Iubeşte-ţi aproapele!

  Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Matei 22:39

  Fiecare zi trecea greu până ce tata ajungea acasă. Mă jucam, dormeam, făceam curăţenie în casă, iar la sfârşitul zilei mergeam cât de departe puteam până când îi zăream maşina venind. Nimic nu părea să se fi schimbat când am avut la rândul meu o fetiţă, apoi încă una. Deşi nu eram o persoană căreia să îi placă copiii, îmi adoram fetele, dar sufletul meu de tânără soţie era gol.

  Aveam doar scurte momente cu soţul meu când ajungea acasă, înainte de a se grăbi să înveţe pentru masterat şi apoi pentru doctorat. Eram măritată şi totuşi trăiam viaţa unui părinte singur. Mă simţeam izolată.

  Trebuia să mă ocup de tot ce avea de-a face cu viaţa casnică. Mă scufundam şi trebuia să învăţ să înot repede.

  Am început să trăiesc pentru weekendurile de la biserică şi deseori organizam întâlniri sâmbăta seara la noi acasă. Am adunat un grup de fetiţe şi le duceam după şcoală la balet, la înot sau la călărie. Am găsit lucruri de făcut şi locuri de vizitat pentru a ne ţine ocupate, ocupate, ocupate. Aş fi făcut orice să scap de singurătatea devastatoare care mă cuprinsese. După ani de predat la grădiniţa şi la şcoala primară ale bisericii, m-am îndreptat către lucrarea cu tinerii, apoi spre lucrarea cu femeile. L-am slujit pe fsus cu toată pasiunea mea şi mi-am folosit toate darurile pentru a-I sluji. El era bucuria mea. El mi-a umplut sufletul până când nu m-am simţit aşa de singură.

  M-am bucurat de prietenii puternice, pline de Hristos, cu multe dintre prietenele mele. Ne-am încurajat una pe alta, ne-am rugat împreună şi ne-am împărtăşit provocările vieţii de părinte. Nu era ca atunci când le împărtăşeam cu soţul meu, dar Domnul S-a folosit de ele pentru a-mi uşura sentimentul lipsei de conexiune dintre mine şi soţul meu, pe de o parte, şi dintre el şi fete, pe de altă parte.

  Îmi doresc să spun că am reuşit să mă descurc. Nu am făcut întotdeauna alegeri bune. Au fost zile în care îmi luam ochii de la Isus şi mi-au trebuit ani pentru a mă vindeca de urmările acestui lucru. Singurătatea – indiferent dacă cel în cauză e căsătorit sau nu – te poate face vulnerabil în multe domenii. Cât de important este, deci, să învăţăm să ne ţinem strâns de mâna Lui! El este mai mult decât suficient.

  Tată, mergi alături de noi în călătoria pe care o reprezintă viaţa de părinte singur, indiferent dacă suntem căsătoriţi sau necăsătoriţi! întăreşte-ne prin acest adevăr: Tu, o Doamne, eşti destul!

  Emra Wagener Smith

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...