Ucenicia şi disciplina

Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. Efeseni 6:4

Mama întotdeauna spunea că cel mai bun leac pentru Denise după ce se comporta urât era să-i interzică să se uite la televizor. Pe de altă parte, clasica pălmuială făcea minuni pentru noi, ceilalţi. Aceasta se întâmpla demult, prin anii 1970, când bătaia reprezenta o formă acceptată de disciplinare. Eram nişte copii destul de cuminţi.

Douăzeci şi cinci de ani mai târziu, când am avut la rândul meu copii, noi tehnici de disciplinare erau în vogă: timpul de gândire şi sistemele pozitive de recompensare erau noile cuvinte la modă. Am citit toate cărţile şi am participat la workshopuri despre cum să-mi cresc copiii mei cei cu voinţă puternică.

În calitate de părinţi, misiunea noastră este să ne creştem copiii astfel încât tranziţia lor spre viaţa de adult să fie lină. Având în vedere viaţa nebunească din ziua de azi, din ce în ce mai mulţi părinţi ajung la disperare şi se simt depăşiţi în lupta lor de a-şi ţine copiii sub control.

Putem complica foarte mult viaţa în încercarea de a face tot ce este mai bine pentru copiii noştri. Să recunoaştem: suntem oameni şi vom continua să greşim. Am descoperit că, atunci când apelez la Dumnezeu pentru înţelepciune, lucrurile devin mult mai simple. Urmând exemplul lui Isus, haideţi să facem ucenici din copiii noştri! Priveşte lucrurile în acest mod: un ucenic este un adept, un student al unui mentor, al unui profesor. Pe măsură ce ne urmăresc şi imită fiecare mişcare pe care o facem, micuţii noştri învaţă de la noi felul în care să reacţioneze şi să se comporte în fiecare situaţie. Ei trăiesc şi învaţă lucruri noi în fiecare zi datorită exemplului nostru.

Creşterea copiilor este o responsabilitate minunată. Am fost chemaţi de Dumnezeu să ducem la îndeplinire o misiune sacră. Haideţi să-I solicităm instrucţiunile şi să facem din copiii noştri ucenici pe care să-i educăm astfel încât să devină oameni încrezători, responsabili, generoşi şi dedicaţi lui Dumnezeu.

Doamne, îndrumă-mă şi oferă-mi putere şi răbdare spre a deveni cel mai bun exemplu posibil pentru copiii mei! Ajută-i să înţeleagă că sunt conectat(ă) la Tine, ajută-i să Te vadă pe Tine în mine, pentru a putea creşte şi deveni bărbaţi şi femei ale lui Dumnezeu!

Linda Wolfaardt

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor