Articolul precedentInfluencerul vieții tale
  Articolul următorCu toții vrem mai mult

  Mica misionară

  Şi mulţi leproşi erau în Israel pe vremea prorocului Elisei, şi totuşi niciunul din ei n-a fost curăţit, afară de Naaman, Sirianul. Luca 4:27

  Naaman era comandantul armatei siriene, care învinsese armata lui Israel. Printre prizonieri se afla şi o fetiţă, care a ajuns servitoarea soţiei lui Naaman – departe de casă, neavând niciun contact cu părinţii ei în agonie. Dar ei o educaseră bine.

  Naaman s-a îmbolnăvit de lepră, dar, aflat în graţiile împăratului, şi-a păstrat postul de comandant. În acelaşi timp, el era şi suficient de modest încât să accepte sfaturi de la servitori. Aşa că fetiţa i-a spus, prin intermediul soţiei lui, despre existenţa profetului Elisei. Ea şi-ar fi putut spune: „Aşa îi trebuie”, dar inima ei era plină de iubirea lui Dumnezeu şi ştia că binecuvântările divine nu erau limitate la Israel.

  Neştiind unde ar putea-o folosi Dumnezeu pe fiica lor, părinţii o învăţaseră să iubească, să aibă încredere şi să fie ascultătoare de ei şi de Dumnezeu. Dar mai ales o învăţaseră că nimic nu e imposibil la Dumnezeu. O pregătiseră bine. Mărturia ei a ajuns la împăratul Ben-Hadad I, care i-a încredinţat lui Naaman o scrisoare pentru regele israelit, probabil Ioram, fiul lui Ahab. În plus, Naaman s-a dotat şi cu echivalentul în aur şi argint a şase milioane de dolari, ceea ce arată cât de intens îşi dorea vindecarea.

  Credinţa fetiţei a inspirat credinţa lui Naaman şi pe cea a lui Ben-Hadad, credinţă care îi lipsea însă cu desăvârşire regelui din Israel. Acesta a presupus că în spatele vizitei sunt motive malefice şi s-a înfuriat. Dar Elisei a prins de veste şi şi-a trimis slujitorul cu indicaţia ca Naaman să se scalde în Iordan de şapte ori. În acest punct, credinţa lui Naaman s-a cam clătinat, dar, din nou, le-a dat ascultare slujitorilor şi s-a umilit – apoi s-a vindecat. Întors la Elisei, Naaman avea să afirme: „Acum ştiu că nu există alt Dumnezeu pe lumea asta decât în Israel.”

  Această fetiţă a generat un lanţ de evenimente care au culminat cu vindecarea lui Naaman şi cu faptul că cei mai înalţi conducători sirieni au luat cunoştinţă despre Dumnezeu. Aşadar, dacă le imprimăm copiilor în minte misiunea răspândirii Evangheliei, nici nu ne dăm seama cât de departe va ajunge influenţa lor.

  Părinte ceresc, care ai promis să ne îndrumi pe noi, toţi părinţii pământeni, ajută-ne să Te reprezentăm adecvat în faţa copiilor, să-i învăţăm de timpuriu să urmeze principiile Tale şi Te rugăm să îi conduci la o relaţie personală cu Tine!

  Madeline Steele Johnson

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...