Isus este tăticul meu

Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El. 1 Ioan 3:1

Ca mamă singură, întotdeauna am căutat să-mi ajut fetiţa să înţeleagă că, deşi are un tată pământesc. Dumnezeu este Tatăl ei divin. Într-o zi, pe când avea trei ani, îi spuneam despre imensitatea dragostei lui Dumnezeu pentru mine, manifestată prin faptul că fusesem aleasă să-i port ei de grijă până când Isus Se va întoarce pentru a o revendica, la a doua Lui venire. Voiam ca ea să ştie cât de mult preţuiam faptul că eram mama ei. Nu era familiarizată cu acest tip de raţionament, aşa că, din cauza înţelegerii ei limitate despre viaţa de pe acest pământ, a exclamat rapid: „Mami, nu vreau ca Isus să vină înapoi la mine! Vreau să stau aici cu tine!”

Cât de des şi noi, ca părinţi, ne comportăm în mod similar? Avem tendinţa să uităm că această lume nu este casa noastră. Tindem să pierdem din vedere motivul pentru care am fost aleşi să avem grijă de copiii lui Dumnezeu până la revenirea Lui. De multe ori ne simţim copleşiţi de activităţile legate de grija pentru preţioasele noastre nestemate, dar astăzi vreau să te încurajez să ai încredere că Dumnezeu va umple golurile. Ni s-a oferit această minunată responsabilitate de a ne creşte şi de a ne instrui micuţele bijuterii nu doar pentru această viaţă, ci şi pentru cea viitoare. Mintea lor este ca un burete care absoarbe tot ce noi spunem şi facem. Dacă, în calitate de părinţi, luăm aminte la îndemnul: „învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze” (Proverbele 22:6), vom fi întotdeauna conştienţi de cuvintele şi acţiunile care îi privesc pe ei.

Dumnezeu este întotdeauna dispus să ne asiste la îndeplinirea acestei mari responsabilităţi. De ce să nu ai astăzi încredere că El este Tatăl din viaţa copilului tău? Rugăciunea mea pentru părinţi este să ne învăţăm copiii de la o vârstă fragedă să îi împărtăşească totul lui Isus. El Se află în mod constant de partea noastră şi este întotdeauna dispus să ne vină în ajutor. Sper ca Tatăl nostru ceresc să continue să rămână în casa ta şi în viaţa copiilor tăi astăzi şi în fiecare zi!

Doamne, ajută-ne să ne ţinem ochii aţintiţi la Tine mai degrabă decât la lucrurile acestei lumi şi ajută-ne să nu fim distraşi de la umblarea cu Tine!

Louise T. Brown

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor