Articolul precedentCât cântărește rugăciunea ta?
  Articolul următorDă-mi întâietate

  Conducere prin exemplu

  Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Hristos. 1 Corinteni 11:1

  M-a amuzat dintotdeauna relativa uşurinţă cu care dau mărturie despre credinţa mea în faţa unui străin, atunci când sunt departe de casă. Cu cât mă apropii mai tare de casă, cu atât îmi este mai greu să îmi împărtăşesc experienţele creştine. Există o posibilitate mai mare ca vecinii mei să vadă dacă există vreo discrepanţă între cuvintele mele şi acţiunile mele, spre deosebire de o persoană pe care n-o voi mai întâlni vreodată.

  Şi încă pe vecini tot pot să-i mai păcălesc, dar în propria casă nu pot fi un creştin fals. Copiii o să mă citească imediat. Oricât de incomod şi de umilitor ar fi să-i am tot timpul implicaţi în treburile mele, sunt recunoscător pentru chemarea la autenticitate. Faptul că am copii mă apropie, cu siguranţă, de Hristos.

  Când soţia mea era însărcinată cu primul copil, îi împărtăşeam unui prieten temerile cu privire la perspectiva de a deveni părinte. Prietenul mi-a dat un sfat profund: „Fii sigur că vei face greşeli în calitate de părinte. N-o să poţi să-ţi fereşti copiii de lovituri, iar uneori tu însuţi vei fi pricina durerii lor. Aşa că cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru copiii tăi este să le dai uneltele potrivite pentru a face faţă durerii. Arată-le cum rezolvă un creştin problemele. Fii un model de umilinţă pentru ei, arată-le cum să spună: «Îmi pare rău!» şi învaţă-i cum să înfrunte, cu iubire, pe cineva care i-a nedreptăţit.”

  Vreau să fiu cel mai bun părinte posibil. Din păcate, nu sunt perfect. Dar, prin harul lui Dumnezeu, sunt capabil să vorbesc cu copiii mei despre greşelile mele. Le spun că tati trebuie să fie ascultător de Dumnezeu, la fel cum ei trebuie să asculte de mine. Uneori sunt neascultător, deşi îl iubesc pe Dumnezeu şi vreau să fac totul după voia Sa. Când greşesc, îi spun lui Dumnezeu că îmi pare rău şi îi cer ajutorul. Apoi am ocazia de a le arăta cea mai importantă lecţie pe care sper să le-o dau copiilor mei: să vadă în mod direct că Dumnezeu intr-adevăr ajută. Isus schimbă vieţi.

  Doamne Isuse, Te rog, ajută-mi copiii să Te vadă şi să înveţe despre Tine din modul în care îmi trăiesc eu viaţa!

  Ryan Ashlock

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...