Articolul precedentEstera
  Articolul următorLimbajul tăcerii

  Lăsarea unei moşteniri de familie

  Ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Matei 6:20

  Îmi priveam copiii adoptaţi cum creşteau rapid, fiind prea mari pentru hainele şi jucăriile pe care le aveau. Mă întrebam ce le va rămâne din copilărie atunci când vor ajunge adulţi. ADN-ul îl aveau de la părinţii biologici, deci înălţimea mea, părul meu creţ sau simţul meu neobişnuit al umorului nu aveau să le transmită copiilor lor. Da, dar vor fi reţete de familie şi tradiţii de sărbători pe care le vor preţui pentru totdeauna. Cu siguranţă, cu toţii ne facem amintiri care să rămână pentru eternitate.

  Poate că voi fi capabilă să le las fiecăruia o mică moştenire financiară, dar acest lucru depinde foarte mult de circumstanţe. Indiferent cât de sârguincioasă aş fi în punerea deoparte a banilor pentru viitorul lor, o boală sau un impas economic ar putea consuma toate acele economii strânse cu greutate. Şi-n plus, voiam ca ei să înveţe cum pot fi independenţi – să fie în stare să se întreţină prin muncă şi o viaţă trăită înţelept -, iar ceea ce voi fi în stare să le las eu să fie un bonus.

  În timpul unei vizite la noi, mătuşa Francie, sora mamei mele, mi-a împărtăşit una dintre amintirile ei preferate din copilărie. Când era foarte mică, Francie a intrat în dormitorul părinţilor ei (bunicii mei) şi i-a văzut îngenuncheaţi în rugăciune lângă pat. Tabloul i-a rămas ancorat în memorie pentru mai mult de 80 de ani. Ei, aceasta este moştenirea pe care aş dori să le-o las copiilor mei.

  Sper să urmez tradiţia familiei şi să le transmit copiilor mei exemplul unui părinte credincios – care petrece timp în rugăciune, preţuieşte Scriptura, practică iertarea, îl onorează pe Dumnezeu, exprimă dragoste şi compasiune şi îşi ia timp pentru închinare. Nu va fi doar moştenirea lăsată de mine copiilor mei, ci aceea lăsată mie de către mama şi mătuşa mea. Este aceeaşi moştenire pe care mama şi sora ei au primit-o de la părinţii lor cu opt decade în urmă. Este o moştenire imună la boală şi la criza economică; nici chiar moliile, paraziţii sau hoţii nu o pot fura, pentru că este depozitată în vistieriile din inima copiilor noştri.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru exemplul unor părinţi şi bunici credincioşi!

  Karen R. Hessen

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...