Articolul precedentAlázatosan járván az Úr előtt
  Articolul următorFinalitatea în etape

  Când să apelăm la doctor

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Ieremia 29:11

  Poate că, la fel ca mine, ai legănat în braţe un copilaş bolnav şi ţi-ai făcut griji. I-ai luat temperatura şi era ridicată, dar nu aşa de mult. Poate că e o otită sau poate doar un virus care va trece curând. Îi dai un paracetamol, îl legeni încă puţin şi continui să te îngrijorezi. Ar trebui să-mi duc fetiţa la doctor? Gândurile tale îşi schimbă constant direcţia, până eşti sigură că, orice ai decide, va fi greşit. Te îngrijorezi, te îngrijorezi şi te mai îngrijorezi o dată!

  Îngrijorarea este o parte naturală a vieţii unui părinte. Iubim cu disperare fiinţele firave care se află în grija noastră şi le dorim doar binele. Fiecare părinte pare să deţină propria listă de îngrijorări. Stângăcia socială, handicapurile fizice, personalitatea încăpăţânată şi chiar bolile care pun viaţa în pericol.

  Îngrijorarea mi-a bântuit multe zile şi multe nopţi, dar am aflat în ultimii ani că există un doctor care are o reţetă pentru asta: Dumnezeu, Marele Medic. Versetul 11 din Ieremia 29 m-a ajutat să-mi predau grijile lui Dumnezeu şi să-L las pe El să Se ocupe de ele. Am scris această promisiune biblică pe spatele unei fotografii vechi cu fetele mele şi am păstrat-o în Biblie. Ce minunată alinare!

  Îmi reaminteşte în acelaşi timp şi de faptul că El mi-a creat copiii cu un scop. El are un plan grozav cu viitorul lor, iar parte din acest plan suntem eu şi Shawn, care trebuie să-i creştem. Mă agăţ de această promisiune din Ieremia şi de conştientizarea că El are un viitor şi o nădejde pentru fiecare dintre noi.

  E posibil ca îngrijorările să ne mai urmărească din când în când în viaţa de părinţi, dar nu este nevoie să ne copleşească. Suntem cu toţii oameni supuşi greşelii, care ne croim drumul prin viaţa de părinte aşa cum ştim mai bine. Există un motiv de îngrijorare ce poate fi eliminat chiar acum, şi anume în ce moment trebuie să apelăm la un medic. Isus, Marele Medic, este de gardă 24/7 şi e mai mult decât bucuros să ne asculte temerile, dezamăgirile şi bucuriile. Pe toate! Uşa Lui este deschisă, iar onorariul Lui este mic – El ne va lua orice îngrijorare în schimbul acceptării păcii Sale.

  Îţi mulţumesc, Isuse, pentru că ne eşti Marele Medic!

  Jean Boonstra

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...