Fără favoritisme

  Fraţii mei, să nu ţineţi credinţa Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, căutând la faţa omului! (…) Dar, dacă aveţi în vedere faţa omului, faceţi un păcat şi sunteţi osândiţi de Lege ca nişte călcători de Lege. lacov 2:1,9

  „Totul a fost minunat până când mama a avut un alt copil”, a început Sabrina, povestindu-şi copilăria chinuitoare.

  „Totul a început după ce un uragan a lovit micuţa insulă pe care locuiam. Casa mamei mele naturale a fost spulberată de furtună. Eu şi fraţii mei am fost nevoiţi să ne adăpostim în casa vecinilor. Ne simţeam în siguranţă aici. După trei zile, mama, cele două surori ale mele şi fratele meu au plecat împreună spre un loc necunoscut, în inocenţa mea de copil am implorat să rămân cu acea familie, care, mai târziu, m-a adoptat.

  Noua mea mamă era bună cu mine. Mi-a dat multe haine drăguţe, jucării şi mâncare bună. Tata îmi era cel mai bun prieten. Ca singur copil la părinţi, îi însoţeam oriunde mergeau şi eram iubită.

  Apoi, cu puţin timp înainte de aniversarea mea de şase ani, mama a născut. Era drăguţ, iar eu eram fericită să am un frăţior, dar am început să devin geloasă.

  El primea toată atenţia şi dragostea mamei. Plângeam des pentru că mă simţeam neglijată, iar acest lucru a înfuriat-o pe mama. A început să mă bată şi să vorbească dur cu mine. La zece ani am fugit de acasă.

  Tata încerca să-mi fie prieten atunci când mama nu era prin preajmă. Atunci când era, îl înjura şi vorbea urât de noi. În opt ani, am ajuns să am trei fraţi şi, pe măsură ce creşteam, lucrurile se înrăutăţeau. Am devenit sluga tuturor. Pentru a pune capăt abuzului fizic şi emoţional, am plecat de acasă.

  M-am recuperat în cele din urmă din depresia şi furia în care căzusem şi am fost în stare să o iert pentru că se purtase îngrozitor cu mine. Sunt bucuroasă că am reuşit, pentru că a murit curând după aceea.”

  În ochii lui Dumnezeu, toţi oamenii sunt egali şi merită să fie iubiţi. Este ceva inacceptabil ca părinţii să facă favoritisme.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru privilegiul de a ne deschide locuinţele pentru cei în nevoie! Ajută-ne să reflectăm dragostea şi bunătatea Ta, în mod egal, spre fiecare dintre ei!

  Sandra E. Fletcher

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...