Articolul precedentAz igazi nevelés
  Articolul următorCerere de top

  Alipeşte-te de El!

  Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta, iubind pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând de El şi alipindu-te de El: căci de aceasta atârnă viaţa ta… Deuteronomul 30:19,20

  Ca părinte, ştii că acele de siguranţă sunt utile în multe situaţii. Pentru mine, acul de siguranţă şi-a schimbat în totalitate însemnătatea pe data de 30 august 2007, când băieţelul meu a venit pe această lume. Am ajuns la spital la ora 8 dimineaţa pentru a începe minunatul proces de a-l aduce pe această lume pe micul meu Nathaniel. Avea doar 39 de săptămâni, însă băiatul meu preţios se făcea prea mare, aşa că doctorii au considerat necesar să declanşeze mai devreme naşterea.

  Când asistentele au încercat să cupleze monitoarele pentru semne vitale, au căutat şi au tot căutat pulsul bebeluşului. Inima a început să îmi bată din ce în ce mai repede, trecuseră 10 minute foarte lungi şi tot nu era niciun semn de viaţă. Au adus un ecograf pentru a confirma vestea devastatoare. „Ne pare rău, dar băiatul dumneavoastră nu mai este în viaţă.”

  Mi s-a frânt inima. Urma să dau naştere unui copil de cinci kilograme perfect, dar fără viaţă. Noul meu scaun galben din maşină urma să plece acasă gol. Mă simţeam singură, dar ştiam că nu sunt. Uitându-mă înapoi acum, eram în multe feluri, numai singură nu. Pe lângă familie şi prieteni, Dumnezeu nu m-a părăsit niciodată. El a adus în viaţa mea oameni cu experienţe similare, iar poveştile noastre ne-au ajutat reciproc. El mi-a dat putere şi m-a ridicat atunci când inima mă durea atât de rău.

  La înmormântarea lui Nathaniel, am ales tema unui ac de siguranţă. Voiam ca oamenii să îşi aducă aminte de băiatul meu Nathaniel, dar mai mult decât atât să se alipească de Isus. Să se prindă de El şi să nu-I dea drumul. Dacă ai pierdut un copil, indiferent de modalitate, ştii gustul acelei dureri adânci. Te încurajez să îţi ţii acul de siguranţă agăţat de Isus. El te va izbăvi.

  Doamne, ajută-ne să ne alipim de Tine zilnic! Ajută-ne să ne iubim copiii la fel cum ne iubeşti Tu pe noi! Îţi mulţumesc pentru darul Fiului Tău şi pentru promisiunea de a ne revedea copiii în cer curând!

  Kimberly Spare

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...