Articolul precedentKedves áldozat
  Articolul următorSunt un slujitor

  E vară!

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Eclesiastul 9:10

  Când merg cu maşina, deseori ascult radio WGN Chicago. Unul dintre prezentatori a vorbit recent despre o călătorie pe care a facut-o cu familia. Duminica s-au urcat în tren, au mers până la o staţie la câţiva kilometri de casă, au coborât, au cumpărat nişte hotdogi de la un chioşc din apropiere, s-au urcat în alt tren şi au pornit înapoi spre casă. Mai târziu au luat trenul cu o altă destinaţie şi s-au distrat cu aproape 12 dolari. Ce voia să spună este că nu trebuie neapărat să dai mulţi bani pentru a face ceva împreună cu familia.

  Această experienţă îmi spune că venirea verii este un timp potrivit de a face planuri pentru după terminarea şcolii. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poţi face pentru copiii tăi este să vezi vara ca pe o oportunitate de a le extinde lumea şi de a fauri amintiri noi. Cei mici care nu sunt la şcoală vor beneficia şi ei. Atunci de ce să nu plănuim o activitate cu familia în fiecare săptămână? Activităţile trebuie să dureze măcar 30 de minute. Nu aştepta cine ştie ce ofertă financiară. Găseşte lucruri de făcut pe care ţi le poţi permite.

  Când eşti acasă, arată-le copiilor cum să folosească aparatura din casă potrivit vârstei lor. Pot ajuta la gătit sau la întreţinerea casei. Aminteşte-ţi faptul că mediul casei trebuie să fie unul sigur pentru a dobândi şi exersa abilităţi noi. Un copil care învaţă să se concentreze pe activităţi devine foarte competent, iar activităţile constructive îi îmbunătăţesc încrederea în propriile forţe şi îi dezvoltă imaginea de sine. Copiii au de câştigat de pe urma echilibrării timpului liber cu activităţile organizate. Unii îşi ţin copiii atât de ocupaţi cu lecţii şi excursii, încât aceştia nu au niciun răgaz sau timp de petrecut singuri.

  Un copil care se distrează intr-un mod productiv şi prielnic este un copil mai fericit, iar copiii mai fericiţi sunt mai receptivi. Toată familia ta va avea de câştigat dacă faci planuri pentru o vară petrecută împreună, plină de aventuri şi de învăţături. Încearcă si vei vedea!

  Doamne, ajută-mă să fiu creativ ca părinte în găsirea unor lucruri de făcut cu familia mea care să fie distractive şi accesibile! Te rog, fii cu noi în această zi şi insufl-o cu Spiritul Tău plăcut!

  Susan Murray

  Din aceeași categorie

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...