Articolul precedentA Megváltó tűrelme
  Articolul următorScoși din cuptorul încercării

  Cum îndrăzneşti?

  Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă, Şi credincioşia Ta este atât de mare! Plângerile lui leremia 3:22

  Una dintre vacanţele noastre preferate este mersul cu cortul. Mergem de foarte mult timp, dar în acest an stresul de la locurile noastre de muncă a făcut ca eliberarea să fie extrem de dulce.

  Într-o dimineaţă devreme, în timp ce-mi citeam cartea şi îmi beam ciocolata caldă, copilul meu cel mic, îmbrăcat încă în pijama, săpa în noroi, în timp ce toţi ceilalţi dormeau. Nu mă puteam opri din admiratul lacului cu apă limpede precum cristalul şi din a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru un loc atât de frumos. Soarele lucea exact unde trebuia.

  Telefonul mi-a bâzâit de la un mesaj. Ciudat! Nu prea avusesem semnal în micul nostru paradis. Imediat am citit e-mailul cu cele mai îngrozitoare veşti imaginabile. Nepotul celor mai buni prieteni ai noştri trecuse în nefiinţă în acea noapte, la vârsta de 16 luni. Au urmat lacrimile. Nu am crezut că atât de multe erau omeneşte posibile.

  Apoi, mânia. Priveam spre lac, iar mânia pur şi simplu s-a acumulat şi a explodat. Eram furioasă pe El. Am ajuns aşa de mânioasă, că am strigat la Dumnezeu: „Cum îndrăzneşti? Cum îndrăzneşti să laşi soarele să strălucească într-o zi atât de cumplită?”

  Mi-a răspuns. Iar răspunsul mi-a tăiat respiraţia. Nu a strigat înapoi la mine, aşa cum ar fi putut, pe bună dreptate. I-am recunoscut vocea deoarece era plină de dragoste şi de mângâiere: „Trebuie s-o fac. Dacă nu, tot ce ţi-am spus în toată viaţa ta ar fi fost o minciună.”

  Ca oameni, suntem foarte nehotărâţi. Suntem prieteni într-o zi, duşmani în următoarea. Sunt mulţumită cu ceea ce face Dumnezeu intr-un moment, apoi sunt furioasă pe El în următorul. Dumnezeu nu face aşa. El ne este devotat indiferent de starea noastră de spirit. Dumnezeu nu alege în care momente să fie cu tine. Când nu eşti sigur(ă) dacă Dumnezeu este acolo, dovada stă în soare, care răsare în fiecare dimineaţă. Pentru că El este devotat, putem crede că ne vom regăsi micuţul prieten.

  Îţi mulţumim pentru credincioşia Ta, Doamne! Sunt foarte multe momente când s-ar putea să nu înţelegem, dar Tu eşti întotdeauna alături de noi în orice situaţie!

  Michelle Yeager

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...