Articolul precedentMa cselekedj!
  Articolul următorNu trece Iordanul singur!

  La dispoziţie

  Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi te vei scula. Deuteronomul 6:6,7

  Cu binoclul în mână, fiul meu vitreg, Addison, stătea liniştit pe verandă aşteptând să zărească noi specii printre prietenii noştri împănaţi. Alimentatoarele de grăunţe atârnau în pinii din zonă.

  Addinson începuse să-şi dezvolte o pasiune pentru privitul păsărilor, iar eu eram încântată să împart această experienţă cu el. După câteva minute, păsările au început să cineze la rezervoarele cu mâncare. El şi-a căutat descoperirile în cartea pe care i-o oferisem şi a notat ce aflase în timpul conversaţiei noastre şoptite.

  Apoi a întors binoclul pentru a se uita prin el invers. Cu un chicotit, m-a încurajat şi pe mine să fac la fel.

  Curioasă să văd ce l-a fascinat şi l-a amuzat în acelaşi timp, m-am uitat.

  Aveam o imagine clară, dar lentilele făceau ca obiectele să pară mult mai îndepărtate decât erau. Ştiam că puteam să fac un pas în faţă spre acel lucru pe care îl focusasem şi să-l ating, dar micul tunel prin care priveam păstra peisajul la distanţă.

  Pentru mine, educaţia copiilor vitregi seamănă uneori cu privitul invers prin binoclu – văd ceva ce pare foarte îndepărtat. Addison şi părinţii lui au o conexiune pe care eu nu o voi avea niciodată cu el. Îi pot influenţa viaţa şi îl pot iubi, dar eu rămân în afara conexiunii, chiar dacă suntem apropiaţi. Pe cât de solicitantă este această dinamică, pe atât de mult privesc spre Isus pentru a-mi confirma capacitatea mea de a îndruma acest copil.

  Cred că El mi-a oferit privilegiul de a mi se aplica şi mie porunca: „Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze” (Proverbele 22:6). Aş putea ajunge uşor doborâtă de sentimente de inadecvare, ştiind că eu nu sunt mama lui naturală, dar, în ciuda statutului meu parental, învăţ să mă concentrez asupra acestei responsabilităţi. Indiferent de cum mi se pare uneori această relaţie, eu şi Addison ne bucurăm de propria noastră apropiere, unică în felul ei, pe care ne-a pus-o la dispoziţie Isus.

  Îţi mulţumesc, Tată, pentru oportunitatea de a-l iubi şi de a-l îndruma pe unul dintre micuţii Tăi ca şi când ar fi al meu!

  Kelli Haines

  Din aceeași categorie

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Căsătoria interzisă

  Atitudinea lui Dumnezeu exclude orice mijloc violent de restabilire a onoarei şi transmite ideea de iertare a femeii care a fost necredincioasă, rol jucat de poporul Său ales. Ce lecţie minunată de dragoste şi iertare!

  Mai de preţ decât multe vrăbii

  Poate că treci printr-o situaţie nesigură sau întunecoasă, care te poate copleşi cu teamă. Pentru asemenea cazuri, Dumnezeu ţi-a lăsat versetul de astăzi, ca să îţi aducă aminte că, dacă El are grijă de umila vrabie, mai mult ca sigur că va fi gata să te scoată din necaz.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...