Articolul precedentSzeret az Úr!
  Articolul următorTestul credinței

  Niciodată nu suntem singuri

  El însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Evrei 13:5

  Draga mea fiică,

  Nici măcar nu-mi pot imagina suferinţa prin care treci. Trebuie să o fi resimţit ca sfârşitul lumii şi îmi închipui că te-ai întrebat de multe ori: „De ce să mai încerc?” Nu-mi pot imagina durerea pe care o simţi când îţi vezi copiii pe Facebook, acasă la fostul tău soţ, zâmbind pentru aparatul de fotografiat al noii soţii „a lui tati”, cu corp de fotomodel. Nu-mi pot imagina singurătatea resimţită atunci când nu ai pe cine mângâia şi îmbrăţişa, când este weekendul lui cu copiii, sau simţământul sfâşietor al abandonului. Îmi doresc să fi locuit mai aproape şi să-ţi şterg lacrimile de solitudine, aşa cum am făcut când erai mică şi te zgâriai la genunchi sau cădeai de pe bicicletă. Este o provocare destul de mare să creşti copii, chiar şi în case în care părinţii sunt împreună. E ceva intimidant să-i creşti cu credinţa într-un Tată care cu niciun chip nu-i va părăsi, atunci când şi-au văzut tatăl pământesc dând-o la o parte pe mama lor pentru altcineva. Deci cum să îşi crească o mamă divorţată şi singură copiii înfruntând aceste condiţii vitrege?

  În primul rând, reaminteşte-ţi că ai un prieten nemuritor în Isus, care nu te va dezamăgi şi nu te va da la schimb pe altcineva, niciodată. Chiar dacă suntem cu toţii nişte păcătoşi care I-au întors câteodată spatele, El ne rămâne întotdeauna fidel. El îţi va da înţelepciunea de care ai nevoie pentru a face faţă provocărilor unui părinte singur. În al doilea rând, ţine minte: copiii tăi au nevoie de tine! Nimeni nu-ţi poate fura locul din inima lor, iar ei vor avea nevoie de puterea ta pentru a face faţă durerii şi simţământului de pierdere pe care îl trăiesc. Zâmbetele de plastic afişate în faţa camerei doar maschează confuzia pe care o simt în interior acum, când familia le-a fost scindată. Noua soţie nu te va putea înlocui niciodată pe tine, ca mamă a lor. În final, trăieşte ziua de azi ca o fiică a Regelui universului, pentru că exact asta eşti. Cea mai grea parte va fi să ierţi, aşa cum şi Regele iartă; dar, ţine minte pentru totdeauna, tu poţi totul în Hristos, care te întăreşte (Filipeni 4:13), chiar şi să ierţi.

  Tată, stai aproape de mine azi, pentru ca, printre sentimentele mele de singurătate, să pot şti cu certitudine că Tu eşti aici! Oferă-mi capacitatea, înţelepciunea şi chiar puterea Ta de a ierta!

  Dan Solis

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...