Articolul precedentPál alázata
  Articolul următorO poveste despre rugăciune

  Jehova’iire

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre. Filipeni 4:19

  Kristy şi Tony s-au căsătorit imediat după absolvire şi s-au mutat în Kansas. Păreau a fi cuplul perfect, dar după ceva vreme Kristy a observat că lui Tony nu prea îi plăcea să muncească. Schimba locurile de muncă foarte frecvent şi spunea mereu că era vina altcuiva.

  Kristy era singura care contribuia la cheltuielile casei când a aflat că este însărcinată cu băieţi gemeni. A fost devastată atunci când Tony nu a schiţat niciun pic de entuziasm.

  Când Kristy i-a născut pe cei doi băieţi sănătoşi, Tony nici nu a venit la maternitate. Nu a mai auzit nimic de el, aşa că s-a mutat înapoi la familia ei pentru a-şi creşte băieţii. Avea un acoperiş deasupra capului, mâncare pe masă şi putea să stea acasă muncind ca bonă la copiii vecinului. S-a luptat mult cu ideea întoarcerii la biserica unde crescuse, acum ca mamă singură, ceva ce nu credea că i se va întâmpla ei vreodată.

  Jonathan şi Eleazar au crescut primind dragoste şi atenţie, într-un cadru familial cu mătuşi, unchi, bunici, dar le lipsea un tată. Pentru ea era greu să meargă la şcoală şi să vadă cum alţi taţi îşi luau copiii de la şcoală. De multe ori Kristy adormea plângând. Dar Dumnezeu S-a îngrijit să aducă modele masculine bune pentru Jonathan şi Eleazar.

  Deşi a fost destul de greu să crească băieţii de una singură, Kristy a fost încurajată de trei lucruri. Primul – rugăciunea; ştia că are un Tată la care putea să apeleze. Un Tată care nu era surd. Al doilea – a avut încredere că Dumnezeu avea grijă de ea şi îi împlinea nevoile. Ea văzuse deja binecuvântarea Lui în viaţa ei de nenumărate ori în trecut, aşa încât nu credea că o va abandona acum. Al treilea – Dumnezeu a înconjurat-o cu prieteni şi cu o familie care a susţinut-o.

  Astăzi, Kristy îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru grija oferită ei şi copiilor ei. Este martoră a adevărului că Jehova’iire (Geneza 22:14) este Cel care îi poartă de grijă şi este mai mult decât suficient pentru copiii ei.

  Tată, Îţi mulţumesc pentru promisiunea Ta că vei fi tată pentru cei orfani! Preţuiesc această promisiune astăzi. Îţi mulţumesc că ne împlineşti toate nevoile!

  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...