Părinţii fac ucenici din copiii lor

  Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să le vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini şi să-ti fie ca nişte fruntarii între ochi. Să le scrii pe uşorii casei tale şi pe porţile tale. Deuteronomul 6:6-9

  Ca părinte, una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua este cea privind educaţia copilului tău. Va fi nevoie să analizezi şcoala la care îţi vei trimite copilul. La ce fel de mediu va fi expus în acele ore din zi? Este unul care va reflecta valorile pe care le vrei copiate de copilul tău? Poate că reafirm ceva foarte evident, dar este esenţial să evidenţiez faptul că atmosfera din şcoală ar trebui să susţină şi să consolideze valorile pe care noi, ca părinţi, le practicăm acasă.

  În principiu, părinţii trebuie să preia rolul de a face din copilul lor un ucenic al lui Hristos. Această îndatorire nu ar trebui lăsată pe seama învăţătorului adventist, a instructorului de la Şcoala de Sabat sau a pastorului. Deşi şcoala şi biserica oferă, intr-adevăr, susţinere, încurajare şi consolidare a valorilor de acasă, este de asemenea adevărat că tu, în calitate de părinte, vei fi persoana a cărei influenţă va avea impactul cel mai mare în viaţa copilului tău.

  Acest sfat înţelept din Deuteronomul îmi reaminteşte că educarea copiilor este o responsabilitate cu normă întreagă, ce nu poate fi pasată altcuiva. Este valabilă 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Este valabilă când stau jos sau în picioare, când mă aplec şi când mă aşez. Să fii părinte este un verb, nu un substantiv. Este definit de viaţa pe care o trăiesc şi de exemplul pe care îl ofer.

  Te-ai bazat prea mult pe alţii să-ţi îndrepte copiii spre Hristos şi să îi instruiască spiritual? Suntem noi, părinţii, prea doritori să predăm ştafeta care ne-a fost încredinţată nouă? Ce paşi ai nevoie să faci pentru a te asigura că ţii bine hăţurile în acest aspect al rolului tău de părinte?

  Doamne, sunt obosit(ă) şi copleşit(ă) acum. Mă vei putea ajuta să port această povară? Apelez la Tine pentru înţelepciune. Te rog, măreşte-mi puterea! Şi credinţa. Te iubesc, Doamne!

  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...