Articolul precedentDolgozz együtt Istennel!
  Articolul următorUltimul sunet

  Reducând la tăcere criticul din noi

  Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Psalmii 139:13,14

  O partidă de minigolf într-o după-amiază caldă de august este de obicei distractivă, dar în această ocazie a generat frustrare. Împreună cu soţul meu, Mark, l-am luat pe fiul meu vitreg, Addison, să jucăm câteva runde de minigolf. Ne-am ales cu grijă crosele şi culorile mingiilor înainte să începem, apoi am mers pe iarbă.

  Provocarea de a direcţiona mingea spre gaură a început de la un nivel destul de uşor, apoi a crescut în dificultate, fiecare lovitură fiind mai complexă decât cea anterioară.

  Addison, un golfer deja destul de experimentat pentru vârsta lui fragedă, era hotărât să ne învingă.

  Atunci când a făcut câteva greşeli, s-a enervat până în punctul de a rata intenţionat gaura. Eu şi Mark l-am întrebat de ce făcea acest lucru, iar răspunsul lui a fost: „Nu sunt bun la golf” Am continuat să jucăm, încurajându-l să continue să încerce, dar el intenţionat pierdea, fiind aşa de hotărât să piardă, încât a început să mintă cu privire la scor. Eu şi Mark i-am spus să înceteze, dar el a persistat. Atitudinea lui ne deranja deoarece ştiam că Addison era mult mai priceput la golf de-atât. Însă el se convinsese pe sine că nu e bun deloc. Renunţase.

  În timp ce mă chinuiam să mă agăţ de ultima fărâmă de răbdare pe care o aveam, Dumnezeu mi-a reamintit de acele momente în care eu îmi spun că nu sunt suficient de bună. Dacă sunt atât de deranjată că Addison se doboară singur la pământ, cu cât mai deranjat ar trebui să fie Tatăl nostru ceresc atunci când îşi vede copiii făcând la fel?

  Cuvântul lui Dumnezeu spune că sunt „o făptură aşa de minunată”. Când ne vom convinge de această realitate, vom distruge toate discursurile negative pe care ni le adresăm şi vom începe să ne vedem pe noi înşine prin prisma Tatălui nostru ceresc. Cred că Dumnezeu mi-a oferit această înţelegere în timpul partidei noastre de minigolf pentru ca gândurile mele şi ale lui Addison, din momentele în care ne doborâm cu mâna noastră, să fie redirecţionate spre Marele Maestru şi spre valoarea pe care ne-o acordă.

  Doamne, este atât de minunată creaţia Ta! Ajută-ne să ne reamintim că şi noi facem parte din creaţia Ta!

  Kelli Haines

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...