Articolul precedentIsten csodái
  Articolul următorRebel sau Loial?

  Un exemplu lăudabil

  Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi ori ce laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

  Să fii părinte este înfricoşător. Este o responsabilitate minunată, dar în acelaşi timp descurajatoare. Copiii nu vin însoţiţi de un manual de utilizare, aşa cum are un smartphone sau o maşină de un model recent, ori de actualizări pe care să le poţi accesa pe computer. Uneori, copiii pot părea mai deştepţi decât părinţii, iar uneori chiar sunt, sau au nenumărate componente de operare. Niciun copil dintr-o familie nu este identic cu altul, chiar dacă sunt gemeni identici sau sunt de acelaşi sex.

  Copiii au nevoie de un exemplu. Una dintre funcţiile unui părinte este să fie ucenic al lui Hristos. Fii un model de urmat, cineva ale cărui cuvinte, fapte şi acţiuni pot fi imitate cu încredere! Când văd că mergi pe urmele lui Hristos, copiilor le e mai uşor să îl urmeze, iar sfatul „învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” (Proverbele 22:6) reprezintă o idee pozitivă de ţinut minte. Când nu te găsesc pe tine a fi sufocant ori exagerat, copiii îl vor privi pe Dumnezeu într-o lumină pozitivă. Când au parte de acest gen de exemplu, copiii noştri vor creşte „în înţelepciune şi în statură” şi „tot mai plăcu[ţi] înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor” (Luca 2:52) – exact aşa cum a crescut Isus.

  Fă în aşa fel ca viaţa ta – bunătatea ta, răbdarea ta, felul în care te porţi cu partenerul tău, cu prietenii lor şi cu alţii – să fie un exemplu pentru copiii tăi despre felul cum Se comportă Dumnezeu cu noi, ca indivizi. Acţiunile tale vor avea un efect pozitiv asupra lor, efect care va persista pe tot parcursul vieţii lor şi îi va încuraja să aleagă să procedeze corect atunci când vor deveni adulţi. „Dacă dorim ca micuţii noştri să manifeste spiritul blând al lui Iisus şi simpatia manifestată de îngeri pentru noi, va trebui să le încurajăm impulsurile de dragoste generoasă ale copilăriei” (Viaţa lui Iisus, p. 516).

  Disciplinarea trebuie să înceapă când copiii sunt mici. Nu aştepta până devin adolescenţi; altfel vei pierde jocul. Implică-te în viaţa lor încă de la început. Preţuiţi momentele în care sunteţi împreună. Roagă-te pentru ei în fiecare zi. Vei culege roade bogate mai târziu.

  Doamne, Tu ne-ai dăruit copii pe care sâ-i creştem ca o mică turmă pe care să Ţi-o prezentăm la revenirea Ta! Ajută-ne să fim un exemplu pentru ei în cuvinte şi fapte şi să fim nişte discipoli autentici ai Tăi!

  Beverly Henry

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...