Articolul precedentAlázatosan járván az Úr előtt
  Articolul următorFinalitatea în etape

  Când să apelăm la doctor

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Ieremia 29:11

  Poate că, la fel ca mine, ai legănat în braţe un copilaş bolnav şi ţi-ai făcut griji. I-ai luat temperatura şi era ridicată, dar nu aşa de mult. Poate că e o otită sau poate doar un virus care va trece curând. Îi dai un paracetamol, îl legeni încă puţin şi continui să te îngrijorezi. Ar trebui să-mi duc fetiţa la doctor? Gândurile tale îşi schimbă constant direcţia, până eşti sigură că, orice ai decide, va fi greşit. Te îngrijorezi, te îngrijorezi şi te mai îngrijorezi o dată!

  Îngrijorarea este o parte naturală a vieţii unui părinte. Iubim cu disperare fiinţele firave care se află în grija noastră şi le dorim doar binele. Fiecare părinte pare să deţină propria listă de îngrijorări. Stângăcia socială, handicapurile fizice, personalitatea încăpăţânată şi chiar bolile care pun viaţa în pericol.

  Îngrijorarea mi-a bântuit multe zile şi multe nopţi, dar am aflat în ultimii ani că există un doctor care are o reţetă pentru asta: Dumnezeu, Marele Medic. Versetul 11 din Ieremia 29 m-a ajutat să-mi predau grijile lui Dumnezeu şi să-L las pe El să Se ocupe de ele. Am scris această promisiune biblică pe spatele unei fotografii vechi cu fetele mele şi am păstrat-o în Biblie. Ce minunată alinare!

  Îmi reaminteşte în acelaşi timp şi de faptul că El mi-a creat copiii cu un scop. El are un plan grozav cu viitorul lor, iar parte din acest plan suntem eu şi Shawn, care trebuie să-i creştem. Mă agăţ de această promisiune din Ieremia şi de conştientizarea că El are un viitor şi o nădejde pentru fiecare dintre noi.

  E posibil ca îngrijorările să ne mai urmărească din când în când în viaţa de părinţi, dar nu este nevoie să ne copleşească. Suntem cu toţii oameni supuşi greşelii, care ne croim drumul prin viaţa de părinte aşa cum ştim mai bine. Există un motiv de îngrijorare ce poate fi eliminat chiar acum, şi anume în ce moment trebuie să apelăm la un medic. Isus, Marele Medic, este de gardă 24/7 şi e mai mult decât bucuros să ne asculte temerile, dezamăgirile şi bucuriile. Pe toate! Uşa Lui este deschisă, iar onorariul Lui este mic – El ne va lua orice îngrijorare în schimbul acceptării păcii Sale.

  Îţi mulţumesc, Isuse, pentru că ne eşti Marele Medic!

  Jean Boonstra

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...