Articolul precedentSzeressük a lelki dolgokat!
  Articolul următorLumina lumii

  Camere pline de speranţă

  David a fost în mare strâmtoare, căci poporul vorbea să-l ucidă cu pietre, pentru că toţi erau amărâţi în suflet, fiecare din pricina fiilor şi fetelor lui. Dar David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul Dumnezeul lui. 1 Samuel 30:6

  Tames Whistler a fost un artist american dotat cu o imaginaţie remarcabilă. Când s-a căsătorit, nu-şi permitea nicio piesă de mobilier, cu excepţia unui pat. Dar nu s-a lăsat împiedicat de acest lucru. Nu! Ştia că undeva în viitor va deţine acele lucruri necesare pentru familia lui.

  Ce a făcut Whistler aşa de remarcabil?

  A luat o cretă şi a desenat pe podea contururile detaliate ale mobilierului la care spera şi pe care credea că îl va deţine într-o bună zi. Şi-a făcut planuri şi a ales să creadă că visurile lui vor deveni realitate. Apoi s-a pus pe treabă şi a pornit să realizeze ceea ce-şi propusese.

  Cât de des, ca părinţi începători, ajungem să ne descurajăm deoarece nu deţinem lucrurile de care avem nevoie. Pot fi lucruri fizice, cum ar fi mobila, sau cunoştinţe despre educarea sau disciplinarea corectă. Ar putea fi chiar credinţa că Dumnezeu are un viitor şi un plan pentru tine şi copiii tăi preţioşi.

  Oricare ar fi nevoile noastre. Dumnezeu ne-a promis că, dacă venim la El să-I cerem ajutorul, El va fi credincios şi ne va oferi ceea ce avem nevoie pentru a-I sluji şi a fi buni părinţi. Lucrurile vor veni exact la timpul stabilit de un Dumnezeu iubitor. El promite să le furnizeze. Ne cere să avem încredere în El.

  James Whistler nu avea toate cele necesare când a început. Dar şi-a imaginat într-un mod creativ viitorul. Apoi a avut încredere că se va rezolva. Nu a aşteptat să se întâmple totul automat, ci a luat măsuri în acea direcţie.

  Ca părinţi, putem învăţa de la Whistler. Este timpul să dezvolţi un plan de acţiune, iar, cu ajutorul şi îndrumarea lui Dumnezeu, ridică-te şi realizează-l! Nu trebuie să ne fie frică. Avem un Dumnezeu care e încântat să împlinească dorinţele din inima oamenilor Lui.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru ceea ce ne transmiţi în Psalmii 31:24 – „Fiţi tari şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul!” Te rog, întăreşte-ne pe măsură ce sperăm, plănuim şi depunem efort pentru familiile noastre!

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...