Articolul precedentSzeressük a lelki dolgokat!
  Articolul următorLumina lumii

  Camere pline de speranţă

  David a fost în mare strâmtoare, căci poporul vorbea să-l ucidă cu pietre, pentru că toţi erau amărâţi în suflet, fiecare din pricina fiilor şi fetelor lui. Dar David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul Dumnezeul lui. 1 Samuel 30:6

  Tames Whistler a fost un artist american dotat cu o imaginaţie remarcabilă. Când s-a căsătorit, nu-şi permitea nicio piesă de mobilier, cu excepţia unui pat. Dar nu s-a lăsat împiedicat de acest lucru. Nu! Ştia că undeva în viitor va deţine acele lucruri necesare pentru familia lui.

  Ce a făcut Whistler aşa de remarcabil?

  A luat o cretă şi a desenat pe podea contururile detaliate ale mobilierului la care spera şi pe care credea că îl va deţine într-o bună zi. Şi-a făcut planuri şi a ales să creadă că visurile lui vor deveni realitate. Apoi s-a pus pe treabă şi a pornit să realizeze ceea ce-şi propusese.

  Cât de des, ca părinţi începători, ajungem să ne descurajăm deoarece nu deţinem lucrurile de care avem nevoie. Pot fi lucruri fizice, cum ar fi mobila, sau cunoştinţe despre educarea sau disciplinarea corectă. Ar putea fi chiar credinţa că Dumnezeu are un viitor şi un plan pentru tine şi copiii tăi preţioşi.

  Oricare ar fi nevoile noastre. Dumnezeu ne-a promis că, dacă venim la El să-I cerem ajutorul, El va fi credincios şi ne va oferi ceea ce avem nevoie pentru a-I sluji şi a fi buni părinţi. Lucrurile vor veni exact la timpul stabilit de un Dumnezeu iubitor. El promite să le furnizeze. Ne cere să avem încredere în El.

  James Whistler nu avea toate cele necesare când a început. Dar şi-a imaginat într-un mod creativ viitorul. Apoi a avut încredere că se va rezolva. Nu a aşteptat să se întâmple totul automat, ci a luat măsuri în acea direcţie.

  Ca părinţi, putem învăţa de la Whistler. Este timpul să dezvolţi un plan de acţiune, iar, cu ajutorul şi îndrumarea lui Dumnezeu, ridică-te şi realizează-l! Nu trebuie să ne fie frică. Avem un Dumnezeu care e încântat să împlinească dorinţele din inima oamenilor Lui.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru ceea ce ne transmiţi în Psalmii 31:24 – „Fiţi tari şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul!” Te rog, întăreşte-ne pe măsură ce sperăm, plănuim şi depunem efort pentru familiile noastre!

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...