Lupta cu furia

  Înţelepciunea face un om răbdător. Proverbele 19:11

  Cineva a zis odată: „Controlează-ţi mânia! Eşti la un pas distanţă de pericol.” Suntem sfătuiţi să fim înceţi la mânie, astfel, în mijlocul unei furtuni care se înteţeşte între tine şi micuţul tău, dacă nu există înţelepciune, rezultatul poate fi vină parentală, pe de o parte, şi revoltă plantată în inima copilului, de partea cealaltă. Iată câţiva paşi de prevenire a unei tornade emoţionale care e posibil să sufle şi prin casa ta, lăsând în urmă numai distrugere.

  Roagă-te şi ia-ţi timp devoţional zilnic! Ca mamă a doi copii, am fost foarte binecuvântată atunci când mi s-a reamintit că ziua biblică începe seara. Aşa că, după ce îi pun la culcare pe cei mici, mă aşez şi vorbesc cu Tatăl meu ceresc, care îmi aduce pace prin scrisoarea Lui de dragoste.

  Lipeşte bileţele prin casă cu mesajul: „Când o să fiu furioasă o să vorbesc în şoaptă” sau „Când o să fiu furioasă o să ofer îmbrăţişări.” Atunci când dăm curs sentimentelor, nu ne folosim lobul frontal (raţiunea/judecata), aşadar este cel mai bine să aşteptăm până ne calmăm şi abia după aceea să le arătăm copiilor noştri cum să facă faţă conflictului asemenea lui Hristos – cu dragoste, înţelepciune şi răbdare.

  Fă sport! M-am înscris la un club de sănătate care include şi supravegherea copiilor timp de maximum două ore pe zi, aşa că fac exerciţii, alerg pe bandă, ridic greutăţi sau înot în timp ce copiii mei se joacă cu alţi copii sub supraveghere adultă. Experţii spun că exerciţiul fizic efectuat de trei sau patru ori pe săptămână elimină stresul, ajută la contracararea confuziei episodice, eliberează endorfine şi ne menţine în formă. Chiar dacă nu o faci cu tragere de inimă, te încurajez să găseşti ceva ce îţi place să faci şi să te ţii de respectivul lucru.

  Încearcă să îţi controlezi emoţiile gândindu-te cum acţionează Isus – şi cum nu acţionează. El îşi doreşte să discute cu noi (Isaia 1:18), îşi conduce turma cu grijă (Isaia 40:11), vorbeşte blând (Osea 2:14) şi Se roagă fără încetare (1 Tesaloniceni 5:17).

  Tată bun, ajută-ne să ne controlăm furia; ştim că modalitatea în care reacţionăm noi la situaţiile stresante din viaţă va fi şi modalitatea în care vor reacţiona copiii noştri. Dă-ne pacea Ta ca mierea: fină şi dulce!

  Katie Miller

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...