Articolul precedentSzeressétek egymást!
  Articolul următorNext Level

  Isus este tăticul meu

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El. 1 Ioan 3:1

  Ca mamă singură, întotdeauna am căutat să-mi ajut fetiţa să înţeleagă că, deşi are un tată pământesc. Dumnezeu este Tatăl ei divin. Într-o zi, pe când avea trei ani, îi spuneam despre imensitatea dragostei lui Dumnezeu pentru mine, manifestată prin faptul că fusesem aleasă să-i port ei de grijă până când Isus Se va întoarce pentru a o revendica, la a doua Lui venire. Voiam ca ea să ştie cât de mult preţuiam faptul că eram mama ei. Nu era familiarizată cu acest tip de raţionament, aşa că, din cauza înţelegerii ei limitate despre viaţa de pe acest pământ, a exclamat rapid: „Mami, nu vreau ca Isus să vină înapoi la mine! Vreau să stau aici cu tine!”

  Cât de des şi noi, ca părinţi, ne comportăm în mod similar? Avem tendinţa să uităm că această lume nu este casa noastră. Tindem să pierdem din vedere motivul pentru care am fost aleşi să avem grijă de copiii lui Dumnezeu până la revenirea Lui. De multe ori ne simţim copleşiţi de activităţile legate de grija pentru preţioasele noastre nestemate, dar astăzi vreau să te încurajez să ai încredere că Dumnezeu va umple golurile. Ni s-a oferit această minunată responsabilitate de a ne creşte şi de a ne instrui micuţele bijuterii nu doar pentru această viaţă, ci şi pentru cea viitoare. Mintea lor este ca un burete care absoarbe tot ce noi spunem şi facem. Dacă, în calitate de părinţi, luăm aminte la îndemnul: „învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze” (Proverbele 22:6), vom fi întotdeauna conştienţi de cuvintele şi acţiunile care îi privesc pe ei.

  Dumnezeu este întotdeauna dispus să ne asiste la îndeplinirea acestei mari responsabilităţi. De ce să nu ai astăzi încredere că El este Tatăl din viaţa copilului tău? Rugăciunea mea pentru părinţi este să ne învăţăm copiii de la o vârstă fragedă să îi împărtăşească totul lui Isus. El Se află în mod constant de partea noastră şi este întotdeauna dispus să ne vină în ajutor. Sper ca Tatăl nostru ceresc să continue să rămână în casa ta şi în viaţa copiilor tăi astăzi şi în fiecare zi!

  Doamne, ajută-ne să ne ţinem ochii aţintiţi la Tine mai degrabă decât la lucrurile acestei lumi şi ajută-ne să nu fim distraşi de la umblarea cu Tine!

  Louise T. Brown

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...