Articolul precedentAz engedelmesség
  Articolul următorSimplitatea – semnul regalității

  Un cadou de la Dumnezeu

  lată, fiii sunt o moştenire de la Domnul… Psalmii 127:3

  Am renunţat la serviciul meu de logoped pentru a fi acasă cu băiatul meu. Avea şapte luni. Într-o dimineaţă, în timp ce stăteam în pat, îmi ziceam în sinea mea: Bebeluşul are doar şapte luni. Mai sunt patru ani şi cinci luni până va fi destul de mare să meargă la grădiniţă. Ce-o să fac cu el în tot acest timp?

  Entuziasmul de a avea un nou-născut s-a estompat puţin, fiind acum înlocuit de sentimente de singurătate, neputinţă şi îngrijorare. Mi-am reluat şirul gândurilor: Pot să-i fac baie copilului şi să-l ţin curat, pot să mă joc cu el, să-l hrănesc, să-i dau ceva de băut. Pot face curăţenie în casă, pot găti şi spăla haine… O, Doamne, aceasta e fişa mea de post pentru următorii patru ani? Doamne, ajută-mă! Sunt deja sătulă de aceeaşi rutină zilnică!

  Apoi, într-o zi, s-a întâmplat! în timpul devoţionalului am ajuns la Psalmul 127 şi Domnul mi-a vorbit tare şi clar. „Fiii sunt o moştenire de la Domnul!” Din acel moment am început să îmi văd copilul într-un mod diferit. Am realizat cu ce mare bogăţie am fost binecuvântată prin acest cadou şi că Dumnezeu are un plan pentru viaţa lui. Mi-am schimbat perspectiva şi am început să-I mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat oportunitatea de a lucra împreună cu El pentru a pregăti acest copil în modul în care doreşte Dumnezeu.

  Mi-am dat seama că am ales una dintre cele mai importante misiuni ale vieţii, în fiecare zi aveam oportunitatea de a-mi duce copilul la sursa cunoştinţei, a rostului, a minunăţiei şi a înţelepciunii: la Dumnezeu.

  Am putut să îi arăt în fiecare zi copilului meu bunătatea lui Dumnezeu – Acela care a creat apa în care îi făceam baie, mâncarea cu care îl hrăneam. Singurul Dumnezeu căruia să i se închine, Dumnezeul casei în care locuieşte. Am avut ocazia de a aşeza pentru copilul meu baza spirituală pe care o va păstra pentru tot restul vieţii. Am stat acasă cu băiatul meu până când a fost destul de mare să meargă la grădiniţă şi nu am regretat niciodată.

  Doamne, Îţi mulţumesc că m-ai făcut părinte! Ajută-mă să îmi amintesc de copilul meu ca de un cadou de la Tine, pe care să-l iubesc necondiţionat, la fel cum Tu mă iubeşti pe mine!

  Edwina Grice Neely

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...