Articolul precedentDolgozz együtt Istennel!
  Articolul următorUltimul sunet

  Reducând la tăcere criticul din noi

  Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Psalmii 139:13,14

  O partidă de minigolf într-o după-amiază caldă de august este de obicei distractivă, dar în această ocazie a generat frustrare. Împreună cu soţul meu, Mark, l-am luat pe fiul meu vitreg, Addison, să jucăm câteva runde de minigolf. Ne-am ales cu grijă crosele şi culorile mingiilor înainte să începem, apoi am mers pe iarbă.

  Provocarea de a direcţiona mingea spre gaură a început de la un nivel destul de uşor, apoi a crescut în dificultate, fiecare lovitură fiind mai complexă decât cea anterioară.

  Addison, un golfer deja destul de experimentat pentru vârsta lui fragedă, era hotărât să ne învingă.

  Atunci când a făcut câteva greşeli, s-a enervat până în punctul de a rata intenţionat gaura. Eu şi Mark l-am întrebat de ce făcea acest lucru, iar răspunsul lui a fost: „Nu sunt bun la golf” Am continuat să jucăm, încurajându-l să continue să încerce, dar el intenţionat pierdea, fiind aşa de hotărât să piardă, încât a început să mintă cu privire la scor. Eu şi Mark i-am spus să înceteze, dar el a persistat. Atitudinea lui ne deranja deoarece ştiam că Addison era mult mai priceput la golf de-atât. Însă el se convinsese pe sine că nu e bun deloc. Renunţase.

  În timp ce mă chinuiam să mă agăţ de ultima fărâmă de răbdare pe care o aveam, Dumnezeu mi-a reamintit de acele momente în care eu îmi spun că nu sunt suficient de bună. Dacă sunt atât de deranjată că Addison se doboară singur la pământ, cu cât mai deranjat ar trebui să fie Tatăl nostru ceresc atunci când îşi vede copiii făcând la fel?

  Cuvântul lui Dumnezeu spune că sunt „o făptură aşa de minunată”. Când ne vom convinge de această realitate, vom distruge toate discursurile negative pe care ni le adresăm şi vom începe să ne vedem pe noi înşine prin prisma Tatălui nostru ceresc. Cred că Dumnezeu mi-a oferit această înţelegere în timpul partidei noastre de minigolf pentru ca gândurile mele şi ale lui Addison, din momentele în care ne doborâm cu mâna noastră, să fie redirecţionate spre Marele Maestru şi spre valoarea pe care ne-o acordă.

  Doamne, este atât de minunată creaţia Ta! Ajută-ne să ne reamintim că şi noi facem parte din creaţia Ta!

  Kelli Haines

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...