Prin ochii unui copil

  Apoi i-a luat în braţe si i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei. Marcu 10:16

  Băiatul meu drag, în seara aceasta, fiind la cumpărături, cu meniul săptămânii viitoare plănuit în funcţie de ce era la reducere şi de câte cupoane aveam, ne-au mai rămas câţiva cenţi din bugetul nostru minuscul. Zâmbetul de pe faţa ta când am pus în cărucior flaconul cu soluţie pentru baloane de săpun a fost de nepreţuit. Abia ai aşteptat să ajungi acasă şi să vezi ce conţinea acea sticluţă.

  Am pus deoparte cumpărăturile şi am întins mâna după comoara ta. Taţi s-a aşezat pe podea cu tine şi a rupt ambalajul. A scos bagheta şi ţi-a arătat că cercul trebuie să conţină un strat transparent de lichid înainte ca baloanele de săpun să poată apărea. Apoi a ridicat-o cu grijă spre buzele ţuguiate şi a suflat încetişor. Rezultatul părea pură magie.

  Ai ţipat de bucurie la văzul primelor sfere transparente. Ai bătut din palme şi ai zâmbit cât de tare ai putut. Ai alergat în cercuri, apoi te-ai uitat nerăbdător la tatăl tău pentru mai multă magie.

  El a suflat din nou, dar de data aceasta câteva dintre bule au fost purtate de suflul ventilatorului şi au dansat prin cameră, transformând-o într-o lume minunată a unor curcubeie strălucitoare. Te-ai ridicat în picioare şi ai început să le urmăreşti clătinându-te. Ai prins una cu mâinile tale micuţe şi s-a spart. Mirarea ta mi-a frânt inima.

  Ţi-ai revenit repejor şi ai început să urmăreşti altele, mergând cât de repede puteai cu paşii tăi mărunţi după fiecare rafală de bule care ieşeau din bagheta pe care o ţinea tăticul tău. Bucuria ta era contagioasă. Am uitat pentru un moment cât de greu o duceam cu toate, când am văzut lumea prin ochii tăi. Acele câteva minute îmi vor rămâne întipărite pentru totdeauna. O dulce reamintire că şi noi avem un Tată care vrea să ne binecuvânteze cu minunile Lui. Doar că suntem atât de ocupaţi cu problemele din vieţile noastre, încât uităm să vedem bucuria simplă pe care o oferă fiecare zi – acele momente de bucurie date de Dumnezeu care plutesc prin vieţile noastre, transformându-ne şi oferindu-ne speranţă şi promisiunea unei case în ceruri.

  Îţi mulţumesc, Tată, pentru că ne aminteşti de dragostea Ta, de bucuria Ta, de minunăţia Ta, aşa cum este văzută prin ochii unui copil!

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...