Dumnezeu ne cunoaşte cel mai bine

  Căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-l cereţi voi. Matei 6:8

  Viaţa de familie monoparentală nu este întotdeauna uşoară. În special dacă ai fost în trecut o persoană dependentă şi vulnerabilă ca mine. M-am căsătorit de tânără şi am crezut că va fi pentru totdeauna. Divorţul a venit ca un şoc pentru mine. Eram creştină şi nu crezusem că voi face vreodată parte din statisticile persoanelor divorţate. Dumnezeu m-a binecuvântat cu o mogâldeaţă drăgăstoasă şi plină de viaţă care m-a ajutat să răzbesc prin timpuri grele. El era întotdeauna acolo să-mi sărute lacrimile de pe obraji, să-mi ofere o îmbrăţişare şi să-mi demonstreze că dragostea lui era necondiţionată. Nu îl deranja faptul că nu eram o super-mamă sau că eram nesigură şi nu ştiam cum să continui acest lucru care se numeşte viaţă.

  Pe măsură ce anii au trecut, am întâlnit un bărbat minunat şi m-am recăsătorit. Fiul meu l-a îndrăgit, dar a realizat curând faptul că viaţa nu avea să fie la fel ca înainte. Acum trebuia să mă împartă, iar el nu era sigur că-i surâdea această idee. Într-o zi m-a întrebat de ce m-am căsătorit, când fuseserăm aşa de fericiţi de unii singuri. I-am explicat că am trecut prin nişte momente foarte triste şi prin probleme financiare. Dumnezeu ne-a trimis pe cineva nemaipomenit să ne iubească şi să ne ajute. De exemplu, atunci când maşina ceda sau ceva din casă se strica, eu nu aveam nicio idee cum să le repar. Acum ştiam că aveam pe cineva care să ne ajute.

  I-am explicat şi faptul că într-o zi el va pleca, iar eu voi rămâne singură. N-a fost extrem de convins, iar la vârsta de nouă ani a zis că, atunci când se va căsători, îi va spune soţiei că mama lui o să locuiască cu ei. Fiul meu are 21 de ani acum şi înţelege mult mai bine viaţa. La vârsta de 16 ani i-a mulţumit tatălui său vitreg pentru tot ce a făcut pentru el. Şi este şi fericit că, oricât de apropiaţi am fi toţi trei, nu trebuie să locuiască împreună cu mine pentru tot restul vieţii.

  Uneori, limitările ne fac să pierdem imaginea de ansamblu. Asemenea copiilor, ne dorim ca lucrurile să rămână la fel. Dar avem un Dumnezeu extraordinar în care ne putem încrede. El ne cunoaşte propriile nevoi mai bine decât noi.

  Îţi mulţumesc, Tată, că ne cunoşti atât de bine încât ne putem lăsa întreaga viaţă în mâinile Tale fără să ne îngrijorăm de nimic!

  Elaine Koen

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...