Iubeşte-ţi aproapele!

  Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Matei 22:39

  Fiecare zi trecea greu până ce tata ajungea acasă. Mă jucam, dormeam, făceam curăţenie în casă, iar la sfârşitul zilei mergeam cât de departe puteam până când îi zăream maşina venind. Nimic nu părea să se fi schimbat când am avut la rândul meu o fetiţă, apoi încă una. Deşi nu eram o persoană căreia să îi placă copiii, îmi adoram fetele, dar sufletul meu de tânără soţie era gol.

  Aveam doar scurte momente cu soţul meu când ajungea acasă, înainte de a se grăbi să înveţe pentru masterat şi apoi pentru doctorat. Eram măritată şi totuşi trăiam viaţa unui părinte singur. Mă simţeam izolată.

  Trebuia să mă ocup de tot ce avea de-a face cu viaţa casnică. Mă scufundam şi trebuia să învăţ să înot repede.

  Am început să trăiesc pentru weekendurile de la biserică şi deseori organizam întâlniri sâmbăta seara la noi acasă. Am adunat un grup de fetiţe şi le duceam după şcoală la balet, la înot sau la călărie. Am găsit lucruri de făcut şi locuri de vizitat pentru a ne ţine ocupate, ocupate, ocupate. Aş fi făcut orice să scap de singurătatea devastatoare care mă cuprinsese. După ani de predat la grădiniţa şi la şcoala primară ale bisericii, m-am îndreptat către lucrarea cu tinerii, apoi spre lucrarea cu femeile. L-am slujit pe fsus cu toată pasiunea mea şi mi-am folosit toate darurile pentru a-I sluji. El era bucuria mea. El mi-a umplut sufletul până când nu m-am simţit aşa de singură.

  M-am bucurat de prietenii puternice, pline de Hristos, cu multe dintre prietenele mele. Ne-am încurajat una pe alta, ne-am rugat împreună şi ne-am împărtăşit provocările vieţii de părinte. Nu era ca atunci când le împărtăşeam cu soţul meu, dar Domnul S-a folosit de ele pentru a-mi uşura sentimentul lipsei de conexiune dintre mine şi soţul meu, pe de o parte, şi dintre el şi fete, pe de altă parte.

  Îmi doresc să spun că am reuşit să mă descurc. Nu am făcut întotdeauna alegeri bune. Au fost zile în care îmi luam ochii de la Isus şi mi-au trebuit ani pentru a mă vindeca de urmările acestui lucru. Singurătatea – indiferent dacă cel în cauză e căsătorit sau nu – te poate face vulnerabil în multe domenii. Cât de important este, deci, să învăţăm să ne ţinem strâns de mâna Lui! El este mai mult decât suficient.

  Tată, mergi alături de noi în călătoria pe care o reprezintă viaţa de părinte singur, indiferent dacă suntem căsătoriţi sau necăsătoriţi! întăreşte-ne prin acest adevăr: Tu, o Doamne, eşti destul!

  Emra Wagener Smith

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...