Articolul precedentJózsef példája
  Articolul următor“Prieten” sau PRIETEN?

  Asa cum sunt

  Nimeni nu va putea sta împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. losua 1:5

  Ai simţit vreodată că tot ce ai făcut ca părinte singur şi divorţat te-a făcut să te simţi amărât(ă) şi năpăstuit(ă)? Au creat unele dintre deciziile tale conflict şi incertitudine? Eu aşa m-am simţit de când am devenit părinte singur, iar acum şi divorţat.

  Vechiul imn „Aşa cum sunt”, preferatul multor persoane, a devenit melodia vieţii mele, mai ales când vrăjmaşul atacă toate lucrurile şi persoanele dragi mie.

  Mă lupt cu ideea că nu ar trebui să fie aşa de greu să cresc doi copii şi că nu ar trebui să fiu singură. În unele zile sunt copleşită de emoţii. În altele, greutatea grijilor financiare ameninţă să mă înece şi sunt ispitită să îmi pierd speranţa.

  „Amărâtă” şi „năpăstuită” sunt cuvintele ce îmi descriu momentele cele mai întunecate atunci când cei de care depind nu pot să se detaşeze de trecut pentru a creşte şi a se vindeca. Aceia care pretind că mă ajută cel mai mult sunt deseori persoanele care generează cel mai mult conflict. Nu e uşor să fii părinte singur şi adesea eşti înconjurat de persoane care încearcă să îţi transforme datoria dată de Hristos într-o cruce de nesuportat.

  Agar şi fiul ei au fost izgoniţi de singurele persoane pe care le cunoşteau. Cred că Agar a fost speriată şi furioasă pe acei oameni care le-au condus viaţa. Era la mulţi kilometri distanţă de casă, cu un copil mic şi fără nicio idee de cum ar putea să ajungă înapoi. Totuşi, Dumnezeu avea un plan pentru ei.

  În Geneza 21:17,18 se spune că Dumnezeu a auzit strigătele lui Agar. I-a deschis ochii şi i-a arătat că Lui încă îi păsa, chiar şi după ce ea îşi pierduse orice speranţă. Eu am convingerea că Dumnezeu a fost cu ea pe tot parcursul călătoriei prin deşertul Beer-Şeba. La fel cum a fost cu Agar, care a fost forţată să lase în urmă tot ce cunoştea. Dumnezeu te va însoţi de-a lungul călătoriei tale. Nu îţi pierde speranţa, indiferent cât de singur(ă) te simţi, pentru că Dumnezeu încă te vrea aşa cum eşti!

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru bunătatea Ta manifestată faţă de noi! Când viaţa ne duce în locuri unde nu credeam că vom ajunge, când totul merge prost, Tu eşti acolo, mergând alături de noi. Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta!

  Maurette Saint Fleur

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...