Articolul precedentTekintsünk fel a hit szemével!
  Articolul următorDupă perdea

  Îl onorez pe Dumnezeu

  Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului. Romani 2:11

  Adesea când privesc la cei doi băieţi ai soţului meu, o văd pe mama lor – Înfăţişarea ei, expresiile ei faciale, manierele şi trăsăturile ei de personalitate. Reprezintă amintirea constantă a faptului că soţul meu are un trecut care nu m-a inclus şi pe mine. Şi eu, bineînţeles, am un trecut în care el nu a fost inclus. Sunt sigură că cei doi copii ai mei au parte de gânduri similare în mintea lui. Îi iubesc pe copiii lui, dar uneori am resentimente şi regrete că am pierdut părţi din viaţa lor pe care nu le pot recupera.

  Eu şi soţul meu suntem atenţi să ne tratăm copiii în mod egal. Resursele vor fi împărţite în mod egal atunci când vom părăsi această viaţă pământească. Încercăm să nu ne comparăm copiii; ei au moşteniri genetice diferite, provocări şi oportunităţi diferite. Credem că ne onorăm unul pe celălalt respectând şi îngrijindu-ne de copiii celuilalt. Familiile noastre extinse, totuşi, sunt foarte diferite prin atitudinile şi prin darurile diferenţiate pe care le fac, ceea ce nouă ne complică serbările zilelor de naştere şi vacanţele petrecute împreună. Favoritismul de care dau dovadă rudele este jignitor şi inacceptabil.

  Analizând această situaţie din familia noastră, eu şi soţul meu am reuşit să trecem peste ea, însă în acea perioadă m-am gândit adesea la Iosif, tatăl vitreg al lui Isus. Biblia nu ne spune nimic cu privire la Iosif după ce Isus a împlinit 12 ani. Nu ne oferă prea multe indicii cu privire la stilul lui de educaţie. L-a deranjat pe Iosif să renunţe la afacerea lui de tâmplărie şi să ducă o viaţă de refugiat într-o ţară străină, din cauza ameninţărilor la adresa copilului Măriei? Şi-a comparat copiii cu Isus? A dat Iosif dovadă de favoritism în dreptul copiilor lui biologici şi L-a tratat oare pe Isus într-un mod înjositor fiindcă era Fiul său vitreg? Sunt sigură că Dumnezeu nu l-ar fi ales pe Iosif pentru acest rol dacă el nu ar fi fost omul potrivit. Biblia specifică faptul că Iosif îl onora pe Dumnezeu. Exact acest lucru îl fac şi eu când mă dedic unei relaţii de iubire şi de educare a copiilor soţului meu.

  Tată ceresc. Îţi mulţumesc pentru adulţii iubitori care educă, susţin şi îndrumă prin exemplul lor! Oferă-le bunătate, compasiune din belşug şi milă pe care să o manifeste mai departe faţă de aceia pe care i-ai încredinţat în grija lor!

  Karen R. Hessen

  Din aceeași categorie

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Iubirea

  A trăi pentru binele aproapelui şi a face fapte de iubire şi de milă sunt principiile de care Cerul se bucură cel mai mult. Măreţia caracterului se măsoară prin valoarea morală a modului în care omul îşi exprimă dragostea.

  Încrederea

  Încrezându-ne în Dumnezeu şi aflându-ne sub grija Sa, putem face faţă şi depăşi nenumăratele şi feluritele dificultăţi ale vieţii de fiecare zi. Chiar dacă sunt momente când nu este uşor să ne încredem în Dumnezeu, Domnul este gata să ne ajute.

  O singură cale

  Ştiind că nu este bine să ne apărăm îndoielile şi să îmbrăţişăm orice prejudecată, te invităm să cercetezi Cuvântul lui Dumnezeu cu credinţă şi rugăciune. Isus zice: „Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine”.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...