Articolul precedentSoluția
  Articolul următorDrumul crucii lui Hristos este drumul nostru

  Şuşoteli la Sfânta Cină

  Şi le-a zis: „Acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi.” Marcu 14:24

  Este din nou Sfânta Cină.

  – Îţi aminteşti pentru ce este pâinea? Îmi întreb băiatul de şase ani.

  – Nu este pâine, este un biscuit, mă corectează fetiţa mea de patru ani, care le ştie pe toate.

  – Pâinea este trupul lui Hristos. Asta înseamnă că tu mănânci chiar din corpul Lui? Îmi răspunde băiatul mai mare, punând la rândul lui o întrebare.

  – Nu, dragul meu, este un simbol.

  – Ce înseamnă „simbol”?

  – Este ceva ce folosim pentru a ne reaminti de ceva ce nu vrem să uităm, improvizez eu. Pâinea frântă, sau biscuitul – şi mă uit cu înţeles spre copilul meu atotştiutor -, ne aminteşte de faptul că Isus a fost zdrobit. Asta înseamnă că El a murit, pentru ca noi să putem avea viaţă veşnică.

  – Îmi poţi da şi mie puţin?

  Scot un biscuit din poşetă, îl împart în două pătrăţele şi le arăt cum să le ţină fără să se rupă. Fetiţa mea de patru ani începe să îl ronţăie.

  – Trebuie să aşteptaţi până când toată lumea va fi servită şi pastorul spune: „Luaţi, mâncaţi! Acesta este trupul Meu.”

  Încep experienţele. O mamă vorbeşte despre fiica ei bolnavă de cancer. Începe să plângă, declanşând suspine în toată biserica. Când pastorul ne spune să mâncăm, mănânc, încă lăcrimând, deoarece realizez dintr-o perspectivă nouă faptul că trupul lui Hristos a fost frânt din cauza unor dureri asemănătoare cu aceasta.

  – Urmează mustul, le şoptesc. Ne reaminteşte de sângele lui Isus, care a fost vărsat pentru noi.

  Ascultăm alte experienţe de la oameni care se simt în largul lor să-şi deschidă inima în această adunare destul de mare, sub privirile a două perechi de ochi de pe nişte feţe micuţe şi drăgălaşe.

  Doamne, fă ca vorbele din gura mea şi lucrurile pe care le fac să fie cu adevărat reprezentative pentru Tine!

  Yvonne Rodney

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...