Într-adevăr un prieten

  Domnul este partea mea de moştenire şi paharul meu, Tu îmi îndrepţi sorţul meu. (…) îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta. Psalmii 16:5-11

  Dragă fiică,

  Nu putem să rescriem istoria. Trebuie să învăţăm să ne valorificăm situaţia prezentă cât mai bine posibil. Nu suntem singuri. Ai investit mulţi ani şi mulţi bani pentru a cumpăra casa şi mobila, apoi ai plătit toate împrumuturile fostului soţ, ca apoi să fii aruncată cu mâinile goale în timp ce noua lui soţie se bucură de roadele muncii tale. Nu este corect, dar este o realitate repetată adesea într-o societate în care bărbaţii şi avocaţii lor încă deţin avantajul. Cu toate acestea, Dumnezeu are veşti bune pentru noi.

  În primul rând, Dumnezeu este partea ta de moştenire. El îţi împlineşte nevoile, deoarece El este paharul tău de binecuvântare. El îţi ocroteşte cea mai de preţ comoară pe care o ai – copiii. Poate te vei gândi că răzbunarea ar fi dulce sau că ar fi bine ca lumea să îţi vadă fostul soţ aşa cum este el cu adevărat; dar, dacă ar fi demascat astăzi sau chiar de l-ar lovi un fulger, ţie nu ţi-ar aduce nici fericire, nici plăcere. Adevărata fericire vine atunci când îl lăsăm pe Isus să ne arate calea spre o viaţă din belşug şi când conştientizăm că aceasta se găseşte doar în prezenţa Lui. A trăi în prezenţa Lui nu este greu. Se întâmplă atunci când ne deschidem inima lui Dumnezeu prin rugăciune şi atunci când îl ascultăm vorbindu-ne prin Scriptură. Dacă aceasta nu este rutina ta zilnică, nu vei avea niciodată o viaţă plină de satisfacţie adevărată, indiferent ce se va întâmpla cu fostul soţ.

  Doar trăind în prezenţa lui Dumnezeu şi predându-ţi nepreţuiţii copii în grija Lui, ei vor învăţa din exemplul tău cum pot găsi adevărata plăcere de a trăi, care vine doar urmându-L pe Isus. Deşi mijloacele tale sunt modeste, Dumnezeu, moştenirea ta, îţi va împlini nevoile după bogăţia Lui. Copiii tăi vor învăţa că moştenirea lui Dumnezeu este mult mai bună decât cadourile pe care le primesc pentru a le fi câştigată afecţiunea. Ei vor cunoaşte bucuria divină prin exemplul tău.

  Doamne, fii moştenirea mea astăzi! Împlineşte-mi nevoile! Ai grijă de copiii mei! Ajută-mă să trăiesc cu Tine acum şi pentru totdeauna!

  Dan Solis

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...