Articolul precedentSoluția
  Articolul următorDrumul crucii lui Hristos este drumul nostru

  Şuşoteli la Sfânta Cină

  Şi le-a zis: „Acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi.” Marcu 14:24

  Este din nou Sfânta Cină.

  – Îţi aminteşti pentru ce este pâinea? Îmi întreb băiatul de şase ani.

  – Nu este pâine, este un biscuit, mă corectează fetiţa mea de patru ani, care le ştie pe toate.

  – Pâinea este trupul lui Hristos. Asta înseamnă că tu mănânci chiar din corpul Lui? Îmi răspunde băiatul mai mare, punând la rândul lui o întrebare.

  – Nu, dragul meu, este un simbol.

  – Ce înseamnă „simbol”?

  – Este ceva ce folosim pentru a ne reaminti de ceva ce nu vrem să uităm, improvizez eu. Pâinea frântă, sau biscuitul – şi mă uit cu înţeles spre copilul meu atotştiutor -, ne aminteşte de faptul că Isus a fost zdrobit. Asta înseamnă că El a murit, pentru ca noi să putem avea viaţă veşnică.

  – Îmi poţi da şi mie puţin?

  Scot un biscuit din poşetă, îl împart în două pătrăţele şi le arăt cum să le ţină fără să se rupă. Fetiţa mea de patru ani începe să îl ronţăie.

  – Trebuie să aşteptaţi până când toată lumea va fi servită şi pastorul spune: „Luaţi, mâncaţi! Acesta este trupul Meu.”

  Încep experienţele. O mamă vorbeşte despre fiica ei bolnavă de cancer. Începe să plângă, declanşând suspine în toată biserica. Când pastorul ne spune să mâncăm, mănânc, încă lăcrimând, deoarece realizez dintr-o perspectivă nouă faptul că trupul lui Hristos a fost frânt din cauza unor dureri asemănătoare cu aceasta.

  – Urmează mustul, le şoptesc. Ne reaminteşte de sângele lui Isus, care a fost vărsat pentru noi.

  Ascultăm alte experienţe de la oameni care se simt în largul lor să-şi deschidă inima în această adunare destul de mare, sub privirile a două perechi de ochi de pe nişte feţe micuţe şi drăgălaşe.

  Doamne, fă ca vorbele din gura mea şi lucrurile pe care le fac să fie cu adevărat reprezentative pentru Tine!

  Yvonne Rodney

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...