Priveşte spre stâncă!

  Ascultaţi-Mă, voi care umblaţi după neprihănire, care căutaţi pe Domnul! Priviţi spre stânca din care aţi fost ciopliţi, spre gaura gropii din care aţi fost scoşi. Isaia 51:1

  În urmă cu puţin timp m-am decis să scriu istoria strămoşilor mei care au venit în America din Suedia. Voiam să povestesc despre cum trăiau şi cum şi-au creat un viitor pentru ei şi urmaşii lor în Lumea Nouă. Am crescut cu poveşti despre cât de corecţi, morali şi sinceri erau cu mult înainte de a deveni adventişti de ziua a şaptea.

  Una dintre povestirile mele preferate este despre călătoria transatlantică în care a pornit stră-străbunica mea când avea doar 17 ani. Toţi emigranţii de clasă inferioară erau înghesuiţi într-unul dintre spaţiile pentru marfa de pe vapor. Nu era nicio delimitare între femei şi bărbaţi – ceea ce însemna lipsa spaţiului privat. Pentru a-şi păstra intimitatea, stră-străbunica lega un cearşaf în jurul patului supraetajat atunci când se schimba. Străstrăbunicul era pe acelaşi vapor şi, chiar dacă nu se întâlniseră niciodată, el a observat pudoarea ei şi s-a decis să se căsătorească cu acea fată tânără cu un caracter atât de virtuos.

  În zilele noastre, educarea copiilor pentru a avea un standard înalt al moralităţii şi virtuţii poate părea o provocare imposibilă pentru părinţi. Aceasta devine şi mai dificilă când creştem cu exemple nu chiar bune de urmat. De aceea îmi place atât de mult sfatul lui Isaia de a ne uita „la stânca” din care suntem ciopliţi. Dumnezeu însuşi ne-a format şi a pus legea Lui în inima noastră. Dacă îi urmăm exemplul şi ne învăţăm copiii să facă la fel, chiar şi cei care nu îl cunosc pe Hristos vor lua aminte.

  Tată, Îţi mulţumesc că ni L-ai dat pe Isus – exemplul perfect de urmat! Te rog, ajută-ne să ne amintim de Stânca din care am fost ciopliţi – să fim ca Tine şi să ne învăţăm copiii să fie la fel! Prin puterea Ta, ajută-ne să fim exemple bune de urmat pentru copiii noştri!

  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...