Articolul precedentNe ítélkezzünk!
  Articolul următorFiu al Împăratului

  Prieten nou

  Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului Dumnezeului tău pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini. Deuteronomul 28:13

  De-a lungul timpului am învăţat că, în calitate de bărbaţi, Dumnezeu ne-a chemat să fim cap, nu coadă. Noi suntem capii familiilor noastre, iar atunci când vom sta în faţa lui Ieşua Mesia, pentru a da socoteală de viaţa noastră, vom fi traşi la răspundere şi pentru familia noastră. Când am înţeles această idee, magnitudinea ei m-a tulburat până în măduva oaselor.

  Ca bărbaţi, trebuie să fim sută la sută responsabili pentru viaţa noastră. Dumnezeu ne-a oferit o responsabilitate mare. Casa noastră este sanctuarul nostru; casa noastră este biserica noastră personală. Noi suntem protectori, întreţinători, responsabili cu disciplina şi preoţi ai familiei noastre. Copiii noştri ne urmăresc fiecare mişcare; privesc la noi căutând înţelepciune, îndrumare, susţinere şi dragoste.

  Acţiunile noastre sau lipsa lor ne vor influenţa copiii foarte mult. Ne văd studiind Cuvântul? Radiază de fericire atunci când ne rugăm pentru ei? Observă copiii noştri cum ne comportăm acasă şi în lume? Ne umilim înaintea lor şi ne cerem iertare atunci când greşim? Ne exprimăm aprecierea şi dragostea faţă de ei în zilele bune, dar şi în cele grele?

  Fratele meu, trebuie să ne amintim mereu că ei nu sunt ai noştri; copiii noştri sunt ai lui Dumnezeu în primul rând. Avem marele privilegiu şi marea responsabilitate de a avea grijă de ce este al Lui. Da, într-o zi vom sta în faţa lui Ieşua şi vom da socoteală. Este speranţa mea că ne va spune tuturor: „Foarte bine, slujitorul Meu credincios, foarte bine, fiul Meu!”

  Abba, Tată, fie ca minunata şi măreaţa putere a iubirii, a înţelepciunii şi a cunoaşterii Tale să se reverse peste toţi bărbaţii în ziua de azil învaţă-i să fie buni administratori peste ce este al Tău! în numele minunat şi măreţ al lui Ieşua Mesia!

  John Gold

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...