Articolul precedentAz Úr közbenjárói imája
  Articolul următorÎntoarcerea împăratului

  Cererea unui copil

  Nu Te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. Isaia 41:10

  Cuvintele unui copil pot atinge o coardă sensibilă din inima ta mai puternic decât orice altceva. Cuvintele lui simple şi totuşi sincere pot avea un efect mai puternic decât multe propoziţii elaborate. Ştii, am aflat pe pielea mea acest lucru weekendul trecut, când draga mea Maddie, care are cinci ani, se ruga în secret pentru ca mama ei să se căsătorească. Voia un tătic cu care să se joace. Când am auzit acest lucru, am glumit şi am tachinat-o, dar pe dinăuntru eram distrusă. Inima îmi tânjea să îi ofer copilului meu ceea ce îşi dorea, dar din cauza modului în care am căzut în păcat, ea a venit pe această lume fără tată.

  Această lume a devenit atât de obişnuită cu părinţii singuri până la punctul că aceştia sunt mult mai întâlniţi decât părinţii căsătoriţi. Unde ne e capul? Se pare că Dumnezeu chiar a avut în vedere binele nostru atunci când ne-a spus să aşteptăm până la căsătorie. El ştia de ce lucruri are nevoie un copil. O fată are nevoie de mamă, dar şi de tată.

  Am amintiri plăcute cu tatăl meu, care îmi citea rubricile de duminică dimineaţa din ziar, schimbându-şi vocea intr-un mod comic când imita fiecare personaj. Îmi amintesc că îi trimiteam pupici prin aer, gândindu-mă că era cel mai amuzant lucru atunci când el se clătina mimând aterizarea fiecărui pupic. Acum îmi privesc copiii trimiţându-i pupici bunicului lor şi îi aud râzând în timp ce el se clatină la fiecare pupic virtual care îi atinge obrajii. Deşi este adevărat că niciun tată nu e perfect, al meu e minunat.

  Când am auzit dorinţa fiicei mele după un tătic, i-am spus: „Maddie, ştiu că eu nu-ţi pot fi tată, dar bunicul te iubeşte foarte mult.”

  I-am mai spus lui Maddie că, deşi nu are tată, ea are un Tată ceresc. Chiar dacă nu îl poate vedea încă, El nu o va dezamăgi niciodată. O va iubi aşa cum este ea, pentru totdeauna. O va îndruma. O va modela să devină cea mai frumoasă persoană. Tatăl ei este Părintele celor fără părinţi. Ce binecuvântare!

  Tată ceresc, Îţi mulţumesc că ai auzit dorinţa din inima unei fetiţe şi ai înţeles că ea are nevoie de un tătic! îţi mulţumesc pentru că, prin Isus, Tu ne asiguri tot ce avem nevoie!

  Jill Simpson

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...