Articolul precedentCât cântărește rugăciunea ta?
  Articolul următorDă-mi întâietate

  Conducere prin exemplu

  Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Hristos. 1 Corinteni 11:1

  M-a amuzat dintotdeauna relativa uşurinţă cu care dau mărturie despre credinţa mea în faţa unui străin, atunci când sunt departe de casă. Cu cât mă apropii mai tare de casă, cu atât îmi este mai greu să îmi împărtăşesc experienţele creştine. Există o posibilitate mai mare ca vecinii mei să vadă dacă există vreo discrepanţă între cuvintele mele şi acţiunile mele, spre deosebire de o persoană pe care n-o voi mai întâlni vreodată.

  Şi încă pe vecini tot pot să-i mai păcălesc, dar în propria casă nu pot fi un creştin fals. Copiii o să mă citească imediat. Oricât de incomod şi de umilitor ar fi să-i am tot timpul implicaţi în treburile mele, sunt recunoscător pentru chemarea la autenticitate. Faptul că am copii mă apropie, cu siguranţă, de Hristos.

  Când soţia mea era însărcinată cu primul copil, îi împărtăşeam unui prieten temerile cu privire la perspectiva de a deveni părinte. Prietenul mi-a dat un sfat profund: „Fii sigur că vei face greşeli în calitate de părinte. N-o să poţi să-ţi fereşti copiii de lovituri, iar uneori tu însuţi vei fi pricina durerii lor. Aşa că cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru copiii tăi este să le dai uneltele potrivite pentru a face faţă durerii. Arată-le cum rezolvă un creştin problemele. Fii un model de umilinţă pentru ei, arată-le cum să spună: «Îmi pare rău!» şi învaţă-i cum să înfrunte, cu iubire, pe cineva care i-a nedreptăţit.”

  Vreau să fiu cel mai bun părinte posibil. Din păcate, nu sunt perfect. Dar, prin harul lui Dumnezeu, sunt capabil să vorbesc cu copiii mei despre greşelile mele. Le spun că tati trebuie să fie ascultător de Dumnezeu, la fel cum ei trebuie să asculte de mine. Uneori sunt neascultător, deşi îl iubesc pe Dumnezeu şi vreau să fac totul după voia Sa. Când greşesc, îi spun lui Dumnezeu că îmi pare rău şi îi cer ajutorul. Apoi am ocazia de a le arăta cea mai importantă lecţie pe care sper să le-o dau copiilor mei: să vadă în mod direct că Dumnezeu intr-adevăr ajută. Isus schimbă vieţi.

  Doamne Isuse, Te rog, ajută-mi copiii să Te vadă şi să înveţe despre Tine din modul în care îmi trăiesc eu viaţa!

  Ryan Ashlock

  Din aceeași categorie

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...