Articolul precedentCsiszolási folyamat
  Articolul următor„Ori la bal, ori la spital …”

  Suport emoţional

  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. Efeseni 5:25

  Există o zicală veche care spune că cel mai bun lucru pe care îl poate face un tată pentru copiii lui este să le iubească mama. Când văd o manifestare exterioară a iubirii dintre părinţi, copiii au un simţământ adânc de siguranţă.

  Într-o zi am ieşit cu soţul meu în oraş. Era un loc confortabil, mai degrabă un loc unde „vii cum eşti” decât ceva elegant. Am găsit o masă lângă un cuplu tânăr.

  Cei doi stăteau apropiaţi unul de celălalt. Spătarul scaunului meu era lipit de scaunul ei, iar soţul meu stătea în faţa mea.

  Mâna tânărului era în jurul umerilor ei, în timp ce îşi vorbeau încet. I-am auzit spunând ceva despre tipuri de lemn, stejar şi cireş, dar nu am auzit contextul. În timp ce continuau să vorbească în intimitate, am auzit câteva cuvinte despre copiii lor. Când ne-am ridicat să plecăm, am observat că soţia se sprijinea pe pieptul soţului, având o expresie mulţumită. Apropierea pe care o generează în cuplu suportul emoţional părea neobişnuită într-un asemenea context. Acest bărbat ştia de ce are nevoie soţia lui, adică nu doar să o scoată în oraş pentru micul dejun.

  Ca femei, avem nevoie să fim ascultate, apreciate şi înţelese; noi vrem ca soţilor noştri să le pese de noi şi să ne ofere suport emoţional. Când mama şi tata se poartă cu dragoste şi atenţie reciprocă, ne învăţăm micuţii să facă la fel.

  Poate părea egoist să petreceţi timp împreună fără copii. Dar, atunci când ne iubim şi ne pasă de nevoile celuilalt, noi le asigurăm un cămin fericit copiilor noştri, unul care va rămâne intact indiferent de furtunile vieţii care ar putea să ne clatine. Deşi nu este întotdeauna uşor sau convenabil, este necesar pentru sănătatea familiei.

  Oh, Doamne, avem nevoie de dragostea Ta în noi pentru a ne ajuta să manifestăm iubire faţă de partenerul nostru şi a-i împlini nevoile emoţionale! Te rog ajută-ne să protejăm siguranţa micuţilor noştri!

  Claudia LeCoure

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...