Articolul precedentLeacul pentru egoism
  Articolul următorRămâi cu noi!

  Fără teamă

  Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!” Isaia 41:13

  M-am trezit cu un tresărit, iar inima îmi bătea rapid. Uitându-mă în jur, am realizat că fusese doar un vis. Mi-am lăsat capul să cadă înapoi pe pernă, cu inima bubuind în piept a frică. Cu câteva zile în urmă, uitându-mă întâmplător pe fereastră am observat două perechi de urme în zăpada care acoperea lacul îngheţat. M-am uitat din nou, nedorind ca ceea ce-mi vedeau ochii să fie adevărat. Inima mi s-a oprit când am realizat că acele urme de paşi erau făcute de cei doi băieţei ai mei. Am alergat afară strigându-i şi i-am auzit răspunzând: „Suntem aici, mami!” I-am văzut dând ocol arţarului uriaş. Prima reacţie a fost să ţip: „Ce-a fost în capul vostru? Aţi fi putut să muriţi!” Dar L-am rugat rapid pe Dumnezeu să-mi dea înţelepciune pentru a aborda cu grijă situaţia.

  Copiii mei au adorat dintotdeauna apa. Ei ştiu regulile şi de obicei sunt foarte atenţi să le respecte. Am fost şocată de neascultarea lor. I-am chemat înăuntru şi i-am rugat liniştită să-mi explice de ce au mers pe gheaţă. În timp ce îmi explicau, privirea şi feţele lor dulci mi-au frânt inima. Îl văzuseră pe câinele nostru călcând pe gheaţă şi s-au gândit că ei cântăreau mai puţin decât câinele şi şi-au zis că va fi în regulă să îl urmeze. M-am cutremurat gândindu-mă la felul în care s-ar fi putut termina şi am realizat cât de mult cei mici au nevoie de noi.

  Ne-am aşezat şi, printre lacrimi, le-am spus cât de gravă era situaţia şi că trebuie să mă asculte. Au înţeles mesajul şi au simţit regrete sincere. Cât de mult I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru îngerii lor păzitori şi pentru că le-a cruţat viaţa în acea zi! Acea plimbare pe lacul îngheţat ar fi putut la fel de bine să fie ultima.

  Ca părinţi, putem face acelaşi lucru cu Domnul. El are cele mai bune intenţii cu privire la soarta noastră. Limitele şi regulile pe care El ni le-a oferit sunt în interesul nostru. El le-a stabilit pentru că ne iubeşte. Aşa cum copiii noştri au nevoie de noi, şi noi avem nevoie de Domnul.

  Doamne, ajută-mă să nu uit că am nevoie de Tine la fel de mult cât au copiii mei nevoie de minei îţi mulţumesc că-i supraveghezi şi-i ţii în siguranţă!

  Tami Faudi

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...