Lupta cu furia

  Înţelepciunea face un om răbdător. Proverbele 19:11

  Cineva a zis odată: „Controlează-ţi mânia! Eşti la un pas distanţă de pericol.” Suntem sfătuiţi să fim înceţi la mânie, astfel, în mijlocul unei furtuni care se înteţeşte între tine şi micuţul tău, dacă nu există înţelepciune, rezultatul poate fi vină parentală, pe de o parte, şi revoltă plantată în inima copilului, de partea cealaltă. Iată câţiva paşi de prevenire a unei tornade emoţionale care e posibil să sufle şi prin casa ta, lăsând în urmă numai distrugere.

  Roagă-te şi ia-ţi timp devoţional zilnic! Ca mamă a doi copii, am fost foarte binecuvântată atunci când mi s-a reamintit că ziua biblică începe seara. Aşa că, după ce îi pun la culcare pe cei mici, mă aşez şi vorbesc cu Tatăl meu ceresc, care îmi aduce pace prin scrisoarea Lui de dragoste.

  Lipeşte bileţele prin casă cu mesajul: „Când o să fiu furioasă o să vorbesc în şoaptă” sau „Când o să fiu furioasă o să ofer îmbrăţişări.” Atunci când dăm curs sentimentelor, nu ne folosim lobul frontal (raţiunea/judecata), aşadar este cel mai bine să aşteptăm până ne calmăm şi abia după aceea să le arătăm copiilor noştri cum să facă faţă conflictului asemenea lui Hristos – cu dragoste, înţelepciune şi răbdare.

  Fă sport! M-am înscris la un club de sănătate care include şi supravegherea copiilor timp de maximum două ore pe zi, aşa că fac exerciţii, alerg pe bandă, ridic greutăţi sau înot în timp ce copiii mei se joacă cu alţi copii sub supraveghere adultă. Experţii spun că exerciţiul fizic efectuat de trei sau patru ori pe săptămână elimină stresul, ajută la contracararea confuziei episodice, eliberează endorfine şi ne menţine în formă. Chiar dacă nu o faci cu tragere de inimă, te încurajez să găseşti ceva ce îţi place să faci şi să te ţii de respectivul lucru.

  Încearcă să îţi controlezi emoţiile gândindu-te cum acţionează Isus – şi cum nu acţionează. El îşi doreşte să discute cu noi (Isaia 1:18), îşi conduce turma cu grijă (Isaia 40:11), vorbeşte blând (Osea 2:14) şi Se roagă fără încetare (1 Tesaloniceni 5:17).

  Tată bun, ajută-ne să ne controlăm furia; ştim că modalitatea în care reacţionăm noi la situaţiile stresante din viaţă va fi şi modalitatea în care vor reacţiona copiii noştri. Dă-ne pacea Ta ca mierea: fină şi dulce!

  Katie Miller

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...