Cu bebeluşul se fac trei

  Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta. Psalmii 16:11

  Gânditul la persoana întâi plural în loc de singular este o sarcină provocatoare pentru cuplurile tinere. Când apare şi bebeluşul, înseamnă că trebuie să gândeşti pentru trei. Schimbările pe care le aduce un copil pot fi o provocare pentru multe căsnicii, devenind mai puţin satisfăcătoare şi chiar mult mai vulnerabile la ideea de divorţ. Deşi aduce bucurii incredibile, naşterea unui copil declanşează o serie de descoperiri care pot afecta profund o relaţie de căsătorie.

  Unii soţi spun că fericirea lor s-a evaporat după naşterea unui copil, pe măsură ce nu înţelegeau complet imensitatea responsabilităţilor unui părinte. Apar mai puţine activităţi făcute împreună şi comunicarea scade direct proporţional cu solicitările în creştere ale rolului de părinte. Alte provocări pot include conflicte frecvente şi mai puţină afecţiune din partea fiecăruia. Mamele spun că nu se simt susţinute emoţional de soţi şi nici nu primesc ajutor la treburile casnice. Bărbaţii spun că ceea ce încearcă să facă este catalogat frecvent drept nesatisfăcător.

  Aşa că ar trebui oare ca soţii să nu mai aibă copii? Bineînţeles că nu. Dar ar trebui să conştientizeze faptul că un copil va schimba lucrurile. Alegând să faci din relaţia ta o prioritate după apariţia copiilor, îţi vei întări căsnicia. Schimbarea, în bine sau în rău, poate fi stresantă pentru relaţia voastră. Angajaţi-vă să lucraţi la relaţia voastră chiar şi atunci când există puţin timp pentru aşa ceva. Acceptaţi faptul că vă veţi confrunta cu provocări conjugale. Evitaţi tentaţia de a vă întoarce spatele unul altuia. Bebeluşul nu ar trebui să fie mai important decât relaţia voastră de soţ-soţie.

  Analizează atmosfera din casa ta! Este una de critică sau una de acceptare? Găsiţi moduri de a vă distra împreună în mod regulat. Implică-te în viaţa şi activităţile partenerului tău! Programează nişte ocazii de timp liber pentru fiecare părinte, în fiecare săptămână! Ai încredere în alte persoane să-ţi îngrijească copilul! Aminteşte-ţi că, atunci când ai grijă de tine – ceea ce nu ar trebui confundat cu a fi egoist – vei putea să ai grijă mai bine de copilul şi partenerul tău.

  Doamne, noi hotărâm să rămânem dedicaţi credincioşiei Tale pe care o simţim în căsnicia noastră! Ajută-ne să simţim libertate şi împlinire în această mare aventură numită „părinte de copil”!

  Susan Murray

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...