Articolul precedentA Megváltó tűrelme
  Articolul următorScoși din cuptorul încercării

  Cum îndrăzneşti?

  Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă, Şi credincioşia Ta este atât de mare! Plângerile lui leremia 3:22

  Una dintre vacanţele noastre preferate este mersul cu cortul. Mergem de foarte mult timp, dar în acest an stresul de la locurile noastre de muncă a făcut ca eliberarea să fie extrem de dulce.

  Într-o dimineaţă devreme, în timp ce-mi citeam cartea şi îmi beam ciocolata caldă, copilul meu cel mic, îmbrăcat încă în pijama, săpa în noroi, în timp ce toţi ceilalţi dormeau. Nu mă puteam opri din admiratul lacului cu apă limpede precum cristalul şi din a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru un loc atât de frumos. Soarele lucea exact unde trebuia.

  Telefonul mi-a bâzâit de la un mesaj. Ciudat! Nu prea avusesem semnal în micul nostru paradis. Imediat am citit e-mailul cu cele mai îngrozitoare veşti imaginabile. Nepotul celor mai buni prieteni ai noştri trecuse în nefiinţă în acea noapte, la vârsta de 16 luni. Au urmat lacrimile. Nu am crezut că atât de multe erau omeneşte posibile.

  Apoi, mânia. Priveam spre lac, iar mânia pur şi simplu s-a acumulat şi a explodat. Eram furioasă pe El. Am ajuns aşa de mânioasă, că am strigat la Dumnezeu: „Cum îndrăzneşti? Cum îndrăzneşti să laşi soarele să strălucească într-o zi atât de cumplită?”

  Mi-a răspuns. Iar răspunsul mi-a tăiat respiraţia. Nu a strigat înapoi la mine, aşa cum ar fi putut, pe bună dreptate. I-am recunoscut vocea deoarece era plină de dragoste şi de mângâiere: „Trebuie s-o fac. Dacă nu, tot ce ţi-am spus în toată viaţa ta ar fi fost o minciună.”

  Ca oameni, suntem foarte nehotărâţi. Suntem prieteni într-o zi, duşmani în următoarea. Sunt mulţumită cu ceea ce face Dumnezeu intr-un moment, apoi sunt furioasă pe El în următorul. Dumnezeu nu face aşa. El ne este devotat indiferent de starea noastră de spirit. Dumnezeu nu alege în care momente să fie cu tine. Când nu eşti sigur(ă) dacă Dumnezeu este acolo, dovada stă în soare, care răsare în fiecare dimineaţă. Pentru că El este devotat, putem crede că ne vom regăsi micuţul prieten.

  Îţi mulţumim pentru credincioşia Ta, Doamne! Sunt foarte multe momente când s-ar putea să nu înţelegem, dar Tu eşti întotdeauna alături de noi în orice situaţie!

  Michelle Yeager

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...