Articolul precedentAz aranyszabály
  Articolul următorDelfin sau sticlă

  O dorinţă de ziua mea

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! Isaia 65:24

  Îmi amintesc prea bine aniversarea de 26 de ani. Erau vremuri triste, nu fericite. Familia mea voia să mă scoată la cină în oraş pentru a sărbători, dar am anulat planurile, cu lacrimile şiroindu-mi pe faţă şi cu un sentiment de goliciune în interior. Visurile mele, tot ceea ce-mi dorisem… şi unde ajunsesem?

  Eram însărcinată cu al doilea copil, cu Maddie.

  Mamă necăsătorită şi singură. Nu fusese decizia mea. După opt ani, mă aflam în aceeaşi situaţie. De fapt, mai rău, fiindcă era a doua oară. Simţeam că lumea mă judecă. „Uite-o şi pe fata asta, e din nou gravidă. Nu se învaţă minte?” Aveam planuri. Aveam visuri. Nu era locul unde credeam că voi ajunge la 26 de ani. Ceea ce pierdeam din vedere era faptul că Dumnezeu veghea asupra mea. M-a salvat dintr-o relaţie teribilă, dintr-o viaţă de haos şi m-a binecuvântat cu un loc de muncă bun şi cu prieteni minunaţi.

  Acele prietenii şi serviciul m-au ajutat să răzbesc timp de cinci ani. M-au ajutat să mă dezvolt şi să mă descopăr pe mine însămi. Biserica niciodată nu m-a judecat, ci pur şi simplu şi-a deschis braţele şi toţi au iubit-o pe Maddie ca pe fiica lor.

  Dumnezeu m-a binecuvântat cu cea mai minunată familie, care m-a susţinut mereu. Fiica mea, deşi nu a fost plănuită, a fost o minunată şi zglobie adăugire la familia mea. Viaţa ar fi foarte plictisitoare fără vorbăreaţa mea Maddie. Adevărul e că dinainte ca eu să-L fi avut pe Dumnezeu în viaţa mea, El Se afla deja la lucru. Nu-mi dădeam seama, dar El îmi răspundea la rugăciuni înainte ca eu să le rostesc.

  Acum, în loc să fiu deprimată sau decepţionată de faptul că nu am ajuns acolo unde voiam în viaţă, pot privi cât de departe m-a purtat Dumnezeu: de la nimic la totul. Da, aş putea spune că mă păzeşte. Poate că viaţa nu a decurs aşa cum îmi plănuisem, dar Dumnezeu a lucrat în modul plănuit de El.

  Dumnezeule iubitor, Te laud pentru că eşti atât de bun cu copiii Tăi! Îţi mulţumesc că ne-ai ascultat rugăciunile şi Te-ai îngrijit de noi!

  Jill Simpson

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...