Articolul precedentMuntele Sinai
  Articolul următorIubirea de fiu și umbra morții

  Crini si vrăbii

  Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Tu pe toate le-ai făcut cu înţelepciune şi pământul este plin de făpturile Tale. Psalmii 104:24

  – Câte jucării albastre avem?

  – Patru!

  – Câte jucării roşii avem?

  – Trei!

  – Câte jucării verzi avem?

  – Una!

  – Bun! Acum câte jucării avem împreună?

  – Ooopt! a strigat ea, după ce şi-a ridicat o sprânceană şi apoi a zâmbit larg.

  În timp ce ne aşezam comorile colorate în cutia cu jucării, exersam cu fiica mea culorile şi principiile adunării simple. Ea însă a crezut că jucam un joc şi era pur şi simplu încântată de atenţia mea completă. Faptul de a-i învăţa pe copii cunoştinţele de bază poate fi o experienţă amuzantă şi interactivă – în care ei nici măcar să nu-şi dea seama că învaţă.

  Tatăl nostru ceresc face acelaşi lucru cu noi în timp ce ne jucăm şi petrecem timp valoros cu El. Prin omizi verzi şi micuţe şi prin apusuri mov-portocalii, prin pânze de păianjen uimitor de structurate şi prin cascade care creează ceaţă, prin frunze tomnatice viu colorate şi iarba luxuriantă de primăvară, El ne-a oferit informaţii despre latura Sa ludică şi artistică. Ne-a demonstrat nu doar că Se va îngriji de noi, ci şi faptul că vom avea parte de o experienţă distractivă şi adorabilă atunci când petrecem timp în creaţia Sa extraordinară şi uimitoare. Caracterul Lui poate fi zărit în tandreţea cu care Se îngrijeşte de crini şi de vrăbii şi vrea să ştim că îi pasă totodată şi de noi.

  Tată din ceruri, Te rog, ajută-mâ să mă pot bucura de aceşti ani scurţi şi preţioşi în care-mi instruiesc copiii! Ajută-mă să le întorc inimile şi gândurile spre Tine, pe măsură ce le arăt frumuseţea Ta!

  Karen Barnett

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...