Articolul precedentA tűzből kikapott üszög
  Articolul următorFața lui Isus

  Iubitorul copiilor

  Atunci l-au adus nişte copilaşi, ca să-Şi pună mâinile peste ei şi să Se roage pentru ei. Dar ucenicii îi certau. Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi căci împărăţia cerurilor este a celor ca ei.” Matei 19:13-15

  Copiii sunt moştenirea lui Dumnezeu. Sufletul copilaşului care crede în Hristos este la fel de preţios în ochii Lui ca îngerii ce stau lângă tronul Său. Ei trebuie să fie aduşi la Hristos şi educaţi pentru Hristos. Trebuie să fie îndrumaţi pe calea ascultării, nu dedaţi poftelor şi vanităţii.

  Atunci când ucenicii au căutat să le îndepărteze pe mamele care îi aduceau pe cei mici la Hristos, El le-a mustrat îngustimea credinţei, spunând: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia cerurilor este a celor ca ei.”

  El era întristat de faptul că ucenicii mustrau mamele pentru că-şi aduceau copiii la El; prin cuvinte sau acţiuni, ucenicii transmiteau că harul Său era limitat, iar copiii ar trebui ţinuţi departe de El. (…)

  O mare responsabilitate este aşezată pe umerii părinţilor, deoarece educaţia şi instruirea care formează destinul veşnic al copiilor şi tinerilor sunt primite din fragedă pruncie. Misiunea părinţilor este aceea ca, neobosiţi şi conştiincioşi, să planteze sămânţa bună în inima copiilor lor, umplând-o cu sămânţa care va aduce o recoltă de obiceiuri bune, adevăr şi ascultare de bunăvoie.

  Obiceiurile corecte şi virtuoase formate în tinereţe îşi vor pune în general amprenta în drumul fiecăruia prin viaţă. În cele mai multe cazuri, cei care îl onorează pe Dumnezeu şi cinstesc binele vor fi găsiţi ca având lecţia învăţată înainte ca lumea să-şi imprime chipul păcatului asupra sufletului. (…)

  Oh, dacă părinţii ar fi cu adevărat fiii şi fiicele lui Dumnezeu! Viaţa lor ar fi atunci plină de lucrări bune. O atmosferă cerească le-ar înconjura sufletul. Cererile lor cele mai arzătoare după har şi îndrumarea Duhului Sfânt s-ar ridica până la cer, iar religia s-ar răspândi prin intermediul casei lor precum razele pline de lumină şi căldură răspândite pe pământ (That I may know Him, p. 40).

  Ellen G. White

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...