Priveşte spre stâncă!

Ascultaţi-Mă, voi care umblaţi după neprihănire, care căutaţi pe Domnul! Priviţi spre stânca din care aţi fost ciopliţi, spre gaura gropii din care aţi fost scoşi. Isaia 51:1

În urmă cu puţin timp m-am decis să scriu istoria strămoşilor mei care au venit în America din Suedia. Voiam să povestesc despre cum trăiau şi cum şi-au creat un viitor pentru ei şi urmaşii lor în Lumea Nouă. Am crescut cu poveşti despre cât de corecţi, morali şi sinceri erau cu mult înainte de a deveni adventişti de ziua a şaptea.

Una dintre povestirile mele preferate este despre călătoria transatlantică în care a pornit stră-străbunica mea când avea doar 17 ani. Toţi emigranţii de clasă inferioară erau înghesuiţi într-unul dintre spaţiile pentru marfa de pe vapor. Nu era nicio delimitare între femei şi bărbaţi – ceea ce însemna lipsa spaţiului privat. Pentru a-şi păstra intimitatea, stră-străbunica lega un cearşaf în jurul patului supraetajat atunci când se schimba. Străstrăbunicul era pe acelaşi vapor şi, chiar dacă nu se întâlniseră niciodată, el a observat pudoarea ei şi s-a decis să se căsătorească cu acea fată tânără cu un caracter atât de virtuos.

În zilele noastre, educarea copiilor pentru a avea un standard înalt al moralităţii şi virtuţii poate părea o provocare imposibilă pentru părinţi. Aceasta devine şi mai dificilă când creştem cu exemple nu chiar bune de urmat. De aceea îmi place atât de mult sfatul lui Isaia de a ne uita „la stânca” din care suntem ciopliţi. Dumnezeu însuşi ne-a format şi a pus legea Lui în inima noastră. Dacă îi urmăm exemplul şi ne învăţăm copiii să facă la fel, chiar şi cei care nu îl cunosc pe Hristos vor lua aminte.

Tată, Îţi mulţumesc că ni L-ai dat pe Isus – exemplul perfect de urmat! Te rog, ajută-ne să ne amintim de Stânca din care am fost ciopliţi – să fim ca Tine şi să ne învăţăm copiii să fie la fel! Prin puterea Ta, ajută-ne să fim exemple bune de urmat pentru copiii noştri!

Asheley Woodruff

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video