Cuvinte spuse la timpul potrivit

  Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint. Proverbele 25:11

  L-am întâlnit pentru prima dată pe Jan Doward cu familia lui când eram amândoi profesori în statul Washington. Jan ne-a vizitat în Pennsylvania câţiva ani mai târziu şi toţi trei am savurat lunga conversaţie de după cină în jurul mesei noastre din bucătărie. Copiii erau de obicei în aria noastră auditivă, chiar dacă nu luau parte la conversaţie.

  Înainte de a pleca de la masă, Jan ne-a avertizat în şoaptă că discuţiile avute în preajma copiilor ar putea să-i facă să-şi pună unele întrebări cu privire la cei cu autoritate. Acestea au fost nişte cuvinte de mare ajutor, rostite din dragoste şi grijă. Chiar dacă noi ţineam cont deja de acest principiu, în mod evident ne relaxaserăm şi spuseserăm mai multe decât ar fi trebuit. După acest moment, am făcut un efort special să discutăm informaţii şi păreri pe care le dezaprobam doar atunci când eram singuri şi aveam asigurată discreţia. Nu ne-a fost întotdeauna uşor sau convenabil.

  În această lume de tipul „exprimă tot ce-ţi trece prin cap”, constrânşi de timp şi de energie, copiii adesea trag cu urechea la lucruri pe care nu e necesar să le audă sau să le cunoască în etapa lor de formare. Cu mult timp în urmă am conştientizat faptul că sunt nişte reportofoane excelente, dar sunt de multe ori nişte interpreţi slăbuţi. Nu înseamnă că trebuie să-i ferim ca un scut de realităţile vieţii în această lume, dar am face bine să ne întrebăm de ce împărtăşim anumite informaţii în preajma copiilor noştri.

  Gândeşte-te la binecuvântările de care ai putea avea parte dacă iei în serios versetul din Proverbele 25:11. În loc să ne exprimăm frustrările cu privire la alţii de faţă cu copiii noştri, putem să umplem conversaţiile cu aspectele pozitive ale vieţii. Putem să împărtăşim lucruri pozitive despre pastorii noştri şi colegii de muncă şi să ne rugăm pentru ei şi familiile lor. Putem să ne vorbim de bine partenerul, rudele, vecinii, profesorii şi conducerea şcolii. Arată-ţi aprecierea pentru vânzători şi pentru persoanele care se ocupă cu livrările! Arată-le copiilor cât de mult apreciezi mulţimea de persoane din viaţa ta, inclusiv pe ei! Acestea vor fi cuvinte spuse cu rost şi poate că cei din jurul tău vor înţelege mai bine cum biserica rămâne o vistierie pentru bogăţia harului lui Dumnezeu.

  Doamne, ajută-mă ca vorbele mele să nu lase niciodată un gust amar în inima altcuiva!

  Susan Murray

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...