Am clipit

  Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea! Psalmii 118:24

  Acum aproape 30 de ani am rămas de-a dreptul şocată când doctorul care efectua ecografia a găsit nu una, ci două bătăi de inimi sănătoase. Eram însărcinată cu gemeni. Îmi amintesc clar toate detaliile nu chiar plăcute ale sarcinii: răul de dimineaţă, hainele care nu mă mai încăpeau, picioarele umflate. Lista continuă, dar detaliile nu sunt atât de distractiv de repetat.

  Când au venit pe lume fetiţele noastre frumoase, eram extenuată. Am îndurat o zi întreagă travaliul intens. Aceasta se întâmpla înainte de zilele anesteziei epidurale. Dar, în cele din urmă, gemenele şi-au făcut apariţia. Când mama a ajuns în salonul meu, câteva ore mai târziu, a remarcat că eram „pe jumătate moartă”. Eu mă simţeam complet moartă, aşa că am luat cuvintele ei drept un compliment.

  După ce fetele au fost spălate, examinate şi înfăşate strâns în păturicile de maternitate, soţul meu mi le-a pus în braţe, pentru o fotografie în ziua naşterii. Exact când a fost făcută poza, am clipit.

  Când mi-am deschis ochii, m-am regăsit într-un loc ciudat. Stăteam pentru altă poză. Fiecare dintre copiii mei erau lângă mine. Totuşi, în locul păturicilor de spital, erau robe de absolvent. Nu mai erau bebeluşi. Erau la începutul vieţii lor adulte, din care făceau parte absolvirea, căsătoria şi apoi propriii lor copii.

  Este uşor, în mod special în primii ani ai copilului, să fii prins(ă) în activităţile specifice unui părinte. Este un şir continuu de hrănit, schimbat şi liniştit. Când fetiţele erau treze toată noaptea din cauza vreunei otite, nu era uşor să spui: „Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul.” Şi era şi mai dificil să te „veseleşti în ea”. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne sfătuieşte: „Nu clipi!” Bucură-te de fiecare moment. Laudă-L pe Dumnezeu pentru fiecare moment al vieţii. Laudă-L pe Domnul pentru momentele speciale şi pentru provocările prin care El ne modelează caracterele. Fiecare moment este un dar. Eu sunt acum mai determinată ca niciodată să savurez fiecare pas de-a lungul drumului.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru această zi! Zi pe care Tu ai făcut-o. Oricare ar fi provocările ce îmi apar în cale, ajută-mă să mă bucur în acest moment, în această zi!

  Rene Drumm

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.