Articolul precedentEu nu…
  Articolul următorIată Omul!

  Ucenicia şi disciplina

  Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. Efeseni 6:4

  Mama întotdeauna spunea că cel mai bun leac pentru Denise după ce se comporta urât era să-i interzică să se uite la televizor. Pe de altă parte, clasica pălmuială făcea minuni pentru noi, ceilalţi. Aceasta se întâmpla demult, prin anii 1970, când bătaia reprezenta o formă acceptată de disciplinare. Eram nişte copii destul de cuminţi.

  Douăzeci şi cinci de ani mai târziu, când am avut la rândul meu copii, noi tehnici de disciplinare erau în vogă: timpul de gândire şi sistemele pozitive de recompensare erau noile cuvinte la modă. Am citit toate cărţile şi am participat la workshopuri despre cum să-mi cresc copiii mei cei cu voinţă puternică.

  În calitate de părinţi, misiunea noastră este să ne creştem copiii astfel încât tranziţia lor spre viaţa de adult să fie lină. Având în vedere viaţa nebunească din ziua de azi, din ce în ce mai mulţi părinţi ajung la disperare şi se simt depăşiţi în lupta lor de a-şi ţine copiii sub control.

  Putem complica foarte mult viaţa în încercarea de a face tot ce este mai bine pentru copiii noştri. Să recunoaştem: suntem oameni şi vom continua să greşim. Am descoperit că, atunci când apelez la Dumnezeu pentru înţelepciune, lucrurile devin mult mai simple. Urmând exemplul lui Isus, haideţi să facem ucenici din copiii noştri! Priveşte lucrurile în acest mod: un ucenic este un adept, un student al unui mentor, al unui profesor. Pe măsură ce ne urmăresc şi imită fiecare mişcare pe care o facem, micuţii noştri învaţă de la noi felul în care să reacţioneze şi să se comporte în fiecare situaţie. Ei trăiesc şi învaţă lucruri noi în fiecare zi datorită exemplului nostru.

  Creşterea copiilor este o responsabilitate minunată. Am fost chemaţi de Dumnezeu să ducem la îndeplinire o misiune sacră. Haideţi să-I solicităm instrucţiunile şi să facem din copiii noştri ucenici pe care să-i educăm astfel încât să devină oameni încrezători, responsabili, generoşi şi dedicaţi lui Dumnezeu.

  Doamne, îndrumă-mă şi oferă-mi putere şi răbdare spre a deveni cel mai bun exemplu posibil pentru copiii mei! Ajută-i să înţeleagă că sunt conectat(ă) la Tine, ajută-i să Te vadă pe Tine în mine, pentru a putea creşte şi deveni bărbaţi şi femei ale lui Dumnezeu!

  Linda Wolfaardt

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...