Articolul precedentHasználjuk a jó befolyást!
  Articolul următorDumnezeu te aude!

  Adu-ti aminte de ziua Sabatului

  Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Exodul 20:8

  Seara zilei de vineri reprezenta un timp special în casa noastră – pregăteam supă şi pâine la maşina de făcut pâine, apoi ne luam pături şi saci de dormit, le întindeam pe jos în camera de zi, aprindeam focul în şemineu şi vizionam Veggie Tales şi alte filme bazate pe povestiri biblice, până când Jennifer, de şapte ani, şi Nick, de trei ani, adormeau. Tatăl lor îi muta în pat şi îi învelea.

  Viaţa s-a schimbat în mod dramatic după divorţ, iar orice avea legătură cu activităţile de familie a devenit greu şi dureros. Copiii erau la tatăl lor din două în două vineri, aşa că tradiţia noastră de lungă durată s-a dus pe apa sâmbetei.

  „Doamne”, m-am rugat, „cum pot face specială seara de vineri în ciuda acestor circumstanţe? Te rog, ajută-mă să privesc dincolo de propria suferinţă şi să-mi ajut copiii să Te vadă în toate aceste lucruri! Ştiu că ai un plan pentru noi (Ieremia 29:11), aşa că. Te rog, ajută-mă să am încredere în Tine şi în această promisiune! Ajută-mă să fac din nou speciale serile de vineri, astfel încât copiii mei să le aştepte cu nerăbdare şi să le preţuiască.”

  Câteva săptămâni mai târziu m-am împiedicat de cortul nostru împăturit din garaj. Trebuie să fi căzut de pe un raft. M-a lovit un gând: Ce-arfi dacă am asambla cortul în camera de zi şi am pretinde că mergem cu cortul?

  Este exact ceea ce am făcut următoarea vineri seara. Nu a fost uşor, dar cu siguranţă ne-am distrat lucrând cu toţii la ridicarea cortului. Copiii şi-au îndesat păturile, plăpumile şi animalele de pluş preferate în cort. După ce am mâncat, ne-am uitat la Veggie Tales, la filme bazate pe istorioare biblice până când Jennifer şi Nick au adormit. În loc să fie duşi în paturile lor, ca înainte, au dormit în cort.

  În dimineaţa de Sabat am înfiinţat o altă tradiţie. Mâncam turtă dulce înainte să mergem la biserică. Seara discutam lecţiile de la Şcoala de Sabat. Dumnezeu auzise şi răspunsese rugăciunilor mele. Chiar dacă Jennifer şi Nick sunt la facultate acum şi am trecut peste cort, noi tot ne întâlnim în serile de vineri, atunci când putem, ne uităm la Veggie Tales şi mâncăm turtă dulce în dimineţile de sâmbătă.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru darul Sabatului! îţi mulţumesc pentru că ne-ai oferit oportunitatea de a ne desfăta în Tine! Ajută-ne să Te onorăm prin tot ceea ce facem si spunem!

  Rebecca Swinyar Neff

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...