Jehova’iire

Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre. Filipeni 4:19

Kristy şi Tony s-au căsătorit imediat după absolvire şi s-au mutat în Kansas. Păreau a fi cuplul perfect, dar după ceva vreme Kristy a observat că lui Tony nu prea îi plăcea să muncească. Schimba locurile de muncă foarte frecvent şi spunea mereu că era vina altcuiva.

Kristy era singura care contribuia la cheltuielile casei când a aflat că este însărcinată cu băieţi gemeni. A fost devastată atunci când Tony nu a schiţat niciun pic de entuziasm.

Când Kristy i-a născut pe cei doi băieţi sănătoşi, Tony nici nu a venit la maternitate. Nu a mai auzit nimic de el, aşa că s-a mutat înapoi la familia ei pentru a-şi creşte băieţii. Avea un acoperiş deasupra capului, mâncare pe masă şi putea să stea acasă muncind ca bonă la copiii vecinului. S-a luptat mult cu ideea întoarcerii la biserica unde crescuse, acum ca mamă singură, ceva ce nu credea că i se va întâmpla ei vreodată.

Jonathan şi Eleazar au crescut primind dragoste şi atenţie, într-un cadru familial cu mătuşi, unchi, bunici, dar le lipsea un tată. Pentru ea era greu să meargă la şcoală şi să vadă cum alţi taţi îşi luau copiii de la şcoală. De multe ori Kristy adormea plângând. Dar Dumnezeu S-a îngrijit să aducă modele masculine bune pentru Jonathan şi Eleazar.

Deşi a fost destul de greu să crească băieţii de una singură, Kristy a fost încurajată de trei lucruri. Primul – rugăciunea; ştia că are un Tată la care putea să apeleze. Un Tată care nu era surd. Al doilea – a avut încredere că Dumnezeu avea grijă de ea şi îi împlinea nevoile. Ea văzuse deja binecuvântarea Lui în viaţa ei de nenumărate ori în trecut, aşa încât nu credea că o va abandona acum. Al treilea – Dumnezeu a înconjurat-o cu prieteni şi cu o familie care a susţinut-o.

Astăzi, Kristy îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru grija oferită ei şi copiilor ei. Este martoră a adevărului că Jehova’iire (Geneza 22:14) este Cel care îi poartă de grijă şi este mai mult decât suficient pentru copiii ei.

Tată, Îţi mulţumesc pentru promisiunea Ta că vei fi tată pentru cei orfani! Preţuiesc această promisiune astăzi. Îţi mulţumesc că ne împlineşti toate nevoile!

Z. Kathy Cameron

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor