Articolul precedentSzeret az Úr!
  Articolul următorTestul credinței

  Niciodată nu suntem singuri

  El însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Evrei 13:5

  Draga mea fiică,

  Nici măcar nu-mi pot imagina suferinţa prin care treci. Trebuie să o fi resimţit ca sfârşitul lumii şi îmi închipui că te-ai întrebat de multe ori: „De ce să mai încerc?” Nu-mi pot imagina durerea pe care o simţi când îţi vezi copiii pe Facebook, acasă la fostul tău soţ, zâmbind pentru aparatul de fotografiat al noii soţii „a lui tati”, cu corp de fotomodel. Nu-mi pot imagina singurătatea resimţită atunci când nu ai pe cine mângâia şi îmbrăţişa, când este weekendul lui cu copiii, sau simţământul sfâşietor al abandonului. Îmi doresc să fi locuit mai aproape şi să-ţi şterg lacrimile de solitudine, aşa cum am făcut când erai mică şi te zgâriai la genunchi sau cădeai de pe bicicletă. Este o provocare destul de mare să creşti copii, chiar şi în case în care părinţii sunt împreună. E ceva intimidant să-i creşti cu credinţa într-un Tată care cu niciun chip nu-i va părăsi, atunci când şi-au văzut tatăl pământesc dând-o la o parte pe mama lor pentru altcineva. Deci cum să îşi crească o mamă divorţată şi singură copiii înfruntând aceste condiţii vitrege?

  În primul rând, reaminteşte-ţi că ai un prieten nemuritor în Isus, care nu te va dezamăgi şi nu te va da la schimb pe altcineva, niciodată. Chiar dacă suntem cu toţii nişte păcătoşi care I-au întors câteodată spatele, El ne rămâne întotdeauna fidel. El îţi va da înţelepciunea de care ai nevoie pentru a face faţă provocărilor unui părinte singur. În al doilea rând, ţine minte: copiii tăi au nevoie de tine! Nimeni nu-ţi poate fura locul din inima lor, iar ei vor avea nevoie de puterea ta pentru a face faţă durerii şi simţământului de pierdere pe care îl trăiesc. Zâmbetele de plastic afişate în faţa camerei doar maschează confuzia pe care o simt în interior acum, când familia le-a fost scindată. Noua soţie nu te va putea înlocui niciodată pe tine, ca mamă a lor. În final, trăieşte ziua de azi ca o fiică a Regelui universului, pentru că exact asta eşti. Cea mai grea parte va fi să ierţi, aşa cum şi Regele iartă; dar, ţine minte pentru totdeauna, tu poţi totul în Hristos, care te întăreşte (Filipeni 4:13), chiar şi să ierţi.

  Tată, stai aproape de mine azi, pentru ca, printre sentimentele mele de singurătate, să pot şti cu certitudine că Tu eşti aici! Oferă-mi capacitatea, înţelepciunea şi chiar puterea Ta de a ierta!

  Dan Solis

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...