Articolul precedentNiciodată singur
  Articolul următorDecalogul excelenței

  Iubirea se învaţă

  Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. 1 Ioan 4:7

  Am ieşit pe terasa casei noastre pitoreşti de vacanţă. Soarele tocmai răsărea deasupra lacului şi un simţământ de pace mi-a cuprins sufletul în timp ce mă uitam la munţii maiestuoşi din depărtare. Vârându-mă înapoi în pat, am sperat să mai prind câteva minute de somn, dar la scurt timp cei doi preşcolari ai mei au sărit în pat şi au început să se certe care se va ghemui mai aproape de mami. Un minut mai târziu, tăticul lor s-a băgat sub aşternuturi şi chiote de veselie au răsunat în tot dormitorul.

  Din nefericire, la scurt timp, s-au transformat în tristeţe. O simplă conversaţie a ajuns, nu ştiu cum, o adevărată ceartă. Fălci încleştate, sprâncene ridicate de furie, în timp ce vocile ne erau din ce în ce mai zgomotoase. Uitaserăm că erau doi mititei în patul nostru. Au fost derutaţi când tatăl lor a ieşit din cameră nervos, ca să se uite la televizor în cealaltă cameră.

  S-au întâmplat două lucruri interesante după ciondăneala noastră ridicolă. Copiii au început imediat să se certe între ei. Apoi, soţul meu încăpăţânat a intrat în dormitor, unde cei doi copii ţipau, în timp ce soţia lui încăpăţânată îi arunca o privire rece. Dar într-o manieră foarte blândă, li s-a adresat copiilor şi le-a explicat unde greşiserăm. În timp ce îmi ţinea mâinile într-ale lui şi vorbea, mi s-a înmuiat inima. Ne părea rău pentru ce facuserăm şi ziseserăm şi ne-am cerut iertare unul altuia şi copiilor noştri.

  În îndrumarea copilului citim cum „copiii îşi imită părinţii, aşadar trebuie luate multe măsuri pentru a le oferi modele corecte” (p. 205). „Taţi şi mame, voi sunteţi învăţători; copiii voştri sunt elevii. Tonul vocii voastre, comportamentul vostru, atitudinea voastră sunt copiate de micuţii voştri” (Ibidem). Ca părinţi, demonstrăm în faţa copiilor noştri ce înseamnă să fii ucenic al lui Isus. Cu ajutorul lui Dumnezeu, haideţi să ne dedicăm faptului de a fi cei mai buni făuritori de ucenici posibili!

  Dragă Doamne, Îţi mulţumesc că ne ierţi atunci când greşim! Te rog, ajută-ne să le arătăm copiilor noştri ce înseamnă să Te urmeze! Îţi mulţumesc, Doamne!

  Olivia Bomester

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...