Articolul precedentKrisztus előttünk jár
  Articolul următorÎncercarea de foc

  Motive

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic. Psalmii 51:10

  Era una dintre acele dimineţi de pomină. Dacă eşti părinte cu copii care încă locuiesc cu tine, ştii exact la ce mă refer. Băiatul se comporta urât. Profita de fiecare ocazie să testeze limitele. Imaginează-ţi graba de dimineaţă, harababura de dinainte de a ieşi pe uşă pentru a ajunge la muncă şi la şcoală la timp.

  După o săptămână extrem de lungă şi de obositoare, a trebuit să mă duc la subsol şi să plâng. Eram suprasolicitată şi nu aveam nevoie decât să plâng. Fiica mea a venit jos şi m-a găsit plângând. S-a grăbit repede înapoi să-i spună fratelui ei că ar trebui să îşi ceară iertare.

  În cele din urmă am ieşit din casă, dar eram sătulă. Am ajuns la acel punct în care nu mai voiam să aud nicio scuză. Trebuia să ne grăbim la magazin şi, ajunşi acolo, fiul meu tot încerca să mă îmbrăţişeze şi să îşi ceară iertare. Şi-a amintit cuvintele surorii lui şi încerca să se conformeze. A încercat şi a tot încercat. Nu eram deloc pregătită, aşa că i-am zis să înceteze. Apoi el a mărturisit: „Păi, Jordyn mi-a spus că ar trebui să îţi spun că îmi pare rău.” Eram pe punctul de a exploda, dar Dumnezeu mi-a dat imediat o altă perspectivă.

  Şi noi facem acelaşi lucru cu Dumnezeu în fiecare zi. Din ce motiv îi cerem iertare? Adevărata pocăinţă vine atunci când avem o relaţie cu Dumnezeu. Dacă nu avem o relaţie bună, atunci cum putem înţelege impactul firii noastre păcătoase asupra altora? Eu, personal, trebuie să cer să fiu condamnată pentru păcat. Nu vreau să îmi cer iertare doar pentru că Biblia zice că nu este bine sau pentru că cineva mi-a zis că trebuie să îmi cer iertare de la Dumnezeu. Nu cred că Dumnezeu îşi doreşte acest lucru de la noi. El îşi doreşte ca noi să îi cerem iertare pentru că ne pare rău. La fel ca în cazul fiului meu, scuza nu este plauzibilă. El îşi cerea iertare pentru că cineva îi spusese să o facă.

  Ai observat că unele dintre cele mai profunde lecţii le învăţăm de la copiii noştri? Viaţa de părinte singur nu este uşoară pentru nimeni. Sunt foarte recunoscătoare pentru un Tată ceresc care intervine la momentul potrivit – şi mă uimeşte cu harul Lui.

  Îţi mulţumesc, Tată, pentru că mă înveţi prin viaţa copiilor mei câtă nevoie am să vin la Tine cu o pocăinţă adevărată! Îţi mulţumesc că îi iubeşti pe părinţii obosiţi şi extenuaţi de pretutindeni!

  Robyn Logan Williams

  Din aceeași categorie

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...