Articolul precedentEu nu…
  Articolul următorIată Omul!

  Ucenicia şi disciplina

  Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. Efeseni 6:4

  Mama întotdeauna spunea că cel mai bun leac pentru Denise după ce se comporta urât era să-i interzică să se uite la televizor. Pe de altă parte, clasica pălmuială făcea minuni pentru noi, ceilalţi. Aceasta se întâmpla demult, prin anii 1970, când bătaia reprezenta o formă acceptată de disciplinare. Eram nişte copii destul de cuminţi.

  Douăzeci şi cinci de ani mai târziu, când am avut la rândul meu copii, noi tehnici de disciplinare erau în vogă: timpul de gândire şi sistemele pozitive de recompensare erau noile cuvinte la modă. Am citit toate cărţile şi am participat la workshopuri despre cum să-mi cresc copiii mei cei cu voinţă puternică.

  În calitate de părinţi, misiunea noastră este să ne creştem copiii astfel încât tranziţia lor spre viaţa de adult să fie lină. Având în vedere viaţa nebunească din ziua de azi, din ce în ce mai mulţi părinţi ajung la disperare şi se simt depăşiţi în lupta lor de a-şi ţine copiii sub control.

  Putem complica foarte mult viaţa în încercarea de a face tot ce este mai bine pentru copiii noştri. Să recunoaştem: suntem oameni şi vom continua să greşim. Am descoperit că, atunci când apelez la Dumnezeu pentru înţelepciune, lucrurile devin mult mai simple. Urmând exemplul lui Isus, haideţi să facem ucenici din copiii noştri! Priveşte lucrurile în acest mod: un ucenic este un adept, un student al unui mentor, al unui profesor. Pe măsură ce ne urmăresc şi imită fiecare mişcare pe care o facem, micuţii noştri învaţă de la noi felul în care să reacţioneze şi să se comporte în fiecare situaţie. Ei trăiesc şi învaţă lucruri noi în fiecare zi datorită exemplului nostru.

  Creşterea copiilor este o responsabilitate minunată. Am fost chemaţi de Dumnezeu să ducem la îndeplinire o misiune sacră. Haideţi să-I solicităm instrucţiunile şi să facem din copiii noştri ucenici pe care să-i educăm astfel încât să devină oameni încrezători, responsabili, generoşi şi dedicaţi lui Dumnezeu.

  Doamne, îndrumă-mă şi oferă-mi putere şi răbdare spre a deveni cel mai bun exemplu posibil pentru copiii mei! Ajută-i să înţeleagă că sunt conectat(ă) la Tine, ajută-i să Te vadă pe Tine în mine, pentru a putea creşte şi deveni bărbaţi şi femei ale lui Dumnezeu!

  Linda Wolfaardt

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...