Articolul precedentA szeretet nem önző
  Articolul următorOmul ocaziei

  Ora de vârf

  Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii. Evrei 12:11

  Ca tată singur, Dumnezeu m-a învăţat cum să disciplinez cu dragoste. Unele lucruri necesită doar un ghiont în spate, dar alte lucruri, nu. Când fiica mea era mică, locuiam la ţară. Acolo era un drum de vreo o sută de metri care trecea prin faţa casei, iar cutia noastră poştală era dincolo de drum.

  În timp ce tundeam iarba într-o zi, fetiţa mea a vrut să facă ceva frumos pentru mine şi să-mi aducă corespondenţa. Cu coada ochiului am văzut-o trecând strada spre cutia poştală, nepăsându-i de pericol. Cu viteza unui robot am alergat înspre ea şi i-am spus să se oprească fix în momentul în care deschidea uşiţa cutiei. Când am ajuns la ea, am traversat înapoi strada şi am readus-o în siguranţa curţii noastre.

  După ce am certat-o cu o voce fermă, am trimis-o pe scăunelul vechi de lemn de pe verandă pentru a se gândi la ceea ce tocmai se întâmplase, cu lacrimile curgând pe obrăjorii ei scumpi. După vreo 15 minute, Domnul mi-a spus: „Acum iubeşte-o ca să-i treacă.” Am oprit motocoasa, am tras adânc aer în piept şi am mers spre ea.

  Luând-o de pe scaun, i-am dat o îmbrăţişare mare şi i-am spus că o iubesc foarte mult. I-am explicat cât de important este să te uiţi în toate părţile atunci când traversezi strada, apoi am condus-o înapoi la drum pentru a o învăţa cum să traverseze în mod corespunzător. I-am reamintit cât de mult o iubesc, apoi ne-am jucat amândoi în curte în lumina soarelui spre apus.

  După o săptămână, lucram amândoi în curte, iar ea mi-a cerut voie să aducă scrisorile. I-am spus că bineînţeles că poate să meargă – şi trebuia să am încredere în ea. Şi-a adus la îndeplinire cu succes misiunea şi a venit alergând spre mine cu un zâmbet larg pe faţa ei frumoasă:. „Am reuşit! Am reuşit, tati!” Am îmbrăţişat-o şi i-am spus cât de mândru sunt de ea. Nu a uitat niciodată acea lecţie, şi nici eu

  Tată, Îţi mulţumesc pentru că ne disciplinezi cu dragoste!

  John Cold

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...