Articolul precedentTeljesítsd a kötelességed!
  Articolul următorMinunea din casa ta

  Gând mânia nu serveşte la nimic

  Înţelepciunea face pe om răbdător şi este o cinste pentru el să uite greşelile. Proverbele 19:11

  Era duminică după-amiaza. Ora mea de preluare a copilului, conform actelor semnate la divorţ, era 17. Pentru fostul meu soţ, aceasta era mai degrabă o aproximare. Am sunat înainte şi mi s-a spus că se va face ora 18 până va termina de mâncat cina. Dat fiind că certurile nu au dus niciodată nicăieri, am cedat.

  Ajungând la ora 18, am sunat din maşină. Niciun răspuns. Am sunat din nou. După încercări repetate, fiul meu a răspuns la telefon.

  – Mami, noi mâncăm. Poţi veni să mănânci cu noi?

  – Nu, i-am răspuns. Trebuie să ajungem acasă.

  Când tatăl lui a luat telefonul, mi-am auzit copilul plângând. Ştiam că era obosit, iar ce se întâmpla era pur şi simplu prea mult pentru el. Era prea mult şi pentru mine.

  Se făcuse deja 18:35 şi ne lua 20 de minute să ajungem acasă. Mânia începea să crească. Îmi era tot mai greu să-mi controlez limba. Pentru un moment foarte scurt, m-am gândit să sun la poliţie, dar ştiam că acest lucru îl va întrista şi mai mult pe copil. În schimb, am băgat în marşarier şi am ieşit la drumul principal, întrebându-mă cât timp îi va lua să observe că nu mai aşteptam.

  Fostul meu soţ m-a sunat la scurt timp să mă întrebe unde am plecat.

  – Acasă, am răspuns. Când terminaţi de mâncat, îl poţi aduce la mine acasă.

  Dacă vrei să-l ţii până mâine dimineaţă, va fi nevoie să-l duci tu la şcoală. Sunt sigură că v-a fost dor unul de altul.

  Am închis telefonul. Îmi păstrasem calmul şi m-am stăpânit să nu răspund cu nervi, hotărând să mă concentrez, în schimb, pe sentimentele şi pe bunăstarea fiului meu în acel moment. În ciuda furiei şi frustrării mele privind acea situaţie, am găsit o modalitate de a o dezamorsa. De multe ori, retragerea dintr-o situaţie tensionată este cel mai bun plan de acţiune atunci când un copil este prins la mijloc.

  Îţi mulţumesc, Doamne, că mă ajuţi să mă concentrez asupra copilului meu nevinovat mai degrabă decât asupra emoţiilor mele! Te rog, dă-mi puterea şi bunul-simţ să-mi controlez furia în aceste momente tulburi, când emoţiile mele nu au apucat să fie prelucrate!

  Shirley Troilo

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...