Articolul precedentSinguri acasă?
  Articolul următorDrumul spre Emaus

  Învată-i să-L iubească pe Dumnezeu!

  Să le întipăreşti [poruncile acestea] în mintea copiilor tăi şi să le vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Deuteronomul 6:7

  Contextul imediat al capitolului 6 din Deuteronomul este darea Celor Zece Porunci de însuşi Dumnezeu, în capitolul 5. Aşadar, formularea „poruncile acestea” (Deuteronomul 6:6) se referă, cel mai probabil, la Cele Zece Porunci. Este uşor să-i învăţăm pe copii Decalogul, deoarece se referă la nişte comportamente exterioare, uşor de observat. Dar să nu trecem peste importanţa de a ne învăţa copiii să îl iubească pe Dumnezeu din toată inima lor, cu tot sufletul lor şi cu toată puterea lor (v. 5, vezi şi Matei 22:37,38). Cele două au o legătură directă. Dacă ne învăţăm copiii să-L iubească pe Dumnezeu din toată inima, atunci ascultarea de Cele Zece Porunci va fi o manifestare a respectivei iubiri. Dar, dacă îi învăţăm să respecte Decalogul fără să-i învăţăm să-L iubească pe Dumnezeu, ne aflăm în pericolul de a creşte nişte copii legalişti, care s-ar putea revolta împotriva legilor, pentru că nu-L iubesc pe Cel care le-a scris. Dragostea pentru Dumnezeu ne va duce copiii la ascultarea de Decalog.

  Dacă urmărim să-i învăţăm pe copii să respecte Legea lui Dumnezeu, trebuie ca noi înşine să o respectăm. Dacă încercăm să ne instruim copiii pe principiul: „Fă ce spun eu, nu ce fac eu”, nu vom reuşi să îi învăţăm să asculte de Dumnezeu. Exemplul nostru în lucrurile spirituale este unul imens în ochii copiilor noştri. Dacă ei observă că suntem leneşi din punct de vedere spiritual, nemergând la biserică, necitind din Biblie sau nerugându-ne şi călcând Legea lui Dumnezeu, se vor întreba de ce ei trebuie să meargă la biserică, de ce trebuie să citească din Biblie şi să se roage şi de ce ar trebui să ţină Legea lui Dumnezeu.

  Textul spune că trebuie să facem ceva mai mult decât un scurt altar de familie dimineaţa şi seara – trebuie să-i învăţăm să-L iubească pe El şi să asculte de El pe parcursul activităţilor de rutină ale vieţii, la muncă, la joacă, la masă. Dumnezeu şi Cuvântul Său ar trebui să ne influenţeze de-a lungul zilei.

  Tată, ajută-ne să ne învăţăm copiii să Te iubească şi, pentru că Te iubesc, să dorească să ţină legile Tale!

  Jared Miller

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...