Articolul precedentInfluencerul vieții tale
  Articolul următorCu toții vrem mai mult

  Mica misionară

  Şi mulţi leproşi erau în Israel pe vremea prorocului Elisei, şi totuşi niciunul din ei n-a fost curăţit, afară de Naaman, Sirianul. Luca 4:27

  Naaman era comandantul armatei siriene, care învinsese armata lui Israel. Printre prizonieri se afla şi o fetiţă, care a ajuns servitoarea soţiei lui Naaman – departe de casă, neavând niciun contact cu părinţii ei în agonie. Dar ei o educaseră bine.

  Naaman s-a îmbolnăvit de lepră, dar, aflat în graţiile împăratului, şi-a păstrat postul de comandant. În acelaşi timp, el era şi suficient de modest încât să accepte sfaturi de la servitori. Aşa că fetiţa i-a spus, prin intermediul soţiei lui, despre existenţa profetului Elisei. Ea şi-ar fi putut spune: „Aşa îi trebuie”, dar inima ei era plină de iubirea lui Dumnezeu şi ştia că binecuvântările divine nu erau limitate la Israel.

  Neştiind unde ar putea-o folosi Dumnezeu pe fiica lor, părinţii o învăţaseră să iubească, să aibă încredere şi să fie ascultătoare de ei şi de Dumnezeu. Dar mai ales o învăţaseră că nimic nu e imposibil la Dumnezeu. O pregătiseră bine. Mărturia ei a ajuns la împăratul Ben-Hadad I, care i-a încredinţat lui Naaman o scrisoare pentru regele israelit, probabil Ioram, fiul lui Ahab. În plus, Naaman s-a dotat şi cu echivalentul în aur şi argint a şase milioane de dolari, ceea ce arată cât de intens îşi dorea vindecarea.

  Credinţa fetiţei a inspirat credinţa lui Naaman şi pe cea a lui Ben-Hadad, credinţă care îi lipsea însă cu desăvârşire regelui din Israel. Acesta a presupus că în spatele vizitei sunt motive malefice şi s-a înfuriat. Dar Elisei a prins de veste şi şi-a trimis slujitorul cu indicaţia ca Naaman să se scalde în Iordan de şapte ori. În acest punct, credinţa lui Naaman s-a cam clătinat, dar, din nou, le-a dat ascultare slujitorilor şi s-a umilit – apoi s-a vindecat. Întors la Elisei, Naaman avea să afirme: „Acum ştiu că nu există alt Dumnezeu pe lumea asta decât în Israel.”

  Această fetiţă a generat un lanţ de evenimente care au culminat cu vindecarea lui Naaman şi cu faptul că cei mai înalţi conducători sirieni au luat cunoştinţă despre Dumnezeu. Aşadar, dacă le imprimăm copiilor în minte misiunea răspândirii Evangheliei, nici nu ne dăm seama cât de departe va ajunge influenţa lor.

  Părinte ceresc, care ai promis să ne îndrumi pe noi, toţi părinţii pământeni, ajută-ne să Te reprezentăm adecvat în faţa copiilor, să-i învăţăm de timpuriu să urmeze principiile Tale şi Te rugăm să îi conduci la o relaţie personală cu Tine!

  Madeline Steele Johnson

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...