La moarte cu şarpele!

Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. 1 Petru 5:8

„Mami, e un şarpe!” m-a chemat rapid o voce. Mi-a îngheţat inima când m-am uitat pe geam şi am văzut un şarpe cu clopoţei încolăcit sub o plantă, aproape de uşa din faţă a casei noastre de la ţară. Soţul meu nu era acasă şi nu avea să se întoarcă prea curând. Aceasta era treaba lui. Rugându-mă fierbinte, le-am spus copiilor să stea în casă şi am mers să iau lopata din şopron. Adrenalina îmi pompa în vene când am ajuns în faţa şarpelui şi mă gândeam la cea mai bună metodă de a-l omorî înainte să mă muşte. I-am atacat capul şi i-am dat câteva lovituri în plus ca să mă asigur că era chiar mort.

Există un alt şarpe de care ar trebui să ne fie mult mai frică decât de cel cu clopoţei, unul care întotdeauna va face rău oricând va prinde ocazia. Acest lucru m-a pus pe gânduri: cât de intense sunt luptele mele cu diavolul? îmi bate inima mai repede atunci când lucrez cu copilul meu pentru a înfrânge egoismul, ţipetele, poftele, mândria şi neascultarea? îmi concentrez eu toată energia şi atenţia pe învingerea Satanei în casa şi în familia mea? El vrea să ne strice ziua permanent. Stăm noi deoparte şi spunem: „Asta e…”? Sau ne înarmăm cu Cuvântul lui Dumnezeu şi luptăm corp la corp pentru a ne salva copiii? Lucrăm noi în mod constant cu copiii noştri până ştim că victoria este pe deplin câştigată?

Unul dintre copiii mei adoră să facă pe şeful, de fapt pe şefa. Am vorbit cu ea despre importanţa faptului de a nu-i controla pe alţii şi de a nu-i obliga să facă ce vrea ea. Înainte de culcare mi-a spus că nu poate să nu-şi dorească ce-şi dorea. Am vorbit despre alegerea lui Isus la prima oră a dimineţii şi la rugăciunea din timpul zilei. I-am făcut un tabel în care să lipească o steluţă de fiecare dată când alegea să nu-i controleze pe ceilalţi. Când o vedeam că e biruitoare în faţa firii ei şi lăsa pe cineva să facă ceea ce dorea, îi spuneam: „Poţi pune o steluţă. Isus te-a ajutat.” Am început să văd cum făcea efortul de a-L asculta pe Duhul Sfânt şi cum alegea să cedeze în faţa celorlalţi. Ce victorie pentru amândouă!

Dumnezeule Tată, ajută-mă să fac orice îmi stă în putinţă pentru a-mi ajuta copiii să obţină astăzi victorii împotriva păcatului şi a Satanei! Te rog, oferă-mi har pentru a-i putea ajuta în permanenţă să găsească bucurie în alegerile bune!

Heather Krick

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor