Articolul precedentLumina lumii
  Articolul următorCea mai înaltă treaptă de mărire

  O generaţie evlavioasă

  Lăudaţi pe Domnul! Ferice de omul care se teme de Domnul şi care are o mare plăcere pentru poruncile Lui! Sămânţa lui va fi puternică pe pământ; neamul oamenilor fără prihană va fi binecuvântat.” Psalmii 112:1,2

  Intrarea în lumea părinţilor a venit, în cazul meu, odată cu conştientizarea faptului că viaţa mea nu îmi mai aparţine. Când nou-născutul meu avea două săptămâni, mă aflam în camera de gardă conectată la un aparat de EKG. Doctorul m-a informat că suferisem un infarct uşor. Mai multe analize şi teste au arătat că aveam o arteră obstruată şi curând am fost trimisă la angioplastie.

  După o săptămână de recuperare în spital, am ajuns acasă pentru a avea grijă de nou-născutul meu.

  Confruntându-mă cu această problemă de sănătate concomitent cu nou-dezvoltatul instinct matern, am
  învăţat rapid să nu mă stresez cu sarcinile zilnice. Tot ce reuşeam să fac în fiecare zi era maximumul a ceea ce eram în stare să fac. Uneori simpla activitate de a face un duş îmi consuma atât de multă energie, încât trebuia să mă odihnesc după aceea. Vasele şi hainele murdare trebuiau să aştepte cel mai adesea până în următoarea zi. Erau zile în care nu reuşeam să realizez nimic, dar, indiferent ce se întâmpla în fiecare zi, nevoile copilului meu primau.

  Posibilitatea de a fi mamă mi-a adus foarte multă bucurie. Acea scumpă feţişoară pe care o priveam zilnic îmi binecuvânta inima. Când aveam parte de zile de amărăciune şi îmi puneam la îndoială valoarea personală, Dumnezeu îmi reamintea de misiunea extrem de specială pe care mi-o desemnase, ca părinte. Citind din Biblie, am înţeles că era datoria mea să contribui la creşterea unei generaţii evlavioase, astfel că, inclusiv prin rugăciunile pentru fiul meu şi prin achitarea de simplele sarcini zilnice necesare îngrijirii lui, eu de fapt împlineam acest lucru.

  După ce bebeluşul meu a mai crescut, am avut parte de foarte multe zile de recunoştinţă pentru că îmi învăţasem lecţia de timpuriu. Deja inima mea se vindecase şi dispuneam de mai multă energie, dar orice părinte ştie totuşi că un copil mic poate semăna cu o tornadă care distruge totul prin casă. Acea micuţă tornadă însă va ajunge într-o bună zi să contribuie la ridicarea unei generaţii evlavioase.

  Tată iubitor, Îţi mulţumesc pentru responsabilitatea pe care mi-ai oferit-o ca părinte! Îţi mulţumesc că m-ai învăţat că cea mai importantă parte din creşterea copiilor este instruirea lor să devină o parte din generaţia evlavioasă care îi va îndruma pe alţii să vină la Tine!

  Bonnie Nyachae

  Din aceeași categorie

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...