Articolul precedentAz egyetlen remény
  Articolul următorDarul… de nerefuzat

  O lecţie de încredere

  Fă-mă să aud dis-de-dimineaţă bunătatea Ta, căci mă încred în Tine, Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalţ sufletul. Psalmii 143:8

  Ca mamă singură care munceşte cu normă întreagă pentru a-şi întreţine familia, mă îndoiam mereu de mine. Poate am fost prea strictă; poate nu am fost destul de strictă. Mă îngrijoram oare prea mult? Sau nu mă îngrijoram destul? Făceam destule pentru a-mi susţine emoţional cei doi băieţi? Dar financiar? Spiritual? Stăruiam în rugăciune pentru fiecare decizie, îmi era foarte teamă că voi face ceva ce îi va traumatiza pe viaţă. Lucrurile au decurs aşa timp de mai multe luni, până când am fost aproape paralizată de frică şi anxietate. Ştiam că nu voi putea continua aşa – pentru binele meu sau al băieţilor mei. Pe parcurs am început să realizez că aceşti copii nu erau ai mei, erau cumpăraţi cu un preţ. Datoria mea era să îi încredinţez grijii Domnului şi Salvatorului lor, pentru a-i întoarce la El, în fiecare moment al fiecărei zile.

  Fiul meu cel mare făcea crize de astm şi nu era ceva neobişnuit să petrecem două sau trei nopţi pe lună la Camera de gardă. De obicei, stăteam pe hol ascultându-i respiraţia. Voiam să fiu sigură că totul este bine înainte de a mă culca. Într-o seară – nu trecuse mult de când începusem să-mi predau copiii în fiecare dimineaţă Domnului – stăteam pe hol ascultând, când am auzit un hohot de râs de la amândoi copiii. Am intrat în dormitorul lor, fiind sigură că fac năzbâtii, doar că i-am găsit pe amândoi adânc adormiţi.

  Când am îngenuncheat lângă patul meu în acea seară, am înălţat o rugăciune: „Tată, îţi mulţumesc că mi-ai arătat că, atunci când îmi pun încrederea în Tine, copiii mei au vise plăcute.” Nu pot spune că lucrurile mergeau întotdeauna bine pentru noi, dar, după acea seară, ori de câte ori recunoşteam semnele vechi ale stresului şi anxietăţii, îmi aminteam de somnul lor plin de râsete. Era ca o promisiune specială pentru mine că pot să îmi încredinţez copiii în totalitate Lui şi că totul va fi bine.

  Tată, în timp ce ne dăm silinţa să fim părinţi evlavioşi pentru copiii noştri, ajută-ne să ne amintim deprima responsabilitate, aceea de a-i încredinţa în totalitate în grija şi păstrarea Ta!

  Beverly Thorp Logan

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...