Articolul precedentTeljesítsd a kötelességed!
  Articolul următorMinunea din casa ta

  Gând mânia nu serveşte la nimic

  Înţelepciunea face pe om răbdător şi este o cinste pentru el să uite greşelile. Proverbele 19:11

  Era duminică după-amiaza. Ora mea de preluare a copilului, conform actelor semnate la divorţ, era 17. Pentru fostul meu soţ, aceasta era mai degrabă o aproximare. Am sunat înainte şi mi s-a spus că se va face ora 18 până va termina de mâncat cina. Dat fiind că certurile nu au dus niciodată nicăieri, am cedat.

  Ajungând la ora 18, am sunat din maşină. Niciun răspuns. Am sunat din nou. După încercări repetate, fiul meu a răspuns la telefon.

  – Mami, noi mâncăm. Poţi veni să mănânci cu noi?

  – Nu, i-am răspuns. Trebuie să ajungem acasă.

  Când tatăl lui a luat telefonul, mi-am auzit copilul plângând. Ştiam că era obosit, iar ce se întâmpla era pur şi simplu prea mult pentru el. Era prea mult şi pentru mine.

  Se făcuse deja 18:35 şi ne lua 20 de minute să ajungem acasă. Mânia începea să crească. Îmi era tot mai greu să-mi controlez limba. Pentru un moment foarte scurt, m-am gândit să sun la poliţie, dar ştiam că acest lucru îl va întrista şi mai mult pe copil. În schimb, am băgat în marşarier şi am ieşit la drumul principal, întrebându-mă cât timp îi va lua să observe că nu mai aşteptam.

  Fostul meu soţ m-a sunat la scurt timp să mă întrebe unde am plecat.

  – Acasă, am răspuns. Când terminaţi de mâncat, îl poţi aduce la mine acasă.

  Dacă vrei să-l ţii până mâine dimineaţă, va fi nevoie să-l duci tu la şcoală. Sunt sigură că v-a fost dor unul de altul.

  Am închis telefonul. Îmi păstrasem calmul şi m-am stăpânit să nu răspund cu nervi, hotărând să mă concentrez, în schimb, pe sentimentele şi pe bunăstarea fiului meu în acel moment. În ciuda furiei şi frustrării mele privind acea situaţie, am găsit o modalitate de a o dezamorsa. De multe ori, retragerea dintr-o situaţie tensionată este cel mai bun plan de acţiune atunci când un copil este prins la mijloc.

  Îţi mulţumesc, Doamne, că mă ajuţi să mă concentrez asupra copilului meu nevinovat mai degrabă decât asupra emoţiilor mele! Te rog, dă-mi puterea şi bunul-simţ să-mi controlez furia în aceste momente tulburi, când emoţiile mele nu au apucat să fie prelucrate!

  Shirley Troilo

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...