Importanţa educaţiei pioase

  „Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând: Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” Proverbele 31:28,29

  Părinţii joacă un rol critic în dezvoltarea caracterului copiilor lor. Mamele joacă un rol foarte important în viaţa spirituală a copiilor. O mamă evlavioasă face toată diferenţa din lume în viaţa unui copil. Biblia ne aminteşte adesea de rolul important al mamei. Isus a fost mereu iubitor şi tandru cu Maria, mama Lui. Dumnezeu a ales-o să-I fie mamă Fiului Său, ştiind că este o femeie pioasă care îl va creşte cu îndrumarea Duhului Sfânt. Chiar şi atunci când a fost în chinuri îngrozitoare, atârnat de o cruce, Isus S-a gândit la nevoile mamei Lui.

  Să fii o mamă bună este de multe ori o treabă dificilă şi necesită o măsură în plus de lipsă de egoism. Zicala „treaba unei mame nu se termină niciodată” este foarte adevărată, deoarece un copil nu trece niciodată dincolo de nevoia de mamă. Nevoile se pot schimba, dar până şi adulţii au de câştigat datorită iubirii necondiţionate a unei mame.

  Şi tatăl are un rol fundamental în viaţa copiilor lui.

  Dumnezeu i-a dat responsabilitatea cutremurătoare de a fi liderul spiritual şi capul casei. Băieţii, precum şi fetele, au nevoie de dragostea tatălui. Aşa cum Hristos i-a învăţat pe oameni prin Propriul exemplu, şi taţii pământeni ar trebui să conducă la fel, prin exemplu. Apostolul Pavel spune în Efeseni 6:4 – „Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului.”

  Dumnezeu aşteaptă ca părinţii să îşi educe copiii cu dragoste şi să le pregătească inima pentru cer. Nu există altă activitate pe pământ la fel de importantă sau satisfăcătoare. Părinţii ar trebui să aloce timp special în fiecare zi pentru a-I cere lui Dumnezeu în rugăciune în mod punctual înţelepciune, discernământ şi îndrumarea Duhului Sfânt, ca să-şi poată învăţa copiii să-L iubească pe Isus ca Mântuitor personal şi să le împărtăşească şi altora vestea bună a apropiatei Lui reveniri.

  Doamne, Te rog să fii cu părinţii care probabil se simt suprasolicitaţi de responsabilităţile vieţii de părinte! Ajută-i să ceară de la Tine putere, curaj şi bucurie în timp ce caută să-i îndrume pe micuţii lor la Tine!

  Brenda Walsh

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...