Priveşte spre stâncă!

  Ascultaţi-Mă, voi care umblaţi după neprihănire, care căutaţi pe Domnul! Priviţi spre stânca din care aţi fost ciopliţi, spre gaura gropii din care aţi fost scoşi. Isaia 51:1

  În urmă cu puţin timp m-am decis să scriu istoria strămoşilor mei care au venit în America din Suedia. Voiam să povestesc despre cum trăiau şi cum şi-au creat un viitor pentru ei şi urmaşii lor în Lumea Nouă. Am crescut cu poveşti despre cât de corecţi, morali şi sinceri erau cu mult înainte de a deveni adventişti de ziua a şaptea.

  Una dintre povestirile mele preferate este despre călătoria transatlantică în care a pornit stră-străbunica mea când avea doar 17 ani. Toţi emigranţii de clasă inferioară erau înghesuiţi într-unul dintre spaţiile pentru marfa de pe vapor. Nu era nicio delimitare între femei şi bărbaţi – ceea ce însemna lipsa spaţiului privat. Pentru a-şi păstra intimitatea, stră-străbunica lega un cearşaf în jurul patului supraetajat atunci când se schimba. Străstrăbunicul era pe acelaşi vapor şi, chiar dacă nu se întâlniseră niciodată, el a observat pudoarea ei şi s-a decis să se căsătorească cu acea fată tânără cu un caracter atât de virtuos.

  În zilele noastre, educarea copiilor pentru a avea un standard înalt al moralităţii şi virtuţii poate părea o provocare imposibilă pentru părinţi. Aceasta devine şi mai dificilă când creştem cu exemple nu chiar bune de urmat. De aceea îmi place atât de mult sfatul lui Isaia de a ne uita „la stânca” din care suntem ciopliţi. Dumnezeu însuşi ne-a format şi a pus legea Lui în inima noastră. Dacă îi urmăm exemplul şi ne învăţăm copiii să facă la fel, chiar şi cei care nu îl cunosc pe Hristos vor lua aminte.

  Tată, Îţi mulţumesc că ni L-ai dat pe Isus – exemplul perfect de urmat! Te rog, ajută-ne să ne amintim de Stânca din care am fost ciopliţi – să fim ca Tine şi să ne învăţăm copiii să fie la fel! Prin puterea Ta, ajută-ne să fim exemple bune de urmat pentru copiii noştri!

  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...