Articolul precedentPál alázata
  Articolul următorO poveste despre rugăciune

  Jehova’iire

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre. Filipeni 4:19

  Kristy şi Tony s-au căsătorit imediat după absolvire şi s-au mutat în Kansas. Păreau a fi cuplul perfect, dar după ceva vreme Kristy a observat că lui Tony nu prea îi plăcea să muncească. Schimba locurile de muncă foarte frecvent şi spunea mereu că era vina altcuiva.

  Kristy era singura care contribuia la cheltuielile casei când a aflat că este însărcinată cu băieţi gemeni. A fost devastată atunci când Tony nu a schiţat niciun pic de entuziasm.

  Când Kristy i-a născut pe cei doi băieţi sănătoşi, Tony nici nu a venit la maternitate. Nu a mai auzit nimic de el, aşa că s-a mutat înapoi la familia ei pentru a-şi creşte băieţii. Avea un acoperiş deasupra capului, mâncare pe masă şi putea să stea acasă muncind ca bonă la copiii vecinului. S-a luptat mult cu ideea întoarcerii la biserica unde crescuse, acum ca mamă singură, ceva ce nu credea că i se va întâmpla ei vreodată.

  Jonathan şi Eleazar au crescut primind dragoste şi atenţie, într-un cadru familial cu mătuşi, unchi, bunici, dar le lipsea un tată. Pentru ea era greu să meargă la şcoală şi să vadă cum alţi taţi îşi luau copiii de la şcoală. De multe ori Kristy adormea plângând. Dar Dumnezeu S-a îngrijit să aducă modele masculine bune pentru Jonathan şi Eleazar.

  Deşi a fost destul de greu să crească băieţii de una singură, Kristy a fost încurajată de trei lucruri. Primul – rugăciunea; ştia că are un Tată la care putea să apeleze. Un Tată care nu era surd. Al doilea – a avut încredere că Dumnezeu avea grijă de ea şi îi împlinea nevoile. Ea văzuse deja binecuvântarea Lui în viaţa ei de nenumărate ori în trecut, aşa încât nu credea că o va abandona acum. Al treilea – Dumnezeu a înconjurat-o cu prieteni şi cu o familie care a susţinut-o.

  Astăzi, Kristy îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru grija oferită ei şi copiilor ei. Este martoră a adevărului că Jehova’iire (Geneza 22:14) este Cel care îi poartă de grijă şi este mai mult decât suficient pentru copiii ei.

  Tată, Îţi mulţumesc pentru promisiunea Ta că vei fi tată pentru cei orfani! Preţuiesc această promisiune astăzi. Îţi mulţumesc că ne împlineşti toate nevoile!

  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...