Importanţa educaţiei pioase

  „Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând: Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” Proverbele 31:28,29

  Părinţii joacă un rol critic în dezvoltarea caracterului copiilor lor. Mamele joacă un rol foarte important în viaţa spirituală a copiilor. O mamă evlavioasă face toată diferenţa din lume în viaţa unui copil. Biblia ne aminteşte adesea de rolul important al mamei. Isus a fost mereu iubitor şi tandru cu Maria, mama Lui. Dumnezeu a ales-o să-I fie mamă Fiului Său, ştiind că este o femeie pioasă care îl va creşte cu îndrumarea Duhului Sfânt. Chiar şi atunci când a fost în chinuri îngrozitoare, atârnat de o cruce, Isus S-a gândit la nevoile mamei Lui.

  Să fii o mamă bună este de multe ori o treabă dificilă şi necesită o măsură în plus de lipsă de egoism. Zicala „treaba unei mame nu se termină niciodată” este foarte adevărată, deoarece un copil nu trece niciodată dincolo de nevoia de mamă. Nevoile se pot schimba, dar până şi adulţii au de câştigat datorită iubirii necondiţionate a unei mame.

  Şi tatăl are un rol fundamental în viaţa copiilor lui.

  Dumnezeu i-a dat responsabilitatea cutremurătoare de a fi liderul spiritual şi capul casei. Băieţii, precum şi fetele, au nevoie de dragostea tatălui. Aşa cum Hristos i-a învăţat pe oameni prin Propriul exemplu, şi taţii pământeni ar trebui să conducă la fel, prin exemplu. Apostolul Pavel spune în Efeseni 6:4 – „Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului.”

  Dumnezeu aşteaptă ca părinţii să îşi educe copiii cu dragoste şi să le pregătească inima pentru cer. Nu există altă activitate pe pământ la fel de importantă sau satisfăcătoare. Părinţii ar trebui să aloce timp special în fiecare zi pentru a-I cere lui Dumnezeu în rugăciune în mod punctual înţelepciune, discernământ şi îndrumarea Duhului Sfânt, ca să-şi poată învăţa copiii să-L iubească pe Isus ca Mântuitor personal şi să le împărtăşească şi altora vestea bună a apropiatei Lui reveniri.

  Doamne, Te rog să fii cu părinţii care probabil se simt suprasolicitaţi de responsabilităţile vieţii de părinte! Ajută-i să ceară de la Tine putere, curaj şi bucurie în timp ce caută să-i îndrume pe micuţii lor la Tine!

  Brenda Walsh

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...