Articolul precedentA szeretet nem önző
  Articolul următorOmul ocaziei

  Ora de vârf

  Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii. Evrei 12:11

  Ca tată singur, Dumnezeu m-a învăţat cum să disciplinez cu dragoste. Unele lucruri necesită doar un ghiont în spate, dar alte lucruri, nu. Când fiica mea era mică, locuiam la ţară. Acolo era un drum de vreo o sută de metri care trecea prin faţa casei, iar cutia noastră poştală era dincolo de drum.

  În timp ce tundeam iarba într-o zi, fetiţa mea a vrut să facă ceva frumos pentru mine şi să-mi aducă corespondenţa. Cu coada ochiului am văzut-o trecând strada spre cutia poştală, nepăsându-i de pericol. Cu viteza unui robot am alergat înspre ea şi i-am spus să se oprească fix în momentul în care deschidea uşiţa cutiei. Când am ajuns la ea, am traversat înapoi strada şi am readus-o în siguranţa curţii noastre.

  După ce am certat-o cu o voce fermă, am trimis-o pe scăunelul vechi de lemn de pe verandă pentru a se gândi la ceea ce tocmai se întâmplase, cu lacrimile curgând pe obrăjorii ei scumpi. După vreo 15 minute, Domnul mi-a spus: „Acum iubeşte-o ca să-i treacă.” Am oprit motocoasa, am tras adânc aer în piept şi am mers spre ea.

  Luând-o de pe scaun, i-am dat o îmbrăţişare mare şi i-am spus că o iubesc foarte mult. I-am explicat cât de important este să te uiţi în toate părţile atunci când traversezi strada, apoi am condus-o înapoi la drum pentru a o învăţa cum să traverseze în mod corespunzător. I-am reamintit cât de mult o iubesc, apoi ne-am jucat amândoi în curte în lumina soarelui spre apus.

  După o săptămână, lucram amândoi în curte, iar ea mi-a cerut voie să aducă scrisorile. I-am spus că bineînţeles că poate să meargă – şi trebuia să am încredere în ea. Şi-a adus la îndeplinire cu succes misiunea şi a venit alergând spre mine cu un zâmbet larg pe faţa ei frumoasă:. „Am reuşit! Am reuşit, tati!” Am îmbrăţişat-o şi i-am spus cât de mândru sunt de ea. Nu a uitat niciodată acea lecţie, şi nici eu

  Tată, Îţi mulţumesc pentru că ne disciplinezi cu dragoste!

  John Cold

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...