Părinţii fac ucenici din copiii lor

  Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să le vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini şi să-ti fie ca nişte fruntarii între ochi. Să le scrii pe uşorii casei tale şi pe porţile tale. Deuteronomul 6:6-9

  Ca părinte, una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua este cea privind educaţia copilului tău. Va fi nevoie să analizezi şcoala la care îţi vei trimite copilul. La ce fel de mediu va fi expus în acele ore din zi? Este unul care va reflecta valorile pe care le vrei copiate de copilul tău? Poate că reafirm ceva foarte evident, dar este esenţial să evidenţiez faptul că atmosfera din şcoală ar trebui să susţină şi să consolideze valorile pe care noi, ca părinţi, le practicăm acasă.

  În principiu, părinţii trebuie să preia rolul de a face din copilul lor un ucenic al lui Hristos. Această îndatorire nu ar trebui lăsată pe seama învăţătorului adventist, a instructorului de la Şcoala de Sabat sau a pastorului. Deşi şcoala şi biserica oferă, intr-adevăr, susţinere, încurajare şi consolidare a valorilor de acasă, este de asemenea adevărat că tu, în calitate de părinte, vei fi persoana a cărei influenţă va avea impactul cel mai mare în viaţa copilului tău.

  Acest sfat înţelept din Deuteronomul îmi reaminteşte că educarea copiilor este o responsabilitate cu normă întreagă, ce nu poate fi pasată altcuiva. Este valabilă 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Este valabilă când stau jos sau în picioare, când mă aplec şi când mă aşez. Să fii părinte este un verb, nu un substantiv. Este definit de viaţa pe care o trăiesc şi de exemplul pe care îl ofer.

  Te-ai bazat prea mult pe alţii să-ţi îndrepte copiii spre Hristos şi să îi instruiască spiritual? Suntem noi, părinţii, prea doritori să predăm ştafeta care ne-a fost încredinţată nouă? Ce paşi ai nevoie să faci pentru a te asigura că ţii bine hăţurile în acest aspect al rolului tău de părinte?

  Doamne, sunt obosit(ă) şi copleşit(ă) acum. Mă vei putea ajuta să port această povară? Apelez la Tine pentru înţelepciune. Te rog, măreşte-mi puterea! Şi credinţa. Te iubesc, Doamne!

  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...