Articolul precedentLeacul pentru egoism
  Articolul următorRămâi cu noi!

  Fără teamă

  Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!” Isaia 41:13

  M-am trezit cu un tresărit, iar inima îmi bătea rapid. Uitându-mă în jur, am realizat că fusese doar un vis. Mi-am lăsat capul să cadă înapoi pe pernă, cu inima bubuind în piept a frică. Cu câteva zile în urmă, uitându-mă întâmplător pe fereastră am observat două perechi de urme în zăpada care acoperea lacul îngheţat. M-am uitat din nou, nedorind ca ceea ce-mi vedeau ochii să fie adevărat. Inima mi s-a oprit când am realizat că acele urme de paşi erau făcute de cei doi băieţei ai mei. Am alergat afară strigându-i şi i-am auzit răspunzând: „Suntem aici, mami!” I-am văzut dând ocol arţarului uriaş. Prima reacţie a fost să ţip: „Ce-a fost în capul vostru? Aţi fi putut să muriţi!” Dar L-am rugat rapid pe Dumnezeu să-mi dea înţelepciune pentru a aborda cu grijă situaţia.

  Copiii mei au adorat dintotdeauna apa. Ei ştiu regulile şi de obicei sunt foarte atenţi să le respecte. Am fost şocată de neascultarea lor. I-am chemat înăuntru şi i-am rugat liniştită să-mi explice de ce au mers pe gheaţă. În timp ce îmi explicau, privirea şi feţele lor dulci mi-au frânt inima. Îl văzuseră pe câinele nostru călcând pe gheaţă şi s-au gândit că ei cântăreau mai puţin decât câinele şi şi-au zis că va fi în regulă să îl urmeze. M-am cutremurat gândindu-mă la felul în care s-ar fi putut termina şi am realizat cât de mult cei mici au nevoie de noi.

  Ne-am aşezat şi, printre lacrimi, le-am spus cât de gravă era situaţia şi că trebuie să mă asculte. Au înţeles mesajul şi au simţit regrete sincere. Cât de mult I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru îngerii lor păzitori şi pentru că le-a cruţat viaţa în acea zi! Acea plimbare pe lacul îngheţat ar fi putut la fel de bine să fie ultima.

  Ca părinţi, putem face acelaşi lucru cu Domnul. El are cele mai bune intenţii cu privire la soarta noastră. Limitele şi regulile pe care El ni le-a oferit sunt în interesul nostru. El le-a stabilit pentru că ne iubeşte. Aşa cum copiii noştri au nevoie de noi, şi noi avem nevoie de Domnul.

  Doamne, ajută-mă să nu uit că am nevoie de Tine la fel de mult cât au copiii mei nevoie de minei îţi mulţumesc că-i supraveghezi şi-i ţii în siguranţă!

  Tami Faudi

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...