Cu bebeluşul se fac trei

  Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta. Psalmii 16:11

  Gânditul la persoana întâi plural în loc de singular este o sarcină provocatoare pentru cuplurile tinere. Când apare şi bebeluşul, înseamnă că trebuie să gândeşti pentru trei. Schimbările pe care le aduce un copil pot fi o provocare pentru multe căsnicii, devenind mai puţin satisfăcătoare şi chiar mult mai vulnerabile la ideea de divorţ. Deşi aduce bucurii incredibile, naşterea unui copil declanşează o serie de descoperiri care pot afecta profund o relaţie de căsătorie.

  Unii soţi spun că fericirea lor s-a evaporat după naşterea unui copil, pe măsură ce nu înţelegeau complet imensitatea responsabilităţilor unui părinte. Apar mai puţine activităţi făcute împreună şi comunicarea scade direct proporţional cu solicitările în creştere ale rolului de părinte. Alte provocări pot include conflicte frecvente şi mai puţină afecţiune din partea fiecăruia. Mamele spun că nu se simt susţinute emoţional de soţi şi nici nu primesc ajutor la treburile casnice. Bărbaţii spun că ceea ce încearcă să facă este catalogat frecvent drept nesatisfăcător.

  Aşa că ar trebui oare ca soţii să nu mai aibă copii? Bineînţeles că nu. Dar ar trebui să conştientizeze faptul că un copil va schimba lucrurile. Alegând să faci din relaţia ta o prioritate după apariţia copiilor, îţi vei întări căsnicia. Schimbarea, în bine sau în rău, poate fi stresantă pentru relaţia voastră. Angajaţi-vă să lucraţi la relaţia voastră chiar şi atunci când există puţin timp pentru aşa ceva. Acceptaţi faptul că vă veţi confrunta cu provocări conjugale. Evitaţi tentaţia de a vă întoarce spatele unul altuia. Bebeluşul nu ar trebui să fie mai important decât relaţia voastră de soţ-soţie.

  Analizează atmosfera din casa ta! Este una de critică sau una de acceptare? Găsiţi moduri de a vă distra împreună în mod regulat. Implică-te în viaţa şi activităţile partenerului tău! Programează nişte ocazii de timp liber pentru fiecare părinte, în fiecare săptămână! Ai încredere în alte persoane să-ţi îngrijească copilul! Aminteşte-ţi că, atunci când ai grijă de tine – ceea ce nu ar trebui confundat cu a fi egoist – vei putea să ai grijă mai bine de copilul şi partenerul tău.

  Doamne, noi hotărâm să rămânem dedicaţi credincioşiei Tale pe care o simţim în căsnicia noastră! Ajută-ne să simţim libertate şi împlinire în această mare aventură numită „părinte de copil”!

  Susan Murray

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...