Articolul precedentEstera
  Articolul următorLimbajul tăcerii

  Lăsarea unei moşteniri de familie

  Ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Matei 6:20

  Îmi priveam copiii adoptaţi cum creşteau rapid, fiind prea mari pentru hainele şi jucăriile pe care le aveau. Mă întrebam ce le va rămâne din copilărie atunci când vor ajunge adulţi. ADN-ul îl aveau de la părinţii biologici, deci înălţimea mea, părul meu creţ sau simţul meu neobişnuit al umorului nu aveau să le transmită copiilor lor. Da, dar vor fi reţete de familie şi tradiţii de sărbători pe care le vor preţui pentru totdeauna. Cu siguranţă, cu toţii ne facem amintiri care să rămână pentru eternitate.

  Poate că voi fi capabilă să le las fiecăruia o mică moştenire financiară, dar acest lucru depinde foarte mult de circumstanţe. Indiferent cât de sârguincioasă aş fi în punerea deoparte a banilor pentru viitorul lor, o boală sau un impas economic ar putea consuma toate acele economii strânse cu greutate. Şi-n plus, voiam ca ei să înveţe cum pot fi independenţi – să fie în stare să se întreţină prin muncă şi o viaţă trăită înţelept -, iar ceea ce voi fi în stare să le las eu să fie un bonus.

  În timpul unei vizite la noi, mătuşa Francie, sora mamei mele, mi-a împărtăşit una dintre amintirile ei preferate din copilărie. Când era foarte mică, Francie a intrat în dormitorul părinţilor ei (bunicii mei) şi i-a văzut îngenuncheaţi în rugăciune lângă pat. Tabloul i-a rămas ancorat în memorie pentru mai mult de 80 de ani. Ei, aceasta este moştenirea pe care aş dori să le-o las copiilor mei.

  Sper să urmez tradiţia familiei şi să le transmit copiilor mei exemplul unui părinte credincios – care petrece timp în rugăciune, preţuieşte Scriptura, practică iertarea, îl onorează pe Dumnezeu, exprimă dragoste şi compasiune şi îşi ia timp pentru închinare. Nu va fi doar moştenirea lăsată de mine copiilor mei, ci aceea lăsată mie de către mama şi mătuşa mea. Este aceeaşi moştenire pe care mama şi sora ei au primit-o de la părinţii lor cu opt decade în urmă. Este o moştenire imună la boală şi la criza economică; nici chiar moliile, paraziţii sau hoţii nu o pot fura, pentru că este depozitată în vistieriile din inima copiilor noştri.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru exemplul unor părinţi şi bunici credincioşi!

  Karen R. Hessen

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...