Într-adevăr un prieten

  Domnul este partea mea de moştenire şi paharul meu, Tu îmi îndrepţi sorţul meu. (…) îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta. Psalmii 16:5-11

  Dragă fiică,

  Nu putem să rescriem istoria. Trebuie să învăţăm să ne valorificăm situaţia prezentă cât mai bine posibil. Nu suntem singuri. Ai investit mulţi ani şi mulţi bani pentru a cumpăra casa şi mobila, apoi ai plătit toate împrumuturile fostului soţ, ca apoi să fii aruncată cu mâinile goale în timp ce noua lui soţie se bucură de roadele muncii tale. Nu este corect, dar este o realitate repetată adesea într-o societate în care bărbaţii şi avocaţii lor încă deţin avantajul. Cu toate acestea, Dumnezeu are veşti bune pentru noi.

  În primul rând, Dumnezeu este partea ta de moştenire. El îţi împlineşte nevoile, deoarece El este paharul tău de binecuvântare. El îţi ocroteşte cea mai de preţ comoară pe care o ai – copiii. Poate te vei gândi că răzbunarea ar fi dulce sau că ar fi bine ca lumea să îţi vadă fostul soţ aşa cum este el cu adevărat; dar, dacă ar fi demascat astăzi sau chiar de l-ar lovi un fulger, ţie nu ţi-ar aduce nici fericire, nici plăcere. Adevărata fericire vine atunci când îl lăsăm pe Isus să ne arate calea spre o viaţă din belşug şi când conştientizăm că aceasta se găseşte doar în prezenţa Lui. A trăi în prezenţa Lui nu este greu. Se întâmplă atunci când ne deschidem inima lui Dumnezeu prin rugăciune şi atunci când îl ascultăm vorbindu-ne prin Scriptură. Dacă aceasta nu este rutina ta zilnică, nu vei avea niciodată o viaţă plină de satisfacţie adevărată, indiferent ce se va întâmpla cu fostul soţ.

  Doar trăind în prezenţa lui Dumnezeu şi predându-ţi nepreţuiţii copii în grija Lui, ei vor învăţa din exemplul tău cum pot găsi adevărata plăcere de a trăi, care vine doar urmându-L pe Isus. Deşi mijloacele tale sunt modeste, Dumnezeu, moştenirea ta, îţi va împlini nevoile după bogăţia Lui. Copiii tăi vor învăţa că moştenirea lui Dumnezeu este mult mai bună decât cadourile pe care le primesc pentru a le fi câştigată afecţiunea. Ei vor cunoaşte bucuria divină prin exemplul tău.

  Doamne, fii moştenirea mea astăzi! Împlineşte-mi nevoile! Ai grijă de copiii mei! Ajută-mă să trăiesc cu Tine acum şi pentru totdeauna!

  Dan Solis

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...