Cum îndrăzneşti?

Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă, Şi credincioşia Ta este atât de mare! Plângerile lui leremia 3:22

Una dintre vacanţele noastre preferate este mersul cu cortul. Mergem de foarte mult timp, dar în acest an stresul de la locurile noastre de muncă a făcut ca eliberarea să fie extrem de dulce.

Într-o dimineaţă devreme, în timp ce-mi citeam cartea şi îmi beam ciocolata caldă, copilul meu cel mic, îmbrăcat încă în pijama, săpa în noroi, în timp ce toţi ceilalţi dormeau. Nu mă puteam opri din admiratul lacului cu apă limpede precum cristalul şi din a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru un loc atât de frumos. Soarele lucea exact unde trebuia.

Telefonul mi-a bâzâit de la un mesaj. Ciudat! Nu prea avusesem semnal în micul nostru paradis. Imediat am citit e-mailul cu cele mai îngrozitoare veşti imaginabile. Nepotul celor mai buni prieteni ai noştri trecuse în nefiinţă în acea noapte, la vârsta de 16 luni. Au urmat lacrimile. Nu am crezut că atât de multe erau omeneşte posibile.

Apoi, mânia. Priveam spre lac, iar mânia pur şi simplu s-a acumulat şi a explodat. Eram furioasă pe El. Am ajuns aşa de mânioasă, că am strigat la Dumnezeu: „Cum îndrăzneşti? Cum îndrăzneşti să laşi soarele să strălucească într-o zi atât de cumplită?”

Mi-a răspuns. Iar răspunsul mi-a tăiat respiraţia. Nu a strigat înapoi la mine, aşa cum ar fi putut, pe bună dreptate. I-am recunoscut vocea deoarece era plină de dragoste şi de mângâiere: „Trebuie s-o fac. Dacă nu, tot ce ţi-am spus în toată viaţa ta ar fi fost o minciună.”

Ca oameni, suntem foarte nehotărâţi. Suntem prieteni într-o zi, duşmani în următoarea. Sunt mulţumită cu ceea ce face Dumnezeu intr-un moment, apoi sunt furioasă pe El în următorul. Dumnezeu nu face aşa. El ne este devotat indiferent de starea noastră de spirit. Dumnezeu nu alege în care momente să fie cu tine. Când nu eşti sigur(ă) dacă Dumnezeu este acolo, dovada stă în soare, care răsare în fiecare dimineaţă. Pentru că El este devotat, putem crede că ne vom regăsi micuţul prieten.

Îţi mulţumim pentru credincioşia Ta, Doamne! Sunt foarte multe momente când s-ar putea să nu înţelegem, dar Tu eşti întotdeauna alături de noi în orice situaţie!

Michelle Yeager

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor