Articolul precedentNoe și consumul de carne
  Articolul următorCrucificarea

  La moarte cu şarpele!

  Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. 1 Petru 5:8

  „Mami, e un şarpe!” m-a chemat rapid o voce. Mi-a îngheţat inima când m-am uitat pe geam şi am văzut un şarpe cu clopoţei încolăcit sub o plantă, aproape de uşa din faţă a casei noastre de la ţară. Soţul meu nu era acasă şi nu avea să se întoarcă prea curând. Aceasta era treaba lui. Rugându-mă fierbinte, le-am spus copiilor să stea în casă şi am mers să iau lopata din şopron. Adrenalina îmi pompa în vene când am ajuns în faţa şarpelui şi mă gândeam la cea mai bună metodă de a-l omorî înainte să mă muşte. I-am atacat capul şi i-am dat câteva lovituri în plus ca să mă asigur că era chiar mort.

  Există un alt şarpe de care ar trebui să ne fie mult mai frică decât de cel cu clopoţei, unul care întotdeauna va face rău oricând va prinde ocazia. Acest lucru m-a pus pe gânduri: cât de intense sunt luptele mele cu diavolul? îmi bate inima mai repede atunci când lucrez cu copilul meu pentru a înfrânge egoismul, ţipetele, poftele, mândria şi neascultarea? îmi concentrez eu toată energia şi atenţia pe învingerea Satanei în casa şi în familia mea? El vrea să ne strice ziua permanent. Stăm noi deoparte şi spunem: „Asta e…”? Sau ne înarmăm cu Cuvântul lui Dumnezeu şi luptăm corp la corp pentru a ne salva copiii? Lucrăm noi în mod constant cu copiii noştri până ştim că victoria este pe deplin câştigată?

  Unul dintre copiii mei adoră să facă pe şeful, de fapt pe şefa. Am vorbit cu ea despre importanţa faptului de a nu-i controla pe alţii şi de a nu-i obliga să facă ce vrea ea. Înainte de culcare mi-a spus că nu poate să nu-şi dorească ce-şi dorea. Am vorbit despre alegerea lui Isus la prima oră a dimineţii şi la rugăciunea din timpul zilei. I-am făcut un tabel în care să lipească o steluţă de fiecare dată când alegea să nu-i controleze pe ceilalţi. Când o vedeam că e biruitoare în faţa firii ei şi lăsa pe cineva să facă ceea ce dorea, îi spuneam: „Poţi pune o steluţă. Isus te-a ajutat.” Am început să văd cum făcea efortul de a-L asculta pe Duhul Sfânt şi cum alegea să cedeze în faţa celorlalţi. Ce victorie pentru amândouă!

  Dumnezeule Tată, ajută-mă să fac orice îmi stă în putinţă pentru a-mi ajuta copiii să obţină astăzi victorii împotriva păcatului şi a Satanei! Te rog, oferă-mi har pentru a-i putea ajuta în permanenţă să găsească bucurie în alegerile bune!

  Heather Krick

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...