Articolul precedentŐrizd meg a szívedet!
  Articolul următorCare e minunea?

  Un loc liniştit? În casa mea?

  A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi se ruga acolo. Marcu 1:35

  Sunt fiică de pastor şi toată viaţa am auzit acest verset: în toată copilăria, apoi pe parcursul şcolii, al facultăţii şi după aceea. Nu prea am meditat la el până în momentul în care am avut copii. Uneori îl auzeam la biserică şi obişnuiam să dau cel mai nerespectuos răspuns: Ce vorbeşti tu, că trebuie să mă asemăn mai mult cu Isus şi să găsesc un loc liniştit şi „pustiu” unde să mă rog? De ani de zile nu mai reuşesc să merg la baie de una singură.

  Nu mă înţelege greşit. Îmi doresc să petrec timp de una singură în întunericul liniştitor al proaspetei dimineţi, dar ori nevoia de somn suplimentar mă cheamă, ori mă gândesc: Dacă tot mă trezesc, nu ar trebui mai bine să mă organizez înainte ca turma să se trezească?

  Oh, stai, ce? Asta face parte din organizare? Într-o zi am decis să iau versetul de mai sus literal.

  M-am trezit înaintea tuturor şi am decis că nimic altceva nu conta, decât să petrec puţin timp cu Dumnezeu.

  Am luat un carneţel şi am început să scriu ce voiam să-I spun, ca şi când El stătea lângă mine, petrecând dimineaţa cu mine. Nu conta cât aveam de scris, atâta timp cât spuneam tot ce aveam de spus.

  Ce să vezi? Aceasta a fost cheia. Cheia neizbucnirilor mele psihotice. Eram cumva mult mai răbdătoare şi mai organizată. Era cel mai bizar lucru. Aveam pace.

  Foarte recent am mai adăugat un lucru. Zăbovesc un minut înainte să ies pe uşă. Un minut în care să fiu doar cu Dumnezeu. Un minut să văd dacă El vrea să-mi spună ceva. Un minut, chiar dacă sunt deja în întârziere. Acel minut mă linişteşte, mă reorientează. Îmi reaminteşte Cui aparţin. În acel minut mă îndrept spre un loc liniştit din mintea mea pentru a petrece timp cu Dumnezeu. Va trebui să măresc acest timp, îl ador nespus de mult!

  Îţi mulţumesc că m-ai îndreptat din nou spre Tine, Doamne! Să petrec timp cu Tine este cu adevărat cea mai frumoasă parte a zilei. Îţi mulţumesc pentru aceste momente preţioase!

  Michelle Yeager

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...