Articolul precedentA győzelem biztos!
  Articolul următorDe zece ori

  Salvează-ţi copiii!

  Căci Eu voi lupta împotriva vrăjmaşilor tăi şi voi scăpa pe fiii tăi. Isaia 49:25

  Fetiţa mea de trei ani a alergat de-a lungul curţii până pe treptele din faţa casei, unde tatăl ei stătea cu uşa întredeschisă. L-a tras de mână, zicând: „Te rog, tati! Te rog, vino cu noi la biserică!” El a refuzat. Era prima dată în viaţa ei când el rămânea acasă.

  Am plâns amândouă pe drumul spre biserică. Sabaturile ni s-au schimbat pentru totdeauna. Eu am sperat să fie ceva temporar, dar nu era. Stăteam tăcută în biserică, rugându-mă: „Doamne, cum o să reuşesc să o cresc? Cum o să-i pot oferi o direcţie spirituală fără tatăl ei? Ea este şi copilul lui. Cum, Doamne? Cum?”

  Mi-am împărtăşit îngrijorarea în mica mea grupă şi ne-am rugat apoi cu toţii.

  În următorul Sabat a avut loc un botez. Privind cu atenţie, fiica mea s-a întors spre mine şi a zis: „Mami,
  vreau şi eu să fiu botezată.”

  M-am uitat la ea. Nu discutaserăm niciodată despre botez. Mă întrebam dacă ea a înţeles ce însemna acest lucru. Mi s-au umplut ochii de lacrimi în timp ce-mi însuşeam mesajul pe care Dumnezeu îl trimisese prin copila mea. El avea să o îndrume către Sine. El avea să pună în sufletul ei dorinţa după lucrurile spirituale.

  Ceva mai târziu, o priveam colorând în timpul predicii, aparent fără să fie atentă la ce se spunea în faţă. În drum spre casă, mi-a povestit cu acurateţe temele prezentate în predică. Uneori îmi cerea să-i explic predica. Eram fericită să-i explic conceptele într-un limbaj simplificat, astfel că am ignorat principiul de a păstra liniştea în biserică. Ulterior, în timp ce o duceam cu maşina la şcoală, îi povesteam istorioare biblice, într-un mod minunat, Dumnezeu mi-a atins de multe ori inima cu înţelesuri noi şi superioare ce păreau că îmi răsar în minte chiar în timpul povestirii. Pe toată durata copilăriei, ea nu şi-a pierdut niciodată dorinţa de a fi botezată.

  Tată, Tu eşti dragoste. Tu eşti Creatorul inimilor copiilor noştri şi înţelegi cât tânjesc să fie iubiţi. Invaţă-ne să iubim aşa cum iubeşti Tu. Atunci când unele situaţii, propriile noastre caractere şi dificultăţile micşorează acea dragoste, Te rugăm să preiei conducerea! Te rog să-Ţi ţii promisiunea şi salvează-ne copiii! Îţi mulţumim că Te îngrijeşti de detalii!

  Lynn Meadows

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...