Articolul precedentHasználjuk a jó befolyást!
  Articolul următorDumnezeu te aude!

  Adu-ti aminte de ziua Sabatului

  Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Exodul 20:8

  Seara zilei de vineri reprezenta un timp special în casa noastră – pregăteam supă şi pâine la maşina de făcut pâine, apoi ne luam pături şi saci de dormit, le întindeam pe jos în camera de zi, aprindeam focul în şemineu şi vizionam Veggie Tales şi alte filme bazate pe povestiri biblice, până când Jennifer, de şapte ani, şi Nick, de trei ani, adormeau. Tatăl lor îi muta în pat şi îi învelea.

  Viaţa s-a schimbat în mod dramatic după divorţ, iar orice avea legătură cu activităţile de familie a devenit greu şi dureros. Copiii erau la tatăl lor din două în două vineri, aşa că tradiţia noastră de lungă durată s-a dus pe apa sâmbetei.

  „Doamne”, m-am rugat, „cum pot face specială seara de vineri în ciuda acestor circumstanţe? Te rog, ajută-mă să privesc dincolo de propria suferinţă şi să-mi ajut copiii să Te vadă în toate aceste lucruri! Ştiu că ai un plan pentru noi (Ieremia 29:11), aşa că. Te rog, ajută-mă să am încredere în Tine şi în această promisiune! Ajută-mă să fac din nou speciale serile de vineri, astfel încât copiii mei să le aştepte cu nerăbdare şi să le preţuiască.”

  Câteva săptămâni mai târziu m-am împiedicat de cortul nostru împăturit din garaj. Trebuie să fi căzut de pe un raft. M-a lovit un gând: Ce-arfi dacă am asambla cortul în camera de zi şi am pretinde că mergem cu cortul?

  Este exact ceea ce am făcut următoarea vineri seara. Nu a fost uşor, dar cu siguranţă ne-am distrat lucrând cu toţii la ridicarea cortului. Copiii şi-au îndesat păturile, plăpumile şi animalele de pluş preferate în cort. După ce am mâncat, ne-am uitat la Veggie Tales, la filme bazate pe istorioare biblice până când Jennifer şi Nick au adormit. În loc să fie duşi în paturile lor, ca înainte, au dormit în cort.

  În dimineaţa de Sabat am înfiinţat o altă tradiţie. Mâncam turtă dulce înainte să mergem la biserică. Seara discutam lecţiile de la Şcoala de Sabat. Dumnezeu auzise şi răspunsese rugăciunilor mele. Chiar dacă Jennifer şi Nick sunt la facultate acum şi am trecut peste cort, noi tot ne întâlnim în serile de vineri, atunci când putem, ne uităm la Veggie Tales şi mâncăm turtă dulce în dimineţile de sâmbătă.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru darul Sabatului! îţi mulţumesc pentru că ne-ai oferit oportunitatea de a ne desfăta în Tine! Ajută-ne să Te onorăm prin tot ceea ce facem si spunem!

  Rebecca Swinyar Neff

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...