Dumnezeu ne cunoaşte cel mai bine

  Căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-l cereţi voi. Matei 6:8

  Viaţa de familie monoparentală nu este întotdeauna uşoară. În special dacă ai fost în trecut o persoană dependentă şi vulnerabilă ca mine. M-am căsătorit de tânără şi am crezut că va fi pentru totdeauna. Divorţul a venit ca un şoc pentru mine. Eram creştină şi nu crezusem că voi face vreodată parte din statisticile persoanelor divorţate. Dumnezeu m-a binecuvântat cu o mogâldeaţă drăgăstoasă şi plină de viaţă care m-a ajutat să răzbesc prin timpuri grele. El era întotdeauna acolo să-mi sărute lacrimile de pe obraji, să-mi ofere o îmbrăţişare şi să-mi demonstreze că dragostea lui era necondiţionată. Nu îl deranja faptul că nu eram o super-mamă sau că eram nesigură şi nu ştiam cum să continui acest lucru care se numeşte viaţă.

  Pe măsură ce anii au trecut, am întâlnit un bărbat minunat şi m-am recăsătorit. Fiul meu l-a îndrăgit, dar a realizat curând faptul că viaţa nu avea să fie la fel ca înainte. Acum trebuia să mă împartă, iar el nu era sigur că-i surâdea această idee. Într-o zi m-a întrebat de ce m-am căsătorit, când fuseserăm aşa de fericiţi de unii singuri. I-am explicat că am trecut prin nişte momente foarte triste şi prin probleme financiare. Dumnezeu ne-a trimis pe cineva nemaipomenit să ne iubească şi să ne ajute. De exemplu, atunci când maşina ceda sau ceva din casă se strica, eu nu aveam nicio idee cum să le repar. Acum ştiam că aveam pe cineva care să ne ajute.

  I-am explicat şi faptul că într-o zi el va pleca, iar eu voi rămâne singură. N-a fost extrem de convins, iar la vârsta de nouă ani a zis că, atunci când se va căsători, îi va spune soţiei că mama lui o să locuiască cu ei. Fiul meu are 21 de ani acum şi înţelege mult mai bine viaţa. La vârsta de 16 ani i-a mulţumit tatălui său vitreg pentru tot ce a făcut pentru el. Şi este şi fericit că, oricât de apropiaţi am fi toţi trei, nu trebuie să locuiască împreună cu mine pentru tot restul vieţii.

  Uneori, limitările ne fac să pierdem imaginea de ansamblu. Asemenea copiilor, ne dorim ca lucrurile să rămână la fel. Dar avem un Dumnezeu extraordinar în care ne putem încrede. El ne cunoaşte propriile nevoi mai bine decât noi.

  Îţi mulţumesc, Tată, că ne cunoşti atât de bine încât ne putem lăsa întreaga viaţă în mâinile Tale fără să ne îngrijorăm de nimic!

  Elaine Koen

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...