Cu bebeluşul se fac trei

Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta. Psalmii 16:11

Gânditul la persoana întâi plural în loc de singular este o sarcină provocatoare pentru cuplurile tinere. Când apare şi bebeluşul, înseamnă că trebuie să gândeşti pentru trei. Schimbările pe care le aduce un copil pot fi o provocare pentru multe căsnicii, devenind mai puţin satisfăcătoare şi chiar mult mai vulnerabile la ideea de divorţ. Deşi aduce bucurii incredibile, naşterea unui copil declanşează o serie de descoperiri care pot afecta profund o relaţie de căsătorie.

Unii soţi spun că fericirea lor s-a evaporat după naşterea unui copil, pe măsură ce nu înţelegeau complet imensitatea responsabilităţilor unui părinte. Apar mai puţine activităţi făcute împreună şi comunicarea scade direct proporţional cu solicitările în creştere ale rolului de părinte. Alte provocări pot include conflicte frecvente şi mai puţină afecţiune din partea fiecăruia. Mamele spun că nu se simt susţinute emoţional de soţi şi nici nu primesc ajutor la treburile casnice. Bărbaţii spun că ceea ce încearcă să facă este catalogat frecvent drept nesatisfăcător.

Aşa că ar trebui oare ca soţii să nu mai aibă copii? Bineînţeles că nu. Dar ar trebui să conştientizeze faptul că un copil va schimba lucrurile. Alegând să faci din relaţia ta o prioritate după apariţia copiilor, îţi vei întări căsnicia. Schimbarea, în bine sau în rău, poate fi stresantă pentru relaţia voastră. Angajaţi-vă să lucraţi la relaţia voastră chiar şi atunci când există puţin timp pentru aşa ceva. Acceptaţi faptul că vă veţi confrunta cu provocări conjugale. Evitaţi tentaţia de a vă întoarce spatele unul altuia. Bebeluşul nu ar trebui să fie mai important decât relaţia voastră de soţ-soţie.

Analizează atmosfera din casa ta! Este una de critică sau una de acceptare? Găsiţi moduri de a vă distra împreună în mod regulat. Implică-te în viaţa şi activităţile partenerului tău! Programează nişte ocazii de timp liber pentru fiecare părinte, în fiecare săptămână! Ai încredere în alte persoane să-ţi îngrijească copilul! Aminteşte-ţi că, atunci când ai grijă de tine – ceea ce nu ar trebui confundat cu a fi egoist – vei putea să ai grijă mai bine de copilul şi partenerul tău.

Doamne, noi hotărâm să rămânem dedicaţi credincioşiei Tale pe care o simţim în căsnicia noastră! Ajută-ne să simţim libertate şi împlinire în această mare aventură numită „părinte de copil”!

Susan Murray

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video