Articolul precedentUn caracter frumos
  Articolul următorHristos sau Baraba

  Domnul lucrează în amonte

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Ieremia 29:11

  Mă aflam în Israel, pe malul râului Iordan, împreună cu fiul meu de 16 ani şi cu mama mea, într-un sit chiar la est de Ierihon, în locul unde se crede că israeliţii au traversat spre Ţara Promisă. Lângă noi, soldaţi înarmaţi cu mitraliere patrulau pe malul râului, iar câmpurile minate se întindeau în zare, protejându-i pe locuitorii Israelului de vecinul său, Iordania.

  N-am putut să nu mă gândesc la trecut, când râul servea ca o altfel de graniţă între israeliţi şi Ţara Promisă. Pe măsură ce familiile de israeliţi se apropiau de tărâmul făgăduit, râul nu s-a împărţit în două, precum Marea Roşie. În schimb, atunci când preoţii au purtat chivotul spre mijlocul râului, apa şi-a oprit cursul.

  Dumnezeu a oprit apa în amonte, lângă Zarethan, la o distanţă destul de mare de locul pe unde israeliţii traversau. Apoi apa a continuat să curgă spre Marea Moartă, până când albia râului a secat. Dumnezeu ştia exact momentul în care israeliţii vor trece prin Iordan şi, chiar dinainte de a ajunge ei la mal, a făcut o minune pentru a le oferi un drum uscat.

  Dumnezeu ne conduce pe fiecare dintre noi şi ne-a promis că are planuri minunate pentru noi. Când mi-am ţinut în braţe pentru prima oară frumosul băiat şi frumoasa fetiţă, am fost copleşită de responsabilitatea pe care mi-o oferise Dumnezeu. Am ales să-mi dedic copiii lui Dumnezeu şi mi-am dat toată silinţa să le ofer orice oportunitate posibilă pentru a învăţa şi a creşte mai aproape de Isus. Ştiind că am făcut şi greşeli, mi-am găsit alinare în făgăduinţa din Ieremia 29:11. Dumnezeu stabilise dinainte să oprească cursul râului pentru copiii lui Israel şi ştiu că are un plan deja stabilit pentru viaţa mea şi a copiilor mei. Nu trebuie să fac altceva decât ce au făcut preoţii, să păşesc în apă cu credinţă şi convingerea că Dumnezeu va croi calea pentru familia mea.

  Dumnezeule, Tu mi-ai oferit ce am avut nevoie chiar şi atunci când nu ştiam că am nevoie! Ajută-mă, Doamne, să Îţi încredinţez Ţie viaţa mea şi a copiilor mei! Îţi mulţumesc pentru făgăduinţele Tale şi pentru că Ţi-ai încredinţat copiii în grija mea!

  Isa O’Connor Clarke

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...